Kenelle WellO2-laitteesta on hyötyä?

WellO2 on loistava apuväline moniin hengitystieoireisiin. WellO2-laitteessa yhdistyy vastapainehengitys ja lämpimän höyryn hengittäminen. Se on siis ikään kuin tehostettua höyryhengittämistä. Samalla se vahvistaa hengityslihaksia, mikä parantaa yleiskuntoa ja suorituskykyä.

Hyvä hengitys on asia, johon kiinnittää huomiota vasta, kun jokin menee pieleen. Esimerkiksi yskä, hetkellinen hengenahdistus tai limaisuus voivat haitata hengittämistä huomattavasti. Joskus hengitys heikkenee hiljalleen niin, että sitä ei edes huomaa, mutta se heikentää yleiskuntoa ja saa olon väsyneeksi. Näissä kaikissa tilanteissa WellO2 voi auttaa.

Tutustutaan seuraavaksi vähän tarkemmin tilanteisiin, joissa WellO2-laitteesta voisi olla hyötyä.

WellO2 auttaa flunssan oireisiin

Flunssaan ja nuhaan liittyy monenlaisia hengitystieoireita. Yleisimpiä ovat nuha, nenän tukkoisuus, aivastelu, yskä ja limaisuus. Höyryhengitystä on vanhastaan käytetty hillitsemään flunssan oireita, mutta nyt WellO2 vie sen uudelle tasolle.

Lämpimän ilman hengittäminen kosteuttaa ja lämmittää hengitysteitä, mikä rauhoittaa yskää ja avaa hengitysteitä. Nenämaskin kanssa käytettynä se auttaa etenkin avaamaan tukkoista nenää, jolloin esimerkiksi nukkuminen onnistuu paremmin. Lämmin höyry vähentää myös limaisuutta ja auttaa limaa irtoamaan paremmin.

Kun lämpimän höyryn hengittämiseen yhdistetään vastapaineharjoittelu, vaikutus lisääntyy. Vastapaineharjoittelu vahvistaa hengitykseen liittyviä lihaksia ja avaa hengitysteitä lisää, jolloin lämmin ilma pääsee syvemmälle hengitysteihin ja lima irtoaa tehokkaammin. Samalla hengityselinten lihasvoima kasvaa.

Lue myös: Näillä kotikonsteilla apua pitkittyneeseen yskään

WellO2 auttaa huonoon hengitysilmaan

Hengitysilma voi olla huonoa monesta syystä. Siitepölyaikana siitepöly voi ärsyttää herkkiä hengitysteitä, ja katupölyä voi olla ilmassa lähes mihin aikaan vuodesta tahansa. Myös kuiva ilma voi aiheuttaa ongelmia hengittämisen kanssa, ja monet kärsivät kuivasta sisäilmasta varsinkin lämmityskautena. Myös tupakointi heikentää hengitysilmaa huomattavasti.

WellO2 tarjoaa apua näihinkin tilanteisiin. Se lämmittää, kostuttaa ja avaa hengitysteitä, jolloin keuhkoihin kertyneet pienhiukkaset pääsevät paremmin poistumaan liman mukana.

Kostea ilma auttaa kuivasta ilmasta johtuvia ärsytysoireita, jolloin yskä ja tukkoisuus vähenevät. Tähän liitetty vastapainehengitys vahvistaa hengityslihaksia ja tehostaa höyryn vaikutusta.

WellO2 auttaa äänen käheyteen

Äänen käheytyminen voi johtua monesta syystä. Huono tai kuiva hengitysilma, flunssa tai stressi voivat kaikki aiheuttaa sitä, että ääni ei kulje niin hyvin kuin haluaisi. Etenkin puhe- tai äänityöläisillä tämä on vaikea tilanne.

Monet puhujat ja laulajat ovat tottuneet hoitamaan ääntään säännöllisesti. WellO2 antaa tähän hyvän apuvälineen. Lämmin höyry kostuttaa hengitysteitä ja lievittää hengitystieoireita. Lisäksi se auttaa vahvistamaan äänihuulia.

Vastapaineharjoittelu vahvistaa hengityslihaksia, jolloin hengitys syvenee ja äänen kestävyys ja resonanssi paranevat. Monet äänityöläiset ovatkin ottaneet WellO2-laitteen osaksi äänenavausta tai äänenhuoltoa.

Lue myös: Mikä avuksi käheään ääneen?

WellO2 kehittää lihasvoimaa

Paremmat hengityslihakset tarkoittavat syvempää hengittämistä, nopeampaa palautumista, parempaa jaksamista arjessa ja suorituskyvyn paranemista.

Lihasvoima heikkenee ikääntyessä huomattavasti. Samalla hengityskapasiteetti heikkenee. Ellei hengitystä ja lihaksia treenaa säännöllisesti, tämä voi johtaa siihen, että arki alkaa tuntua raskaalta. Enää ei jaksa leikkiä lastenlasten kanssa, kantaa kauppakasseja tai nousta portaita.

WellO2-laitteen avulla hengityslihasten treenaaminen on helppo ja mielekästä. Lihasvoiman kasvaessa jaksaminen arjessa paranee. Samalla lämmin höyry auttaa pitämään hengitystiet kunnossa ja parantamaan vastustuskykyä.

WellO2 on kuin yksi kuntosalilaite. Se auttaa vahvistamaan hengityslihaksia, joita muuten voisi olla vaikea treenata. Tämän takia monet urheilijat ovat ottaneet WellO2-laitteen harjoitteluohjelmaansa.

Vastapainehengityksen avulla hengityskyky paranee ja hengityskapasiteetti kasvaa, millä on suuri merkitys urheilusuorituksissa. Vastapaineharjoittelu auttaa myös nopeuttamaan palautumista. WellO2-laitteen avulla voi treenata niin kestävyysvoimaa kuin maksimivoimaakin.

Lue myös: Näin harjoittelet Wello2-laitteella

Sinun ei kuitenkaan tarvitse olla urheilija, jotta voit käyttää WellO2-laitetta, vaan jokainen ihminen hyötyy vahvemmista hengityslihaksista. Suorituskyky ja jaksaminen paranevat ja palautuminen päivän rasituksesta nopeutuu. Samalla lämmin höyry helpottaa hengitystieoireita ja vahvistaa vastustuskykyä.

Huono ergonomia voi aiheuttaa sitä, että istumme päivän toisensa jälkeen huonossa asennossa, jolloin hengitys jää helposti pinnalliseksi. Seurauksena saattaa olla ongelmia jaksamisen tai jopa muistin kanssa. Ergonomiaan kannattaa siis kiinnittää huomiota. Lisäksi apuun voi ottaa WellO2-laitteen.

Vastapaineharjoittelu vahvistaa hengityslihasten lisäksi myös syviä vatsalihaksia, mikä johtaa siihen, että hengitys syvenee, stressi vähenee ja paremman asennon ylläpitäminenkin helpottuu.

Muita syitä käyttää WellO2-laitetta

Monet astmaatikot ja keuhkoahtaumataudista kärsivät ovat myös saaneet apua WellO2-laitteesta. Tässä on kuitenkin syytä muistaa, että kannattaa kysyä lääkäriltä ennen kuin aloittaa harjoittelun, sillä jokaisen tautitilanne on erilainen.

WellO2 saattaa auttaa myös uniapneaan ja kuorsaukseen. Lämmin höyry kosteuttaa ja avaa hengitysteitä, mikä auttaa hengittämiseen yön aikana. Nenämaskin avulla voi kosteuttaa tehokkaasti myös nenän limakalvoja.

Lämmin höyry ja rauhallinen hengittäminen rauhoittavat ja poistavat stressiä ja ahdistusta. Monet käyttävätkin laitetta illalla ennen nukkumaanmenoa, sillä he ovat kokeneet, että unen laatu paranee. Tässä siis kokeilemisen arvoinen vinkki kaikille unettomuudesta kärsiville.

Yhteenveto

WellO2 auttaa lukuisiin eri tilanteisiin. Lähes jokainen ihminen kärsii silloin tällöin esimerkiksi flunssasta, pölystä tai kuivasta ilmasta. Lämpimän ja kostean ilman hengittäminen auttaa ylläpitämään hengitysteiden hyvää kuntoa ja helpottamaan hengitystieoireita. Jokainen urheilija, kuntoilija ja ikääntyvä ihminen hyötyy puolestaan vastapaineharjoittelusta, jolloin hengityselinten lihasvoima kasvaa, suorituskyky paranee ja palautuminen nopeutuu. Voisi siis sanoa, että jossain vaiheessa elämäänsä jokainen ihminen hyötyy harjoittelusta WellO2-laitteella.

Lue myös: WellO2 – mikä, miksi, kenelle ja kokemuksia