JALKOJENHOITO

Jalkojenhoito on olennainen osa kokonaisvaltaista terveydenhoitoa, mutta valitettavan usein se jää huomiotta. Kiinnitämme asiaan huomiota vasta, kun jalat alkavat kipuilla.

Hyvin hoidetut jalat ovat merkittävä tekijä yleisessä hyvinvoinnissa ja terveydessä, sillä jalat ovat kuin kehon kivijalka. Niiden varassa vietämme paljon aikaa päivittäin. Säännöllinen huolenpito jalostamme parantaa elämänlaatua ja auttaa pitämään meidät liikkeessä ja aktiivisina pidempään.

Jalkojenhoito auttaa pitämään jalat terveinä, ehkäisemään kipuja ja vaivoja sekä edistämään verenkiertoa. Säännöllinen jalkojenhoito voi auttaa ehkäisemään tai lieventämään monia yleisiä ongelmia, kuten kovettumia, känsiä, kynsisieniä ja jalkojen väsymystä. Lisäksi hyvin hoidetut jalat vähentävät loukkaantumisriskiä.

JALKATERÄN ONGELMAT JA NIIDEN HOITO

Jalkaterän vaivat voivat vaihdella lievästä epämukavuudesta vakaviin kiputiloihin ja vaikuttaa merkittävästi päivittäiseen elämään ja liikkumiseen. Yleisimpiä jalkaterän ongelmia ovat muun muassa känsät, kovettumat, kantapään kipu, jalkojen virheasennot sekä kynsiongelmat kuten kynsisieni ja sisäänkasvaneet varpaankynnet. Onneksi monia näistä vaivoista voidaan hoitaa tehokkaasti asianmukaisella jalkojenhoidolla sekä tarvittaessa ammattilaisen avulla. Lue vinkkimme!

KENGÄT

Kengät ovat tärkeä osa terveyttämme ja hyvinvointiamme. Oikeanlaiset kengät voivat tukea jalkojen terveyttä ja ehkäistä monia vaivoja, kun taas vääränlaiset kengät voivat aiheuttaa kipua, epämukavuutta ja jopa pitkäaikaisia vaurioita.

Kengät vaikuttavat kehon asentoon, liikkumiseen ja jopa koko kehon biomekaniikkaan, joten niiden valinnassa on syytä kiinnittää huomiota muuhunkin kuin pelkkään ulkonäköön. Seuraavaksi tutustumme siihen miten kengät vaikuttavat terveyteemme ja miten voimme valita oikeanlaiset kengät parantaaksemme hyvinvointiamme askel askeleelta.