Kokemuksia painopeitoista

Monet käyttäjät vannovat painopeittojen nimeen eikä ihme, sillä painopeitoilla on monia mahdollisia hyötyjä:

  • Lievittää stressiä ja ahdistusta: Painopeittojen alla nukkuessa kehoon kohdistuu tasaisesti painetta, mikä auttaa kehoa rauhoittumaan ja rentoutumaan.
  • Parantaa unen laatua: Paino saattaa lisätä oksitosiini-hormonin erittymistä, mikä auttaa vähentämään stressiä ja parantamaan unen laatua. Lisäksi painopeittojen paine saattaa vähentää unen aikana tapahtuvaa liikehdintää ja heräilyä, mikä johtaa syvempään ja rauhallisempaan uneen.
  • Auttaa rauhoittumaan: Paine auttaa vähentämään levottomuutta ja ylivilkkautta, mikä saattaa auttaa rauhoittumaan ja keskittymään paremmin.
  • Helpottaa fyysistä kipua: Paine lisää endorfiinien tuotantoa, mikä auttaa vähentämään kipua ja parantamaan yleistä mielialaa.

Keräsimme tähän artikkeliin kokemuksia painopeittojen käyttäjiltä. Jaottelimme kokemukset positiivisiin ja negatiivisiin sekä kokemuksiin, jotka liittyvät painopeitoissa käytettäviin materiaaleihin.

Lue myös: Paras painopeitto – vertailussa TOP 3

Kokemuksia painopeittojen hyödyistä

”Nukuin ennen levottomasti ja uni oli katkonaista. Painopeiton kanssa saan nukuttua yöni rauhassa. Ei tule kääntyiltyä turhaan, kun on painoa päällä. Mahtava tuote!”

”Kuukauden käytön jälkeen voin sanoa, että nukahdan nopeammin ja tuntuu, että nukun syvempää unta. Olen itse asiassa jo harkinnut hankkivani toisen pienemmän peiton tv-huoneeseen, niin voin käyttää sitä leffoja katsoessani. Se vähentää stressiä ja rentouttaa mukavasti. En vain jaksa millään jatkuvasti kuljettaa peittoa makuuhuoneen ja tv-huoneen välillä.”

”Muutama yö meni totutellessa, mutta olen tosi tyytyväinen. Nykyään herään virkeänä jo ennen kellon soittoa.”

”Painopeitto on auttanut paremmin kuin toivoinkaan. Olen ollut koko ikäni huono nukahtamaan ja nukkumaan. Nyt saan nukuttua paremmin ja kuorsaaminenkin on vähentynyt.”

”Rentouttaa lihaksia. Auttaa minulla myös palautumaan treenistä nopeammin.”

”Ostin tyttärelle, koska hän ei meinaa saada illalla unen päästä kiinni ja nukkuu levottomasti. On ollut iloinen yllätys, että peitto on auttanut. Nyt koko perhe saa nukuttua paremmin. Kannattaa ehdottomasti kokeilla!”

”Kärsin levottomista jaloista. Painopeitto on helpottanut oireita, vaikka en ole voinut kokonaan jättää lääkitystä pois.”

”Aivan ihana peitto. Paino jakautuu tasaisesti koko peiton alueelle, ihana kääriytyä omaan pesäkoloon. Nukahdan nopeasti ja nukun sikeästi. Ainut miinus on se, että petaaminen on vaikeampaa ja raskaampaa. En saa tehtyä sitä yksin, vaan pitää pyytää mies apuun.”

”Meillä peittoa käytetään päivällä. Se auttaa poikaani keskittymään kotitehtäviin. Hän pitää peittoa sylissä samalla kun tekee tehtäviä. Idea tähän tuli siitä, että koulussa hänellä on jonkinlainen painolelu sylissä. Nukkumiseen peitto ei kuulemma tunnu hyvältä. Ilmeisesti liian kuuma.”

Kokemuksia, kun painopeitto ei auta

”Peitossa sinänsä ei ole mitään vikaa. Se vaan ei auta minulla. Nukun edelleen huonosti ja levottomasti.”

”Ostin painopeiton pojalleni, jolla epäillään autismia. Hän nukkuu katkonaisesti ja pyörii paljon unissaan. Valitettavasti painopeitosta ei ole ollut apua tähän.”

”Odotin ehkä hieman liikoja. Peitto kyllä jonkin verran rauhoittaa nukkumista ja nopeuttaa nukahtamista, mutta ahdistukseen se ei ole auttanut. Näen edelleen painajaisia.”

”Peitto oli minulle liian kuuma. Sen sijaan, että se olisi rauhoittanut, heräilin jatkuvasti hikisenä. Annoin peiton eteenpäin.”

Kokemuksia painopeittojen eri materiaaleista

”Peitto on hiostava. Tarkenen muutenkin hyvin ja hikoilen helposti yöllä. Hankin painopeiton kaverin suosituksesta helpottamaan nukahtamista. Tämä minun peitto on polyesteriä. Nyt jälkeenpäin minulle selvisi, että olisi kannattanut tilata puuvillainen. Se ei ehkä hiostaisi niin paljon.”

”Olen kokeillut elämässäni useampia painopeittoja. Muovihelmet kahisevat mielestäni vähän liikaa öisin kun kääntyilen, joten lasihelmet ovat siinä mielessä mukavampia. Paras on ollut CURn peitto. Siinä lasihelmet eivät ole irrallaan, joten ne eivät pääse kahiseman toisiaan vasten.”

”Varmista, että peitossa on lenkit, joihin pussilakanan saa kiinnitettyä. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin se, että joutuu vähän väliä korjaamaan lakanaa, ja kun kyseessä on aika painava peitto, lakanaa ei ole ihan helppo korjata. Ainakin CURAlta ja Polar Nightilta löytyy tällaiset lenkit.”

”Minulla on Polar Nightin puuvillainen painopeitto. Hyvän laatuinen. Melko lämmin, mutta mukava. En enää osaa nukkua ilman sitä.”

”CURAn peitto ollut käytössä nyt jo vuosia. Painorakeet ovat edelleen hyvin paikoillaan ja peitto on hyvässä kunnossa.”

”Meillä on ystäväpiirissä monella käytössä painopeittoja. Kun kyselin suosituksia, päädyin tähän: puuvillainen ja lasihelmet. Näistä löytyi vähiten valitettavaa. Tilasin tällaisen peiton itselleni ja se on ollut mukava käytössä. Jonkin aikaa siihen piti totutella eikä se ole auttanut täysin, mutta peittona mukava.”

”Moni valittaa, että painopeitto on liian kuuma, mutta minulle se oli liian kylmä. Kesällä ok, mutta talvella pitää käyttää lisäpeittoa.”

”Suosin suomalaista ja olen ollut tyytyväinen laatuun.”

Tutustu CURA of Swedenin painopeittoihin täällä!

Tutustu Polar Nightin painopeittoihin täällä!