RAVINTOLISÄT

Jos olet kiinnostunut ravintolisistä, olet oikeassa paikassa. Tutustu tietopaketteihimme eri vitamiineista sekä vertailuihin parhaista ravintolisistä.

Ravintolisät ovat tuotteita, jotka täydentävät ruokavaliota tarpeen mukaan. Ne sisältävät vitamiineja, kivennäisaineita ja muita ravintoaineita, joita voi olla vaikea saada riittävästi pelkästään ruoasta. Ravintolisät voivat olla hyödyllisiä erityistilanteissa, kuten ruokavalion rajoituksissa tai terveysongelmien hoidossa. Tutustu tarkemmin ravintolisien käyttöön ja niiden merkitykseen terveellisessä elämässä.

PARHAAT RAVINTOLISÄT

Jotta sinun ei tarvitse miettiä yksin ravintolisän valinnassa, olemme keränneet tietoa, vertailleet ja kokeilleet erilaisia ravintolisiä. Tutustu siis kattaviin vertailuihimme.

VITAMIINIT

Vitamiinit ovat orgaanisia yhdisteitä, joita tarvitaan elimistön normaaliin toimintaan, mutta joita elimistö ei välttämättä voi tuottaa itse riittävissä määrin. Ne jaetaan vesiliukoisiin (esim. C-vitamiini ja B-vitamiinit) sekä rasvaliukoisiin (esim. A-, D-, E- ja K-vitamiinit) vitamiineihin. Vesiliukoiset vitamiinit eivät varastoidu elimistöön suurina määrinä, kun taas rasvaliukoiset voivat varastoitua elimistöön ja siten niiden liikasaanti voi olla haitallista. Vitamiinit ovat olennainen osa terveellistä ruokavaliota ja niiden saanti tulisi turvata monipuolisella ja tasapainoisella ruokavaliolla. Tutustu vitamiinien tärkeisiin rooleihin ja tarpeisiin terveyden ylläpitämisessä ja hyvinvoinnissa.

Mitä ravintolisät ovat?

Ravintolisät ovat tuotteita, joita käytetään täydentämään ruokavaliota. Ne sisältävät yleensä vitamiineja, kivennäisaineita, yrttejä, kasviuutteita tai muita ravintoaineita, joita voi olla vaikea saada riittävästi pelkästään ruoasta. Ravintolisät tulevat yleensä pillereinä, kapseleina, jauheina, nesteinä tai puristeina.

Ravintolisien käyttö perustuu usein tarpeeseen täydentää ruokavaliota erityistilanteissa, kuten tietyissä ruokavalion rajoituksissa, kasvun ja kehityksen vaiheissa, raskaana ollessa tai imettäessä, urheilusuorituksen jälkeen tai jos henkilöllä on ravintoaineiden puutostiloja. Ne voivat myös olla hyödyllisiä tietyissä terveysolosuhteissa, kuten raudanpuutteesta kärsiville tai iäkkäille ihmisille, jotka tarvitsevat ylimääräistä kalsiumia luun terveyden ylläpitämiseksi.

On kuitenkin syytä muistaa, että tasapainoinen ruokavalio sisältää yleensä riittävästi vitamiineja ja muita terveyden kannalta välttämättömiä aineita, joten ensisijaisesti kannattaa panostaa hyvään, terveelliseen ja monipuliseen ruokavalioon. Itse asiassa ainoastaan D-vitamiini on sellainen ravintolisä, jota suositellaan jokaiselle suomalaiselle, sillä sitä voi olla vaikea saada ravinnosta riittävästi etenkin talviaikaan.