Innolux Supernova – markkinoiden paras kirkasvalolamppu

Innolux Supernova on huippuominaisuuksilla varustettu kirkasvalolamppu, jonka teho riittää myös vaativaan, lääkärin määräämään kirkasvalohoitoon. Mikäli etsit parasta mahdollista piristystä pimeisiin syksy- ja talviaamuihin, kannattaa tutustua lähemmin tähän valaisimeen. Innolux Supernova on saanut erinomaisia arvosteluja sekä testeissä että yksittäisiltä käyttäjiltä.

Supernova on kookas, pöydällä tai lattialla pidettävä kirkasvalolamppu. Sen hoitoetäisyys ulottuu jopa kahden metrin päähän lampusta, mikä tarkoittaa sitä, että hoito on hyvin helppo toteuttaa eikä vaadi ylimääräistä aikaa. Lampun voi laittaa päälle esimerkiksi aamupalan ajaksi, ja voit hyvin liikuskella keittiössä ilman, että joudut hoitoetäisyyden ulkopuolelle. Täyden tehon lampusta saa irti oleskelemalla 85 cm:n etäisyydellä lampusta, mikä sekin antaa huomattavasti suuremman liikkumavaran kuin yksikään toinen kirkasvalolamppu. Suuri hoitoetäisyys mahdollistaa myös sen, että ne jotka voimistelet tai vaikkapa joogaavat aamuisin, voivat käyttää lamppua tuon ajan.

Supernovan valo on tasaista valkoista valoa, eikä siis ärsytä silmiä. Siitä (kuten kaikista muistakin kirkasvalolampuista) on poistettu haitallinen UV-valo, joten sitä on täysin turvallista käyttää.

Supernovassa on portaaton himmennin, mikä lisää huomattavasti lampun käyttömahdollisuuksia. Sitä voi käyttää aamulla kirkasvalona ja myöhemmin päivällä yleisvalona. Esimerkiksi toimistolla tämä toimii loistavasti. Illalla sitä voi käyttää tunnelmavalona.

Innolux-Supernova-2

Supernovan ylivertaisen tehon kääntöpuolena on se, että lamppu on kookkaampi kuin muut kirkasvalolamput. Se painaa yli viisi kiloa, korkeutta on yli kuusikymmentä senttiä ja leveyttäkin yli 40 senttiä. Lisäksi lampussa on noja, joka myös vie tilaa pöydältä. Mistään pienestä kapineesta ei siis ole kyse. Se onkin ehkä tämän lampun suurin miinuspuoli. Se vie paljon tilaa, ja jos sitä ei halua tai voi pitää pöydällä koko päivää, sen siirtäminen on vaivalloisempaa kuin pienten lamppujen. Lampun ulkonäkökään ei ole kaunein mahdollinen, mutta ajaa asiansa. Jos Supernova ei miellytä silmää, kannattaa lukea artikkelimme erilaisista kirkasvalolampuista, jotta löydät parhaan vaihtoehdon itsellesi.

Suuren lampun kirkas valo voi tuntua ainakin aluksi liiankin kirkkaalta. Sehän on vähän kuin aurinko paistaisi silmiin heti aamusta. Jos valo häikäisee ikävästi, lamppu kannattaa siirtää vähän kauemmaksi tai laittaa se niin, että valo ei tule ihan suoraan silmiin. Ehkä silmät ajan myötä tottuvat kirkkaaseen valoon, ja sen voi siirtää lähemmäksi, jolloin siitä saatava tehokin lisääntyy. Ja onneksi lampussa on myös portaaton himmennin, josta tehoa voi säätää. Kannattaa kuitenkin huomioida, että jos tehoa säätää liian alas, myös piristävä vaikutus heikkenee.

Kokemuksia

”Suosittelen. Olin vähän skeptinen, kun ostin laitteen kuukausi sitten, mutta se on todella toiminut. Olen nyt paljon pirteämpi. Lamppu on päivisin päällä normaalina valona, joten siitä on ilon ympäri vuorokauden, vaikka onkin aika teollisen näköinen.”

”Pääsin kokeilemaan tätä tuttavani luona ja hankin saman tien oman. Olen ollut tyytyväinen ostokseen. Koko perhe tykkää, kun tämä on käytössä aamupalapöydässä. Virkeä olo kaikille heti aamusta! Myös lenkkeily maistuu taas paremmin kuin pitkiin aikoihin, liekö sekin lampun ansiota :)”

”Kyllä! Uni tulee illasta ihan eri tavalla kuin ennen lampun käyttöä. Unen laatukin paljon parempi, joten olen päivisin töissä virkeämpi. Muutos on ollut yllättävän suuri. Olihan se vähän kallis ostos, mutta todellakin hintansa arvoinen.”

Kenelle?

Innolux Supernova sopii niille, jotka kaipaavat tehokkainta mahdollista apua kaamosoireiluun, jetlagiin tai unirytmin häiriöihin. Se sopii mainiosti useamman henkilön tai vaikka koko perheen käyttöön yhtä aikaa, sillä sen hoitoetäisyys on laaja.

Saatavilla tässä verkkokaupassa:

Tuotetiedot:

– Hoitoetäisyys: 210 cm (2500 lx), 85 cm (10 000 lx)

– Korkeus: 63,5 cm

– Leveys: 40,5 cm

– Syvyys: 11 cm

– Paino: 5,5 kg

– Teho: 160 W

– Valonlähde: Kiinteä LED

– Värilämpötila: 4000K (puhtaan valkoinen)

– Valovirta: 17 000 lm

– Rungon materiaali: metalli, polykarbonaatti

– Valaisimen väri: valkoinen

– Johto: 3 m, valkoinen

– Portaaton himmennin

– CE-merkintä (sertifioitu lääkinnällinen laite)

– Takuu: 5 vuotta

– Valmistettu Suomessa