Innolux Supernova – markkinoiden paras kirkasvalolamppu

Innolux Supernova on huippuominaisuuksilla varustettu kirkasvalolamppu, jonka teho riittää myös vaativaan, lääkärin määräämään kirkasvalohoitoon. Mikäli etsit parasta mahdollista piristystä pimeisiin syksy- ja talviaamuihin, kannattaa tutustua lähemmin tähän valaisimeen. Innolux Supernova on saanut erinomaisia arvosteluja sekä testeissä että yksittäisiltä käyttäjiltä.

Plussat

 • tehokas: teho riittää myös vaativaan, lääkärin määräämään kirkasvalohoitoon
 • laaja hoitoetäisyys: Sinun ei tarvitse välttämättä istua lampun vieressä koko hoitoaikaa, vaan voit touhuta aamuaskareita kaikessa rauhassa. Sopii myös useamman henkilön tai vaikka koko perheen samanaikaiseen käyttöön
 • portaaton himmennin: voit käyttää lamppua myös tavallisena valaisimena

Miinukset

 • vie paljon tilaa: tehokas ja suurikokoinen lamppu vie luonnollisesti paljon tilaa pöydältä
 • hieman teollisen näköinen: ei todellakaan se kaikkein kaunein kirkasvalolamppu
 • melko kallis
Innolux-Supernova-2

Innolux Supernova - plussat

Supernova on kookas, pöydällä tai lattialla pidettävä kirkasvalolamppu. Sen hoitoetäisyys ulottuu jopa kahden metrin päähän lampusta, mikä tarkoittaa sitä, että hoito on hyvin helppo toteuttaa eikä vaadi ylimääräistä aikaa. Lampun voi laittaa päälle esimerkiksi aamupalan ajaksi, ja voit hyvin liikuskella keittiössä ilman, että joudut hoitoetäisyyden ulkopuolelle. Täyden tehon (10 000 luksia) lampusta saa irti oleskelemalla 85 cm:n etäisyydellä lampusta, mikä sekin antaa huomattavasti suuremman liikkumavaran kuin mikään toinen kirkasvalolamppu.

Suuren hoitoetäisyyden ansiosta on mahdollista hoitaa koko perhe samalla kertaa. Lamppu vain päälle aamupalan ajaksi ja kaikki pöydässä istujat ovat hoitoetäisyydellä. Suuri hoitoetäisyys mahdollistaa myös sen, että ne jotka voimistelet tai vaikkapa joogaavat aamuisin, voivat käyttää lamppua tuon ajan.

Supernovan valo on tasaista valkoista valoa, eikä siis ärsytä silmiä. Siitä (kuten kaikista muistakin kirkasvalolampuista) on poistettu haitallinen UV-valo, joten sitä on täysin turvallista käyttää.

Kuten monissa muissakin kirkasvalolampuissa, myös Supernovassa on portaaton himmennin, mikä lisää huomattavasti lampun käyttömahdollisuuksia. Sitä voi käyttää aamulla kirkasvalona ja myöhemmin päivällä yleisvalona. Illalla sitä voi käyttää tunnelmavalona.

Hanki itsellesi Innolux Supernova ja ihastu sen tehoon! Se on kuin kesäinen aurinko talven pimeyden keskellä!

Innolux Supernova - miinukset

Supernovan ylivertaisen tehon kääntöpuolena on se, että lamppu on kookkaampi kuin muut kirkasvalolamput. Se painaa yli viisi kiloa, korkeutta on yli kuusikymmentä senttiä ja leveyttäkin yli 40 senttiä. Lisäksi lampussa on noja, joka myös vie tilaa pöydältä. Mistään pienestä kapineesta ei siis ole kyse. On hyvä ottaa myös huomioon, että jos sitä ei aio pitää pöydällä koko päivää, sen siirtäminen on vaivalloisempaa kuin pienempien lamppujen.

Lampun ulkonäkö ei ole kaunein mahdollinen. Monet kuvailevat ulkonäköä hieman teolliseksi, mikä viittaa siihen, että Supernovan kohdalla on todellakin panostettu enemmän tehoon kuin design-puoleen. Toisaalta jos kaipaat näyttävää ja kaunista kirkasvalolamppua, siihen löytyy omat vaihtoehtonsa.

Lue myös: Innolux Valovoima – paras kirkasvalolamppu toimistoon

Suuren lampun kirkas valo voi tuntua ainakin aluksi liiankin kirkkaalta. Tilannehan on vähän kuin aurinko paistaisi silmiin heti aamusta. Jos valo häikäisee ikävästi, lamppu kannattaa siirtää vähän kauemmaksi tai asettaa se niin, että valo ei tule ihan suoraan silmiin. Ehkä silmät ajan myötä tottuvat kirkkaaseen valoon, ja sen voi siirtää lähemmäksi, jolloin siitä saatava tehokin lisääntyy. Ja onneksi lampussa on myös portaaton himmennin, josta tehoa voi säätää. Kannattaa kuitenkin huomioida, että jos tehoa säätää liian alas, myös piristävä vaikutus heikkenee.

Yksi Supernovan miinuspuoli on sen hinta. Sanotaan nyt suoraan, että se on melko kallis, mutta mitä muuta voisikaan odottaa markkinoiden tehokkaimmalta kirkasvalolampulta. Kalleus on tietenkin aina suhteellista, mutta on totta, että se on kalliimpi kuin muut kirkasvalolamput. Onneksi tähänkin löytyy ratkaisu, sillä markkinoilta löytyy kyllä halvempiakin lamppuja, jotka sopivat ehkä paremmin tavalliseen arkikäyttöön.

Lue myös: Innolux Lucia – paras kirkasvalolamppu arkeen

Kokemuksia

”Suosittelen. Olin vähän skeptinen, kun ostin laitteen kuukausi sitten, mutta se on todella toiminut. Olen nyt paljon pirteämpi. Lamppu on päivisin päällä normaalina valona, joten siitä on ilon ympäri vuorokauden, vaikka onkin aika teollisen näköinen.”

”Pääsin kokeilemaan tätä tuttavani luona ja hankin saman tien oman. Olen ollut tyytyväinen ostokseen. Koko perhe tykkää, kun tämä on käytössä aamupalapöydässä. Virkeä olo kaikille heti aamusta! Myös lenkkeily maistuu taas paremmin kuin pitkiin aikoihin, liekö sekin lampun ansiota :)”

”Kyllä! Uni tulee illasta ihan eri tavalla kuin ennen lampun käyttöä. Unen laatukin paljon parempi, joten olen päivisin töissä virkeämpi. Muutos on ollut yllättävän suuri. Olihan se vähän kallis ostos, mutta todellakin hintansa arvoinen.”

Kenelle Innolux Supernova sopii?

Innolux Supernova sopii niille, jotka kaipaavat tehokkainta mahdollista apua kaamosoireiluun, jetlagiin tai unirytmin häiriöihin. Se sopii mainiosti useamman henkilön tai vaikka koko perheen käyttöön yhtä aikaa, sillä sen hoitoetäisyys on laaja.

Tuotetiedot:

 • Hoitoetäisyys: 210 cm (2500 lx), 85 cm (10 000 lx)
 • Korkeus: 63,5 cm
 • Leveys: 40,5 cm
 • Syvyys: 11 cm
 • Paino: 5,5 kg
 • Teho: 160 W
 • Valonlähde: Kiinteä LED
 • Värilämpötila: 4000K (puhtaan valkoinen)
 • Valovirta: 17 000 lm
 • Rungon materiaali: metalli, polykarbonaatti
 • Valaisimen väri: valkoinen
 • Johto: 3 m, valkoinen
 • Portaaton himmennin
 • CE-merkintä (sertifioitu lääkinnällinen laite)
 • Takuu: 5 vuotta
 • Valmistettu Suomessa