Nenäteipit ja sieraintenlaajentajat – vaihtoehdot ja kokemuksia

Kuorsaukseen on olemassa useita mahdollisia syitä. Suurin osa kärsii kuorsauksesta ennen kaikkea selinmakuulla, jolloin puhutaan asentokuorsaamisesta. Tällöin apukeinoja kannattaa etsiä kuorsaustyynystä ja muista kuorsauksen asentohoidoista.

Toinen yleinen syy kuorsaamiselle on se, että ilma ei kulje nenän kautta riittävän tehokkaasti. Nukkuessa hengitysteiden kudokset rentoutuvat ja veltostuvat, jolloin ne voivat painua osittain tai kokonaan tukkoon. Nenä on usein ainakin osallisena kuorsaamiseen, joskus enemmän ja joskus vähemmän.

Lue myös: Paras hoitokeino kuorsaukseen

Nenän vaikutus kuorsaamiseen saattaa johtua kahdesta syystä:

 • ilma ei pääse kulkemaan nenän kautta: On helppo ymmärtää, että jos nenän hengitystiet ovat liian ahtaat, ihminen alkaa hengittää suun kautta. Näin käy myös esimerkiksi nuhan yhteydessä, kun turvonneet limakalvot ja räkä estävät hengittämisen nenän kautta. Jos henkilö on taipuvainen kuorsaamiselle, suun kautta hengittäminen lisää kuorsaamisen riskiä.
 • ilma kulkee vaivalloisesti nenän kautta: Jos ilma pääsee juuri ja juuri kulkemaan nenän kautta, ihminen ei vielä välttämättä vaihda suuhengitykseen. Tässä tapauksessa hengitys ei kuitenkaan toimi riittävän tehokkaasti. Hengitysteihin muodostuu alipaine, mikä purista kudoksia kasaan ja tuloksena on kuorsaus.

Näissä tapauksissa parhaan avun saa keinoista, joilla avataan sieraimia ja saadaan ilma kiertämään paremmin nenän kautta. Toivottavasti näistä sieraintenlaajentajista ja nenäteipeistä on apua sinun ongelmaasi.

Oxyhero push -sieraintenlaajentaja

 • miellyttävä ja huomaamaton
 • pysyy hyvin paikoillaan
 • pakettiin sisältyy kolme eri kokovaihtoehtoa (S, M ja L)
 • materiaali: muovi

Oxyhero push -sieraintenlaajentaja muodostaa nenän sisälle ikään kuin hengitysputket, jotka auttavat sekä nenän ala- että keskiosia pysymään auki. Putkissa on pienet siivekkeet, jotka varmistavat sen pysymisen paikallaan mahdollisimman hyvin. Se on sopivan pehmeä, jotta sitä on miellyttävä käyttää, mutta ei liian pehmeä, jotta se tippuisi helposti pois.

Kokemuksia

”Kesti jonkin aikaa tottua tähän ja sen laittamiseen paikalleen, mutta nyt kun siihen on oppinut, se sujuu jo ihan hyvin. Kuorsaus ei ole loppunut kokonaan, mutta vähentynyt selvästi. Kun kyseessä on näin edullinen tuote, voi todeta että nyt on loistava hinta-laatusuhde.”

”Sieraintenlaajentaja on mielestäni helppo keino vähentää hengityskatkoksia. Matkustelen paljon, joten tämä on helppo ottaa mukaan minne tahansa. Ei tarvi mitään erityisiä tyynyjä tai vastaavaa.”

”En uskonut, että teho olisi näin hyvä. Minulla kuorsaus johtuu selvästikin ahtaasta nenästä, joten tämä on minulle juuri oikea vaihtoehto. Suosittelen kokeilemaan!”

ClipAir Sleep -sieraintenlaajentaja

 • huomaamaton ja miellyttävä käyttää
 • pakkauksessa mukana kolme kokoa (S, M ja L)
 • materiaali: muovi

ClipAirin muotoilu eroaa olennaisesti Oxyhero plussan muotoilusta. Tässä nenään laitettavat osat ovat kuin väkäset, jotka kampeavat nenän ulkoseiniä kauemmas. Laitetta voi tarvittaessa muotoilla omaan nenään paremmin sopiviksi laittamalla ne lämpimään veteen ja muotoilemalla lämpiminä. ClipArin käyttäminen ja puhdistaminen on helppoa.

Kokemuksia

”Helppo laittaa paikalleen ja ottaa pois. Toisinaan joutuu jonkin verran etsiä sopivaa kohtaa nenässä ettei tunnun inhottavalta, mutta sitten kun sopivan kohdan löytää, sitä ei edes huomaa.”

”Auttaa ehdottomasti paremmin ja on helpompi käyttää kuin teippi. Kuorsaus on loppunut lähes kokonaan ja olen päivisin pirteämpi. Suosittelen todella lämpimästi.”

”Auttoi hengityskatkoksiin yllättävän hyvin. Ainut ongelma on se, että väkäset tekevät välillä limakalvot aroiksi. Ajattelin seuraavaksi hankkia myös toisenlaisen sieraintenlaajentajaan, jotta voin vähän vuorotella.”

BreathRight -nenäteippi

 • asetetaan nenän päälle
 • helppo ja miellyttävä käyttää
 • kohottaa nenäkäytäviä auki
 • saatavilla vain yhtä kokoa

Nenäteippi vaikutus perustuu siihen, että teipin sisällä on taipuisia osia, jotka kohottavat nenän tiehyitä auki. Teippiä on todella helppo käyttää eikä nenän sisälle tarvitse työntää mitään. Toisaalta teippi saattaa irrota yön aikana joko kokonaan tai toiselta puolelta. On myös vaara, että teipin liima alkaa jossain vaiheessa ärsyttää ihoa.

Kokemuksia

”Tehoaa jonkin verran, mutta ei poista kuorsausta kokonaan. Käytin aikaisemmin nenän sisään laitettavaa sieraintenlaajentajaa, mutta minun mielestäni tätä on mukavampi käyttää, vaikka tämä ei ole ehkä ihan yhtä tehokas.”

”Ei auttanut valitettavasti minulla, mutta taidankin kärsiä enemmän asentokuorsaamisesta. Ajattelin kuitenkin kokeilla tätä, sillä tämä olisi ollut helppo keino, jos se vaan olisi auttanut. Teippi irtoaa melko helposti, jos iholla on rasvaa.”

”Minulla on herkkä iho ja monet teipit ärsyttävät sitä. Tätä olen kuitenkin pystynyt käyttämään. On auttanut kuorsaukseen ja hengityskatkoksiin.”