Kuorsaustyyny – mistä on kyse & kokemuksia

Kuorsaustyyny on tyyny, joka on suunniteltu vähentämään kuorsaamista ja sen aiheuttamia ongelmia. Kuorsaaminen aiheutuu siitä, että hengitystiet ovat ahtautuneet tai tukossa, mikä aiheuttaa ilmavirran kaventumisen ja kuorsausäänen syntymisen.

Kuorsaustyyny auttaa erityisesti niissä tapauksissa, jolloin kuorsaus johtuu pääasiassa selällä makaamisesta. Tyyny estää kierähtämästä selälleen kesken unien ja lisäksi se ohjaa päätä oikeaan asentoon, jolloin hengitystiet pysyvät hyvin auki.

Kun kuorsaaminen vähenee, unen laatu paranee ja nukkumisen aikaiset hengityskatkokset vähenevät, mikä taas johtaa siihen, että päivisin riittää enemmän energiaa ja myös keskittymiskyky saattaa parantua. Myös puoliso, muu perhe tai muut samassa tilassa nukkuvat ovat todennäköisesti tyytyväisiä tapahtuneeseen muutokseen.

Lue myös: Paras hoitokeino kuorsaukseen

Miten kuorsaustyyny eroaa tavallisesta tyynystä?

Kuorsaustyynyn muotoilu eroaa oleellisesti tavallisesta tyynystä. Kuorsaustyynyssä on keskellä korotettu harjanne, joka tekee selällä makaamisesta hankala ja epämiellyttävää. Pää hakeutuu luonnollisesti kylkiasentoon, jolloin hengitystiet pysyvät auki koko yön ja kuorsaaminen vähenee.

Kuorsaustyynyssä saattaa olla myös muita ergonomisia muotoiluja, jotka tukevat pään ja niskan asentoa yön mittaan ja helpottavat hengittämistä sekä ilmavirran kulkemista hengitysteissä.

Posiform-kuorsaustyyny

  • erityinen muotoilu estää nukkumasta selällään
  • materiaali:
  • tyyny: viskoelastinen muistivaahto
  • tyynynpäällinen: 100% puuvilla
  • tyynyliina: 100% bambu
  • koko: 55 x 30 cm
  • valmistettu Sveitsissä

Posiform-kuorsaustyyny on laadukas Sveitsissä valmistettu tyyny. Sen keskiosa on selvästi ylempänä kuin reunat, joten se ohjaa hellästi mutta varmasti nukkumaan kyljellään. Lisäksi tyynyn muotoilu tukee pään ja leuan asentoa, jolloin hengitystiet pysyvät auki. Tyyny on valmistettu pehmeästä viskoelastisesta muistivaahdosta, joka muotoutuu käyttäjän muodon mukaan yksilöllisesti. Tyynynpäällinen on 100% puuvillaa, joka hylkii hikeä. Tyynyn koko on 55 x 30 cm.

Tyynyyn löytyy erityisesti tähän tyynyyn tarkoitettuja muotoon-ommeltuja tyynyliinoja, jotka on valmistettu ihanan viileästä ja hygieenisestä bambusta.

Posiform-kuorsaustyyny sopii hyvin myös allergikoille, sillä tuotteelle on myönnetty Oeko-Tex Standard 100. Tämä merkki kertoo siitä, että tuotteessa käytetyt materiaalit ovat ihoystävällisiä ja myrkyttömiä.

Posiform-kuorsaustyyny on tämän hetken käytetyin kuorsaustyyny Suomessa. Siitä ovat saaneet apua monet, jotka kärsivät kuorsaamisesta erityisesti silloin, kun he nukkuvat selällään. Suosittelemme ehdottomasti kokeilemaan!

Kokemuksia Posiform-kuorsaustyynystä

”Mukava ja tukeva tyyny. Kuorsaaminen loppui kuin seinään ja olo on paljon pirteämpi aamulla.”

”Kuorsaaminen ei ole täysin loppunut, mutta vähentynyt selvästi. Erityisesti puoliso kiittää. Itse olen huomannut, että torkkuminen tv:n ääressä on vähentynyt, joten ilmeisesti yöunen laatukin on parantunut.”

”Suuri plussa siitä, että tyyny ei hiosta. Olen kova hikoilemaan, ja tämä oli positiivinen yllätys. Tuntuu jopa hieman viileältä.”

”Käyttö vaatii hieman opettelua aluksi. Ensin tuntui, etten meinaa löytää kunnon nukkumisasentoa, mutta se oli vain tottumiskysymys. Ihmekös tuo, kun olen vuosia nukkunut pääasiassa selälläni. Aluksi niskat menivät jumiin, mutta nyt kylkiasento tuntuu jo luonnolliselta.”

”Ei valitettavasti auttanut minulla. En enää nuku selälläni, mutta kuorsaan näköjään lähes yhtä paljon kyljelläni. Pitää siis kokeilla jotain muuta keinoa. Harmi.”

”Tyyny on ollut todella loistava. Kuorsaaminen on loppunut oikeastaan kokonaan ja hengitys kulkee kevyemmin. Olen tyytyväinen.”

”Todellakin hintansa arvoinen. Olen kokeillut aikaisemmin muun muassa suihkeita ja nenäteippejä, mutta niistä ei ole ollut sanottavasti apua. Tästä sen sijaan oli. Hyvä tuote.”

”Olen todella kova kuorsaamaan, joten minulla on sekä tyyny että kuorsauskisko käytössä. Tyynyn reunaan jää riittävästi tilaa myös kiskolle ja hengittämiselle, eli näitä kahta voi hyvin käyttää yhtä aikaa.”

”Parasta tässä tyynyssä ei ole oikeastaan se, että kuorsaus on loppunut, vaan se, että nyt koko perhe voi paremmin. Minä herään aamuisin pirteämpänä ja puoliso saa nukuttua paremmin. Jaksamme siis molemmat paremmin perhearkea ja lapset tykkäävät.”