CURA of Sweden -painopeitot

CURA of Sweden pärjäsi niin hyvin painopeittovertailussamme, että päätimme tutustua tarkemmin CURAn eri painopeittomalleihin. Tässä siis tarkempi katsaus Curan tarjoamiin vaihtoehtoihin.

Kaikki CURA-peitot ovat CE-merkittyjä valmisteita, eli ne täyttävät tarkat laatuvaatimukset. Niillä on Sedex- ÖKO-TEX-, SGS- ja BSCI-serfikaatit. Lisäksi ne ovat saaneet lääkinnällisen apuvälineen tittelin Ruotsissa, joten niitä voidaan käyttää myös hoitolaitoksissa.

Kaikissa CURAn painopeitoissa käytetään painoelementtinä lasihelmiä. Lasihelmet valmistetaan luonnonmateriaalista, joten ne ovat ekologisia ja aiheuttavat allergiaa huomattavasti harvemmin kuin muovirakeet.

CURAn peittojen menestyksen suurin salaisuus lienee siinä, että lasihelmet eivät ole irrallaan peiton sisällä, vaan ne on ommeltu kiinni ristikkoon. Tämä takaa sen, että helmet todella pysyvät paikallaan eivätkä lähde vaeltamaan peiton sisällä. Tämän ansiosta peitto ei myöskään kahise käytössä yhtä paljon kuin jotkin toiset painopeitot.

CURAn peitot on valmistettu Kiinassa, mikä on ehdottomasti näiden peittojen huonoin puoli. Toisaalta sen ansiosta peittojen hinta ei ole noussut liian korkeaksi, joten puolensa kaikella.

CURA Pearl Classic

CURAn eniten myyty malli on nimeltään CURA Pearl Classic. Se on itse asiassa koko Pohjoismaiden markkinoiden myydyin painopeitto. Se koostuu seitsemästä eri kerroksesta, joilla jokaisella on oma tehtävänsä.

Päällimmäinen kerros on puuvillaa. Se tuntuu hyvältä iholla ja tekee peitosta hengittävän. Toinen kerros on polyesteriä, jonka tarkoitus on siirtää kosteutta pois iholta, mikä lisää peiton käyttömukavuutta. Polyesteri tekee peitosta myös kestävämmän. Keskimmäiset kerrokset koostuvat polyesterivanusta, joka tuo peittoon lämpöä, sekä lasihelmistä.

CURA Pearl Classicin hengittävyyden arvioidaan olevan keskitasoa. Asteikolla 1-10 se on saanut 5 pistettä hengittävyydessä. Lämmöneristyskyky on arvioitu olevan kolmosen luokkaa (asteikko 1-10). Ominaisuudet eivät siis ole parhaat mahdolliset, mutta hintaan nähden ihan hyvät.

CURA Pearl Classicista löytyy kolmea eri kokoa: normaali, vähän isompi normaali ja paripeitto. Lisäksi on erikseen CURA Pearl Classic Long, joka nimensä mukaisesti on hieman normaalia pidempi peitto. Lasten kokoa ei ole erikseen, mutta normaalinkokoisesta peitosta löytyy kyllä lapsille sopiva vaihtoehto, jos vain lapsen sänky on sen verran suuri, että täyskokoinen peitto mahtuu sinne. Painovaihtoehtoja löytyy kolmesta kilosta ylöspäin aina 15 kilon peittoon asti.

CURA Pearl Basic

CURA Pearl Basic on yksinkertaistettu malli Classicista. Tässä peitossa on vain viisi kerrosta. Päällyskangas on polyesteriä, joka on kestävää ja siirtää kosteutta pois iholta. Päällyskankaan sisällä on polyesterivanua sekä lasihelmiä ommeltuna kiinni ristikkoon. Koko- ja painovaihtoehtoja on huomattavasti vähemmän kuin Classic-mallissa: Basicistä löytyy vain yksi koko ja kolme painoa (6, 8 ja 10 kg).

Hengittävyydestä CURA Pearl Basic on saanut 3 pistettä ja lämmönerityskyvystä vain 2 pistettä (asteikko 1-10). Peitto on siis ominaisuuksiltaan melko vaatimaton, mutta hintakin on selvästi matalampi kuin CURAn muilla peitoilla.

CURA Pearl Eco

CURA Pearl Eco on täysin luonnonmateriaaleista tehty peitto. Se koostuu viidestä kerroksesta. Päällinen on luomupuuvillaa, mikä takaa hyvän hengittävyyden. Täytteenä käytetään puuvillavanua, ja täytteen määrää on lisätty edellisiin malleihin verrattuna. Peitto on siis hieman lämpimämpi kuin Classic, mutta hengittävämpi, sillä polyesterikerros puuttuu.

Myös tässä mallissa lasihelmet on ommeltu kiinni ristikkoon, joten ne eivät pääse liikkumaan pois paikaltaan. Kokovaihtoehtoja löytyy kolme: normaali, hieman isompi normaali sekä paripeitto. Painovaihtoehtoja on viidestä kilosta ylöspäin.

Hengittävyys on tässä mallissa selvästi parempi kuin edellisissä malleissa. Asteikolla 1-10 se on saanut hengittävyydestä 9 pistettä ja lämmöneristyskyvystä 5 pistettä. Hintakin tosin on korkeampi kuin vaatimattomammissa malleissa.

CURA Pearl Down

Sarjan täydentää CURA Pearl Down. Se on CURAn ylellisin ja lämpimin peitto. Päällinen on puuvillaa, joten peitto tuntuu iholla miellyttävältä ja hengittää hyvin. Täytteenä on lasihelmien ja puuvillavanun lisäksi ankanuntuvaa, mikä tekee peitosta lämpimämmän ja pehmeämmän. CURA Pearl Downista on saatavilla vain yksi koko ja painovaihtoehtojakin on vain kolme: 8, 10 ja 12 kiloa.

CURA Pearl Downin hengittävyys on samaa luokkaa kuin Eco-mallissa. Pisteitä se saa 9 (asteikko 1-10). Untuvan ansiosta lämmöneristyskyky saa 8 pistettä. Kokonaispisteissä tämä peitto saa siis parhaan arvion, mutta siitä joutuukin pulittamaan sievoisen summan.