Beurer kirkasvalolamput

Pimeinä talvikuukausina monet ihmiset tuntevat olonsa väsyneiksi, ärtyneiksi, apaattisiksi ja alakuloisiksi. Syynä tähän saattaa olla yksinkertaisesti valon puute, kun päivät lyhenevät ja aurinko näyttäytyy yhä harvemmin. Beurerin kirkasvalolamput tarjoavat loistavan keinon lisätä valon määrää ja korjata siten elimistön luontaista valonpuutetta.

Kirkasvalolamput tuottavat valoa, joka on samankaltaista kuin auringonvalo, mutta ilman haitallista UV-säteilyä. Ne eivät ärsytä silmiä, joten niitä on turvallista käyttää. Ne tarjoavat miellyttävän ja luonnollisen valonlähteen, joka tasapainottaa kehon sisäistä kelloa, lisää energisyyttä ja parantaa mielialaa. Beurerin lamput ovat helppokäyttöisiä, tyylikkäitä ja monipuolisia, ja ne sopivat sekä kotiin että toimistolle tuomaan kaivattua valoa ja energiaa päivään.

Valitse oikea lamppu käyttötarkoituksen mukaan

Beurerilta löytyy paljon erilaisia kirkasvalolamppuja, joten valinnanvaraa riittää. Ennen ostopäätöksen tekemistä kannattaa miettiä ennen kaikkea käytännön asioita. Missä aiot käyttää lamppua? Miten lähelle lamppua pääset ja haluat istua? Haluatko lampun, jota voi käyttää myöhemmin päivällä tavallisena valona? Entä minkä verran olet valmis maksamaan lampusta?

Yleisin tapa käyttää kirkasvalolamppua on pöytävalaisin, mutta muitakin tapoja löytyy. Voi tutustua muihin tapoihin artikkelissamme Paras kirkasvalolamppu erilaisiin tilanteisiin. Tutustumme tässä artikkelissa Beurerin kirkasvalolamppuvalikoimaan, ja valitsemme kolme eri tilanteisiin sopivaa lamppua. Toivomme, että löydät näistä omiin tarpeisiisi parhaiten sopivan vaihtoehdon.

Tehokas ja monikäyttöinen: Beurer TL95

 • omalla jalalla seisova, tyylikäs kirkasvalolamppu
 • himmennin
 • hoitoajan näyttö, sammuu itsestään kun hoitoaika on täynnä
 • valon suuntaus mahdollista
 • hoitoetäisyys: 10 000 luksia noin 25 cm:n etäisyydellä

Beurer TL95 on tehokkain ja monikäyttöisin Beurerin valmistamista kirkasvalolampuista. Tehokkuus ilmenee siinä, että sen hoitoetäisyys on melko laaja, eli voit samaan aikaan esimerkiksi syödä tai tehdä toimistotöitä ja nauttia tehokkaasta valohoidosta.

Lamppua voi helposti suunnata kohti kasvoja, mikä varmistaa tehokkaan hoidon. Lampussa on myös himmennin, jonka ansiosta lamppua voi käyttää muuhun aikaan päivästä tavallisena pöytävalaisimena. Lampussa on myös hoitoajan näyttö, ja lamppu sammuu itsekseen, kun hoitoaika tulee täyteen.

Beurer TL95 -malli on loistovalinta silloin, kun etsit mahdollisimman tehokasta ja monikäyttöistä kirkasvalolamppu, ja haluat valita nimenomaan Beurerin lampun. Jos kaipaat vieläkin laajempaa hoitoetäisyyttä, kannattaa tutustua esimerkiksi Innolux Supernovaan tai Innolux Luciaan.

Tehokas ja kohtuuhintainen: Beurer TL85

 • tuen varassa seisova, tyylikäs kirkasvalolamppu
 • hoitoajan näyttö, sammuu itsestään kun hoitoaika on täynnä
 • hoitoetäisyys: 10 000 luksia n. 25 cm:n etäisyydellä
 • ei himmennintä
 • ei mahdollisuutta suunnata valoa

Beurer TL85 -malli on tehokkuudeltaan samaa luokkaa kuin TL95, joskin maksimiteho on hieman matalampi. TL85 on kuitenkin varsin hyvä malli monen ihmisen käyttöön. Sen hoitoetäisyys on riittävän iso, jotta sitä voi käyttää aamuaskareiden ohella. Siihen voi asettaa haluamansa hoitoajan, jonka jälkeen se sammuu automaattisesti.

Tässä mallissa ei kuitenkaan ole himmennintä, joten sitä ei voi käyttää tavallisena pöytävalaisimena. Lamppua ei myöskään voi suunnata parempaan kulmaan. Tosin lampun tuen voi irrottaa ja kehitellä sitten lampulle toisenlainen tuki.

Beurer TL85 -malli on hyvä valinta silloin, jos haluat tehokkaan kirkasvalolampun, mutta et kaipaa muita ominaisuuksia.

Siro ja edullinen: Beurer TL30

 • tuen varassa seisova, siro kirkasvalolamppu
 • hoitoetäisyys: 10 000 luksia n. 10 cm:n etäisyydellä
 • voidaan käyttää pysty- tai vaaka-asennossa
 • ei himmennintä

Beurer TL30 on selvästi sirompi ja pienempi kirkasvalolamppu kuin kaksi edellistä mallia. Tämä aiheuttaa sen, että myös sen hoitoetäisyys on selvästi rajallisempi kuin suuremmilla lampuilla. Täyden tehon saadakseen lampun täytyisi olla noin 10 sentin päässä kasvoista. Tämä rajoittaa jo selvästi muiden askareiden tekemistä, joten tämä lamppu sopii parhaiten toimistoon tai muualle vastaavaan paikkaan, jossa voi istua pidemmän aikaa paikallaan. Toki lamppua voi pitää kauempanakin kasvoista, mutta silloin teho on heikompi.

TL30-mallissa ei ole himmennintä, joten se ei sovellu tavalliseksi pöytävalaisimeksi. Sen valoa ei myöskään voi suunnata, mutta sitä voi käyttää joko pysty- tai vaakasuunnassa irrotettavan tuen ansiosta.

Beurer TL30-malli on hyvä valinta silloin, jos haluat päästä kokeilemaan kirkasvalolamppua halvemmalla ja tiedät pystyväsi istumaan rauhassa sen ääressä joka aamu.

Miten kirkasvalolamppua käytetään?

Kirkasvalolamppujen käyttäminen on varsin helppoa. Lamppu kannattaa laittaa päälle heti aamulla tai viimeistään aamupäivällä. Lamppu asetetaan noin 20-60 cm etäisyydelle kasvoista riippuen täysin lampun tehosta. Joissain lampuissa hoitoetäisyys on vain kymmenkunta senttiä, kun taas tehokkaimmissa lampuissa se voi olla jopa metrin luokkaa.

Lampun valossa vietetään päivittäin aikaa noin 20-30 minuuttia. On tärkeää suunnata valo niin että se osuu silmiin, mutta sitä ei kuitenkaan tarvitse tuijottaa suoraan. Se voidaan asettaa esimerkiksi työpöydälle, ruokapöydälle tai mihin tahansa paikkaan, jossa valolle on helppo altistua ja jossa vietetään riittävän kauan aikaa.

Monet ihmiset huomaavat merkittävän eron energiatasossa ja mielialassa säännöllisen kirkasvalohoidon ansiosta. Kirkasvalolamppujen käyttö on turvallista ja se tarjoaa kätevän keinon taistella talviajan valonpuutetta vastaan.

Lue lisää: Kirkasvalolamppujen käyttöopas

Kirkasvalohoidon vaikutukset

Kirkasvalolampuilla on monia positiivisia vaikutuksia. Teho perustuu siihen, että ne stimuloivat aivojen valoreseptoreita, mikä auttaa säätelemään kehon sisäistä kelloa ja hormonituotantoa sekä tasapainottaman päivärytmiä.

Kirkasvalohoidolla voidaan vaikuttaa positiivisesti myös mielialaan. Valoterapian avulla voidaan lievittää kaamosmasennuksen oireita ja siitä johtuvaa energian puutetta. Kirkasvalolamppujen valo vaikuttaa aivojen serotoniinin tuotantoon, minkä seurauksena mieliala kohenee ja unirytmi normalisoituu.

Lisäksi kirkasvalon avulla voi vähentää stressiä, lisätä keskittymiskykyä ja parantaa suorituskykyä. Ei siis mikään ihme, että kirkasvalolampuista on tullut suosittu apuväline valonpuutteen aiheuttamien oireiden hoidossa.