Omron E3 Intense: arvostelu ja kokemuksia

OMRON E3 Intense on TENS-tekniikkaan perustuva lääkkeetön kivunlievittäjä. TENS (Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation) on ihon kautta tapahtuva hermostimulaatio, jossa pienitaajuiset sähköimpulssit aktivoivat kehon omia, kipua lievittäviä mekanismeja.

Ominaisuudet

 • Lievittää kipua lääkkeettömästi
 • Automaattiset ohjelmat selälle, hartioille, nivelille, käsivarsille, säärille, jalkapohjille ja jaloille
 • 3 hieronta-asetusta (naputtelu, vaivaus ja hieronta)
 • Eri voimakkuustasoja
 • 15 minuutin hoitoaika
 • Pienikokoinen, helppo ottaa mukaan
 • Pestävät ja vaihdettavat elektrodit
 • Jäljellä oleva hoitoaika näkyvissä

Mikäli etsit keinoa, jolla voisi lääkkeettömästi helpotta hermo-, lihas- ja nivelkipua, kannattaa kokeilla TENS-laitetta. Omron E3 Intense Pain Reliever on pienikokoinen laite, jota on helppo käyttää kotona tai ottaa mukaan matkalle, työpaikalle tai mihin itse haluaa.

TENS-hoito tarkoittaa ihon läpi tapahtuvaa hermostimulaatiota. Laite lähettää pienitaajuisia sähköimpulsseja, jotka aktivoivat elimistön omia ja luonnollisia mekanismeja:

 • Se estää aivoihin välittyviä kipuviestejä.
 • Vapauttaa elimistön luonnollisia kivunlievittäjiä eli endorfiineja.
 • Lisää verenkiertoa hoitoalueella.

Lue myös: Vertailu parhaista TENS-laitteista

Helppoa kivunhoitoa

Laitetta on todella helppo käyttää ja siinä on selkeä näyttö. Elektrodit asetetaan iholle sille kohdalle, jossa kipu tuntuu ja laitteesta valitaan haluttu ohjelma. Voit valita joko jonkin valmiin hierontaohjelman tai päättää itse hierontatavan ja voimakkuuden. Voit myös aloittaa kevyellä hieronnalla ja nostaa tasoa vähitellen. Hoito kestää 15 minuuttia, jonka jälkeen laite sammuu itsestään. Jäljellä oleva hoitoaika näkyy näytöltä. Halutessasi voit tehdä hoidon kaksi kertaa peräkanaa, eli yhteensä 30 minuuttia. Suositeltu hoito vuorokaudessa enintään 90 minuuttia, eli 3×30 minuuttia.

Paljon käyttömahdollisuuksia

Laitteesta löytyy runsaasti eri toimintavaihtoehtoja, joten jokaiselle luultavasti löytyy sopiva. Jokainen ihminen kokee TENS-hoidon eri tavalla, joten on hyvä, että valinnanvaraa on paljon. Hoidon tulee tuntua miellyttävältä, joten jos se tuntuu epämiellyttävältä, kannattaa vaihtaa hieronta-asetuksia tai elektrodien paikkoja. Hoidon teho saattaa tulla esille jo ensimmäisillä hoitokerroilla, mutta voi olla että kipu alkaa lievittyä vasta muutamien käyttökertojen jälkeen. Valitettavasti kaikille TENS-hoito ei kuitenkaan tehoa.

TENS-hoitoa voi kokeilla muun muassa rentouttamaan kireitä lihaksia, lievittämään nivelkipua, vähentämään turvotusta sekä helpottamaan hermokipua. Sallittuja alueita ovat käsivarret, olkapäät, hartiat, alaselkä, lonkat, reidet, polvet, pohkeet ja nilkat.

Mitä parannettavaa löysimme laitteesta?

Suurin ongelma tämän laiteen kanssa saattaa tulla elektrodien pysyvyyden kanssa. Monet ovat kertoneet, että laput putoavat iholta omia aikojaan. Meillä tuota ongelmaa ei ole ainakaan vielä ollut, paitsi silloin kun kokeilimme laittaa elektrodit karvaisemmalle ihoalueelle. Elektrodien pesemisestä voi joskus olla hyötyä pysyvyyden parantamisessa.

Laitteessa on paljon vaihtoehtoja hieronta-asetusten suhteen, mutta hieronta-aikaa siitä ei pysty valitsemaan. Jos haluat lyhyemmän hieronnan, sinun pitää muistaa itse ottaa laite pois, tai jos haluat kaksi peräkkäistä hoitoa, laite pitää käynnistää uudelleen.

Tykkäsimme:

 • Selkeä näyttö
 • Paljon hierontavaihtoehtoja
 • Monipuoliset käyttömahdollisuudet

Parannettavaa:

 • Elektrodien pysyminen iholla
 • Hoitoajan valinta

Käyttörajoitukset

Vaikka TENS-hoito on turvallista ja siitä harvoin tulee mitään haittavaikutuksia, sen käytölle on joitain rajoituksia:

 • Jos sinulla on sydämentahdistin tai muu implantoitu metallinen laite
 • Jos sinulla on sydänsairaus tai epilepsia, noudata terveydenhuollon ammattilaisen ohjeita
 • Raskaana olevat naiset, vauvat tai lapset
 • Pään ja kasvojen alue, kaula ja kurkku
 • Sydämen tai sukuelinten alue
 • Molemmilla puolilla rintakehää samanaikaisesti tai rintakehän poikki
 • Molemmissa säärissä tai jalkapohjissa samanaikaisesti
 • Suihkussa, kylvyssä, nukkuessa, ajon aikana

Miten Omron E3 Intense eroaa Omron HeatTens -laitteesta?

E3 Intensen teho perustuu pelkästään TENS-tekniikkaan. HeatTens tuottaa lisäksi lämpöä, eli se yhdistää kaksi menetelmää kivun lievittämiseen: lämmön ja TENS-tekniikan.

Kokemuksia

”Minulla on lonkissa paha nivelrikko, mutta en ole vielä päässyt leikkaukseen. Sitä odotellessa päätin kokeilla tätä laitetta ja se on auttanut. Ei se kokonaan ole poistanut kipua, mutta lievittänyt sitä selvästi. Helppo käyttää ja sen verran pienikokoinen, että sitä voi pitää myös mukana. Suosittelen kokeilemaan.”

”Olen kokeillut alaselkäkipuun kaikenlaista akupunktiosta lähtien ja tämä on toiminut. Ainut miinus on se, että elektrodit ei aina pysy iholla, vaan tippuvat pois. Ne kannattaa siis painaa kunnolla kiinni. Muuten loistava laite.”

”Kiva, kun laitteessa on niin monta eri ohjelmaa. Olen käyttänyt jaloissa vahvinta hierontaa, mutta selkään riittää kevyempi.

”Ärsyttävää, kun laitteeseen ei saa suoraan ohjelmoitua 30 minuutin hoitoa. Nyt ohjelma pitää laittaa uudelleen päälle 15 minuutin jälkeen, jos haluaa täyspitkän hoidon. Kotona se ei haittaa, mutta jos on jossain liikkeellä, se on välillä hankalaa.”

”Hintansa arvoinen värkki. Kipu tekee elämästä niin harmaata ja masentavaa, että siitä maksaa ihan mielellään, että se helpottaisi edes vähän. Ihanaa, kun tämä on sen verran pieni ja huomaamaton, että sitä voi pitää aina mukana ja käyttää silloin, kun kipu yltyy kovaksi.”

”Minulla on nivelrikkokipua jaloissa. Mietin pitkään tämän hankkimista. En oikein uskonut, että se auttaisi. Kerran messuilla pääsin kokeilemaan tätä ja ostin saman tien omaksi. se todella toimii. Olen saanut vähentää kipulääkkeiden käyttöä, ja sitä myötä vatsavaivatkin ovat helpottaneet. Todella helppo käyttää.”

”Käytän tätä pääasiassa niska- ja hartiakipuihin. Se helpottaa kipua silloin, kun käytän sitä, mutta kun lopetan käyttämisen, kipu tulee takaisin. Ei siis mikään ihmehoito minun kohdallani, mutta jotain apua kuitenkin. Taputteluvaihtoehto laukaisi minulla kerran migreenin, joten sen jälkeen olen käyttänyt hieronta-asetusta. Jalkoihin käytän edelleen taputtelua, mutta vähän pienemmällä teholla.”

”Voimakkain asetus on oikeasti voimakas. Olen käyttänyt tätä nyt kahden viikon ajan kaksi kertaa päivässä polvikipuun ja se on auttanut jonkin verran. Helppo käyttää. Hyvä ostos.”

”Kevyt ja kompakti värkki. Rentouttaa lihaksia mukavasti. Joku sanoi, että jos elektrodit ei meinaa pysyä iholla, kannattaa poistaa ihokarvat. Tein niin, ja sen jälkeen ei ole ollut sitä ongelmaa, että elektrodit tippuisivat ennen aikojaan. Kannattaa kokeilla.”