Paras ravintolisä rasvanpolttoon ja laihdutukseen

Päivitetty: 11.6.2024

Onko olemassa sellainen valmiste, joka voisi nopeuttaa rasvan palamista? Mikä valmiste nopeuttaisi laihdutusta? Mikä ravintolisä auttaisi parhaiten makeanhimoon? Ja ennen kaikkea onko laihdutusvalmisteista oikeasti apua painon kanssa kamppaileville?

Jokainen laihduttaja toivoisi, että jostain löytyisi valmiste, joka nopeuttaisi aineenvaihduntaa levossakin, taltuttaisi makeanhimoa ja edistäisi senttien katoamista vyötäröltä. Toisaalta moni kuntoilija toivoo, että olisi olemassa valmiste, joka polttaisi ylimääräiset rasvat pois, jolloin lihakset tulisivat hienosti näkyviin.

Valitettavasti sellaista tuotetta ei kuitenkaan ole olemassa, joka yksistään saisi meidät laihtumaan ilman elämäntapamuutoksia. Laihtumisen pohja on aina terveellinen ruokavalio, liikunta, kunnon yöunet ja stressinhallinta. Laihdutus- ja rasvanpolttovalmisteista voi kyllä olla apua silloin, jos ne motivoivat jatkamaan terveellisia elämäntapoja.

Olemme tällä sivustolla tutustuneet moniin ravintolisiin, jotka on suunnattu laihduttamiseen ja rasvanpolttoon, ja meille on kehittynyt aika hyvä käsitys eri valmisteiden tehosta. Kokosimme tähän artikkeliin parhaat valmisteet eri tilanteisiin. Toivomme, että näistä löytyy apu sinunkin tilanteeseesi.

Meidän valintamme:

1. Ripped Hardcore - Paras ravintolisä rasvanpolttoon

Ripped Hardcore on erittäin tehokas valmiste rasvanpolttoon. Se sisältää useita vaikuttavia ainesosia, joista tehokkaimmat ovat kofeiini, vihreä tee -uute ja kapsaisinoidit. Ainesosat eivät sinällään ole kovin uniikkeja, vaan niitä löytyy monista muistakin ravintolisistä, mutta kofeiinin määrä tässä valmisteessa on huikea. Tämä takaa sen, että valmiste todella antaa energiaa arkeen sekä tehostaa aineenvaihduntaa ja rasvanpolttoa.

Ripped Hardcore on suunnattu heille, jotka haluavat lisätä energiaa arkeen. Laihdutus johtaa toisinaan tilanteeseen, jossa energiat ovat vähissä, mikä altistaa repsahduksille sekä ruokailun että liikunnan osalta. Tämän tuotteen avulla voit nostaa energiatasoja, jolloin jaksat paremmin tehdä treenin ja hoitaa päivän askareet. Lisäksi tuotteeseen on lisätty kromia, joka vähentää joillain ihmisillä makeannälkää.

Kenelle: Ripped Hardcore sopii niille, jotka haluavat pudottaa painoaan erityisen tehokkaasti. Lisäksi se sopii kuntoilijoille ja urheilijoille, jotka haluavat saada viimeisetkin rasvat lähtemään kropasta.

Vaikuttavat aineet: kofeiini, vihreä tee -uute, kapsaisinoidit, inkivääri, oliivinlehtiuute ja kromi

Lue lisää: Ripped Hardcore – mitä, kenelle ja kokemuksia

Löydät tuotteen täältä!

2. XL-S Max Strength - Paras ravintolisä laihdutukseen

XL-S Max Strength vähentää ravinnon imeytymistä, jolloin ruuan mukana saatavien kalorien määrä vähenee huomattavasti. Sen teho perustuu Clavitanol-nimiseen yhdisteeseen, joka sisältää rypeläuutetta ja maissista saatavaa L-arabinoosia. Nämä aineet estävät ruuansulatusentsyymien toimintaa, jolloin osa hiilihydraateista, sokereista ja rasvoista jää imeytymättä.

XL-S Max Strength on hyvä valinta heille, jotka haluavat vähentää kalorien kertymistä hiilihydraateista, sokerista ja rasvasta. Sen avulla ei kuitenkaan voi muuttaa huonoa ruokavaliota hyväksi, joten ruokavalion täytyy olla tasapainossa jo ennen tuotteen käyttöä. Tällä tuotteella voi sitten vielä napsaista osan kaloreista pois. Jos motivaatiosi koko laihdutusprosessiin on katoamassa, voit Max Strengthin avulla ottaa pienen spurtin.

Kenelle: Laihduttajille, jotka haluavat vähentää ruuan mukana tulevia kaloreita.

Vaikuttavat aineet: rypäleuute, L-arabinoosia

Lue lisää: XL-S – mitä, kenelle ja kokemuksia

Löydät tuotteen täältä!

3. ENE-valmisteet - Nopein apu laihdutukseen

ENE tulee sanoista erittäin niukkaenergiainen ruokavalio. Siitä voidaan käyttää myös englannin kielistä termiä VLCD (very low calorie diet) ja arkikielessä voidaan puhua pussivalmisteista tai pussikeitoista.

ENE-valmisteilla on tarkoitus korvata tavallinen ruoka. Ne sisältävät ravintoaineita ja vitamiineja sekä täyttävät vatsaa, mutta sisältävät hyvin vähän energiaa. Varsinainen ENE-dieetti pitää sisällään viisi pussikeittoa päivässä, ja niiden avulla päivittäinen energiansaanti vähenee alle 800 kcal:iin. Kyseessä on siis todella tehokas dieetti, jolla paino takuulla putoaa. Pussikeittojen lisäksi dieetin aikana syödään myös vihanneksia ja proteiinia, jotta mistään ravintoaineesta ei tulisi puutetta. ENE-dieetin periaatteisiin kannattaa tutustua kunnolla ennen kuurin aloittamista.

Kenelle: ENE-dieetti sopii niille laihduttajille, joilla on aikaa ja energiaa laihdutukseen ja jotka ovat valmiita pysyviin elämäntapamuutoksiin myös kuurin jälkeen. ENE-dieetti on elimistölle kova stressitila, joten siihen ei kannata lähteä silloin, kun elämässä on jotain muuta stressaavaa.

Lue lisää: ENE-valmisteet – mitä, kenelle ja kokemuksia

Löydät tuotteet täältä!

4. Vihreä tee - Lempeä ja tehokas vaihtoehto painonhallintaan

Vihreä tee on ikivanha juoma, jota on käytetty vuosisatoja erilaisten sairauksien ja vaivojen hoitoon. Myös sen laihduttava vaikutus on ollut tiedossa jo pitkään. Vihreä tee sisältää katekiineja, joista tärkein on epigallokatekiinigallaatti (EGCG). EGCG kiihdyttää aineenvaihduntaa estämällä noradrenaliinia pilkkovan entsyymin toimintaa, jolloin noradrenaliinin määrä kehossa lisääntyy. Tämä puolestaan lisää rasvasolujen hajoamista. Lisäksi vihreässä teessä on kofeiinia, joka yhdessä EGCG:n kanssa lisää rasvan käyttöä energianlähteenä, mikä johtaa laihtumiseen.

Vihreä tee on mukana monessa laihdutukseen käytettävässä ravintolisässä yhtenä ainesosana (mainittakoon esimerkiksi Ripped Hardcore). Vihreää teetä on saatavilla kuitenkin myös erikseen. Voit valita nieltävät kapselit tai nauttia teen juomana. Moni valitsee juotavan teen, sillä se on helppo liittää osaksi omaa arkea. Jos muutenkin juot teetä pari kertaa päivässä, teelaatu on helppo vaihtaa sellaiseksi, että se tukee laihdutusta.

Kenelle: Vihreä tee on luonnollinen, hieman lempeämpi tapa vauhdittaa laihtumista. Sitä voi nauttia melko turvallisin mielin juomana lähes kuka tahansa. Tabletteina teho on voimakkaampi ja vaikutuskin tulee nopeammin esille.

Vaikuttavat aineet: kofeiini, epigallokatekiinigallaatti (EGCG)

Lue lisää: Vihreä tee ja laihdutus – mitä, kenelle ja kokemuksia

Löydät tuotteen täältä!

Muutama tärkeä huomio

Ehkä jo tiedätkin nämä asiat, mutta haluamme vielä muistuttaa muutamasta tärkeästä asiasta ravintolisiin liittyen.

1. Yksikään ravintolisä ei korvaa terveellistä ruokavaliota, eikä niistä yksistään ole apua painonhallinnassa. Et siis voi unohtaa ruokavalion, liikunnan, ateriarytmin ja levon merkitystä. Terveelliset ja painonhallintaa tukevat elämäntavat vievät sinut paljon pidemmälle kuin yksikään valmiste voi koskaan viedä.

2. Ravintolisiä ei suositella lapsille eikä raskaana oleville tai imettäville naisille. Niitä ei myöskään suositella ihmisille, jotka kärsivät jostain sairaudesta tai käyttävät jotain pysyvää lääkitystä. Jos sen sijaan olet terve aikuinen, voit omalla vastuullasi kokeilla näitä valmisteita laihdutuksen tueksi.

3. Ravintolisillä voi olla haittavaikutuksia. Lisäksi ravintolisiä ei ole yleensä tutkittu yhtä tarkasti kuin lääkkeitä, joten niillä voi olla esimerkiksi yllättäviä yhteivaikutuksia. Joskus käyttö perustuu ainoastaan pitkään perinteeseen, eikä tutkimuksia niiden tehosta tai vaikutustavasta ole tehty juuri ollenkaan.

4. Tässä artikkelissa ei ole otettu kantaa laihdutukseen käytettäviin lääkkeisiin. Mikäli haluaisit kokeilla lääkkeitä, juttele asiasta lääkärin kanssa.