TIETOA UNESTA JA UNETTOMUUDESTA

Uni on yksi eniten hyvinvointiimme vaikuttavista asioista. Jokainen on kokenut miten sujuvasti asiat voivat edetä hyvien yöunien jälkeen, ja toisaalta miten tahmealta kaikki tuntuu, kun uni ei ole tullut yöllä silmään. Jaksamisen lisäksi uni vaikuttaa paljon muuhunkin, kuten oppimiseen sekä aineenvaihduntaan.

Tältä sivulta löydät paljon tietoa unesta. Opit esimerkiksi sen, mitä unen aikana tapahtuu ja miten paljon unta ihminen tarvitsee. Olemme keränneet tänne myös tietoa erilaisista unta häiritsevistä tekijöistä ja sairauksista, kuten uniapneasta.

Mikäli kärsit unettomuudesta, löydät täältä vinkkejä elämäntapamuutoksiin, joilla voi olla yllättävän suuri vaikutus nukkumiseen. Sen lisäksi tutustumme erilaisiin välineisiin, joiden avulla uni voisi tulla helpommin ja nopeammin. Tavoitteena on, että jokainen löytäisi apua unettomuuteen eikä kenenkään tarvitsisi enää kärsiä huonosti nukutuista öistä. Tervetuloa!

PAINOPEITOT

Unohda levottomat yöt ja stressaavat päivät – astu painopeittojen rauhoittavaan maailmaan!

Painopeitot ovat peittoja, jotka on täytetty pienillä lasi- tai muovihelmillä. Peiton paino levittyy tasaisesti kehon päälle ja aktivoi kehon syväpainetunnon, mikä lisää mielihyvähormonien, kuten serotoniinin ja endorfiinien, vapautumista. Nämä hormonit auttavat sinua rentoutumaam, joten painopeittoja voidaan käyttää esimerkiksi unettomuuden, levottomuuden ja stressin vähentämiseen.

KIRKASVALOLAMPUT JA SARASTUSVALOT

Kirkasvalolampulla valoa pimeyteen! Kirkasvalolamput ovat valaisimia, jotka tuottavat voimakasta valoa, joka jäljittelee luonnonvaloa. Niitä käytetään usein talvisin tai pimeällä säällä, kun luonnonvalon määrä on vähäinen. Kirkasvalolamppujen valo auttaa piristämään mielialaa, lisäämään energiaa ja tukemaan vuorokausirytmin säätelyä.

LÄÄKKEET JA LUONTAISTUOTTEET

Unettomuus on yleinen vaiva, joka vaikuttaa todella merkittävästi elämänlaatuun ja hyvinvointiin. Monet ihmiset etsivät apua unettomuuteen käyttämällä lääkkeitä tai luontaistuotteita. Sekä lääkkeillä että luontaistuotteilla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa, ja niiden valintaan vaikuttavat usein yksilölliset tarpeet ja mieltymykset.