Omron HeatTens: arvostelu ja kokemuksia

Omron HeatTens on lääkkeetön kivunlievittäjä, jossa yhdistyy TENS-menetelmä ja lämpö. Laitteen avulla on mahdollista vähentää kipua selässä, niskassa, nivelissä ja lihaksissa. Se auttaa myös rentouttamaan lihaksia ja vähentämään jäykkyyttä.

Ominaisuudet

Lääkkeetön kivunlievittäjä kotikäyttöön

 • Yhdistää kaksi hoitomenetelmää: TENS ja lämpö
 • Kaksi lämpötilavaihtoehtoa
 • 3 hierontatilaa (naputtelu, vaivaaminen, hieronta) ja 20 tehotasoa
 • 9 valmiiksi ohjelmoitua hierontaohjelmaa

Oletko jo kuullut TENS-hoidosta? Kyseessä on hermostoa stimuloiva kivunhoitomenetelmä, jossa elektrodien avulla johdetaan pienitaajuisia sähköimpulsseja ihon läpi. Tämä johtaa kivun vähenemiseen kolmen mekanismin kautta: aivoihin välittyvät kipuviestit vähenevät, elimistöön alkaa vapautua luonnollisia kivunlievittäjiä eli endorfiineja ja verenkierto kipualueelle lisääntyy.

Monet ovat saaneet paljon apua kipuihinsa TENS-hoidon avulla. Voit tutustua tähän tarkemmin artikkelissa Omron E3 Intense: arvostelu ja kokemuksia.

Omron HeatTens -laitteessa kivunhoito on viety vielä hieman pidemmälle, sillä tässä on otettu mukaan lämpö, joka rentouttaa lihaksia, parantaa verenkiertoa ja sitä kautta auttaa poistamaan kipua. HeatTens-laitteessa yhdistyy siis kaksi menetelmää: TENS ja lämpö.

Lue myös: Paras TENS-laite

Helppo käyttää

Laitteen käyttäminen on helppoa. Elektrodit laitetaan iholle kipukohtaan ja laitteesta valitaan joko jokin valmiista hierontaohjelmista tai ohjelmoidaan itse sopivat hieronta-asetukset. Tehoa voi myös nostaa vähitellen hieronnan edetessä. Laitteessa on kolme hieronta-asetusta (naputtelu, vaivaaminen, hieronta) ja hieronnan tehotason voi valita väliltä 1-20. Valinnanvaraa siis löytyy, mikä on hieno asia, sillä erilaisiin vaivoihin tarvitaan erilaisia hierontoja. Myös ihmisten välillä on suuria eroja siinä miten kukakin kokee TENS-hoidon. Hoito ei saa tuntua epämiellyttävältä, joten tarvittaessa vähennä hierontatehoa tai muuta elektrodien paikkaa. Kaikille TENS-hoito ei valitettavasti auta kipuihin.

Lämpö-TENS-hoito voi auttaa muun muassa hermo-, lihas- ja nivelkipuihin, jäykkyyteen, turvotukseen ja lihaskireyteen. Elektrodit voidaan asettaa alaselkään, hartioihin, olkapäähän, nivelten kohdalle, alaraajoihin tai käsivarsiin.

Lämpö tuo mukavasti lisärentoutusta verrattuna pelkkään TENS-hoitoon. Erityisesti lihaskivut helpottavat usein nopeammin, kun lihas on rento ja veri pääse kiertämään paremmin.

Suurin murhe liittyy elektrodien pysymiseen iholla, ihan samoin kuin edellisen Omron E3 Intensen kanssa. Erityisesti karvaisilta ihoalueilta elektrodit saattavat pudota omia aikojaan. Kannattaa siis tarvittaessa poistaa ihokarvat kyseiseltä alueelta. Myös elektrodien puhdistamisesta voi olla apua.

Käyttörajoitukset

Yleisesti ottaen lämpö-TENS-hoito on turvallista ja siitä harvoin tulee mitään haittavaikutuksia, mutta ota kuitenkin huomioon seuraavat rajoitukset sen käytössä:

 • Älä käytä, jos sinulla on sydämentahdistin tai muu implantoitu metallinen laite
 • Jos sinulla on sydänsairaus tai epilepsia, noudata terveydenhuollon ammattilaisen ohjeita
 • Ei raskaana oleville naisille, vauvoille tai lapsille
 • Ei pään ja kasvojen alueelle, kaulalle tai kurkulle
 • Ei sydämen tai sukuelinten alueelle
 • Ei rintakehän molemmilla puolilla samanaikaisesti tai rintakehän poikki
 • Ei samanaikaisesti molemmissa säärissä tai jalkapohjissa
 • Ei suihkussa, kylvyssä, nukkuessa, ajon aikana

Kokemuksia Omron HeatTens -laitteesta

”Minulla on aikaisemmin ollut käytössä Omron E3, johon olin oikein tyytyväinen. Halusin kuitenkin kokeilla myös tätä uutta laitetta. Erona vanhaan oli se, että se lämmitti mukavasti, mutta kipua lievittävässä vaikutuksessa en huomannut eroa. Samaan lopputulokseen pääsee, jos käyttää ensin E3:sta ja menee sen jälkeen saunaan (saunassa näitä laitteita ei tietenkään saa käyttää).”

”Loistava värkki. Helppo käyttää ja kuljettaa mukana. Auttaa minulla hyvin nivelten kulumasta aiheutuvaan kipuun.”

”Minulla lämpö tekee sen, että iho alkaa hikoilla minkä jälkeen elektrodit lähtevät helposti irti. Minulle sopisi siis paremmin Omron E3, jossa ei ole lämpövaikutusta. Silloin kun pysyy paikoillaan, värkki auttaa hyvin niska-hartiajumeihin.”

”Paljon valinnan varaa ohjelmissa ja tehossa. Käytän eri puolille kehoa eri ohjelmia. Sopivan pieni mukaan otettavaksi. Hyvä ostos.”

”Enpä olisi uskonut, että tämä auttaa alaselkäkipuihin, mutta niin se vain auttoi. Kannatti kokeilla. Teho ei tullut heti ensimmäisellä kerralla, vaan jouduin käyttämään pari viikkoa, mutta nyt se auttaa. Ei se kokonaan vie kipua pois, mutta on vähentänyt sitä kuitenkin. Suosittelen muillekin!”