Nailner – mistä on kyse & kokemuksia

Paksuuntunut, värjäytynyt ja lohkeileva kynsi. Voi ei, voisiko se olla kynsisieni? Tuskinpa kukaan ilahtuu, jos huomaa itsellään tai läheisellään kynsisienen. Kynsisieni on pitkäaikainen ja tarttuva sieni-infektio, joka iskee useimmiten varpaiden kynsiin.

Mitä nopeammin kynsisientä lähtee hoitamaan, sen varmemmin ja nopeammin se paranee. Jos sieni on ehtinyt vallata koko kynnen ja päässyt kynnen juureen asti, kannattaa hakea apua lääkäriltä, joka voi kirjoittaa reseptillä suun kautta otettavia lääkkeitä tai lääkekynsilakkaa. Sen sijaan jos sientä esiintyy vain osassa kynttä, sitä voi lähteä hoitamaan myös itsehoitovalmisteilla. Joka tapauksessa on suositeltavaa, että kynnestä otettaisiin ensin koepala, jotta voidaan varmistua, että kyseessä on sieni-infektio.

Tutustu myös artikkeliimme, jossa vertailemme parhaita hoitokeinoja kynsisienen hävittämiseen kotikonstein.

Mikä Nailner on ja miten se vaikuttaa?

Nailner on kynsisienen hoitoon tarkoitettu valmiste, jota saa apteekista ilman reseptiä. Nailnerin vaikuttavat aineet eivät tapa sientä, vaan ne estävät sienen leviämisen, jolloin vaurioituneen kynnen tilalle voi kasvaa uutta ja tervettä kynttä. Aineet pääsevät tunkeutumaan kynnen rakenteeseen ja tekevät kynnestä sellaisen, että se ei enää ole optimaalinen kasvuympäristö sienelle. Näin sieni pikku hiljaa menettää voimiaan eikä pääse enää kasvamaan.

Nailner saattaa vaikuttaa kynnen ulkonäköön jo muutamien viikkojen sisällä käytön aloituksesta, mutta se ei tarkoita että sieni olisi hävinnyt. Ainetta täytyy käyttää niin kauan, että uusi kynsi on kokonaan kasvanut vanhan kynnen tilalle. Tässä saattaa kestää kuukausia, jopa vuosia. Varaudu siis siihen, että joudut todennäköisesti käyttämään tuotetta pitkän aikaa.

Nailnerin käyttö

Nailnerin käyttö on helppoa, mutta vaatii pitkäjänteisyyttä. Sitä käytetään aluksi kuukauden ajan aamuin illoin, ja siitä eteenpäin kerran päivässä. Tuote on helppo levittää kynnelle ja se kuivuu melko nopeasti. Tuotetta on saatavilla sekä kynämuotoisena että liuoksena, jota levitetään siveltimellä. Niistä voi valita oman mielensä mukaisen vaihtoehdon, sillä ne ovat yhtä tehokkaita. Lisäksi löytyy pakkaus, jossa on mukana peitelakka, jolla värjäytyneen kynnen voi peittää.

Varoitus! Nailner saattaa aiheuttaa ihoärsytystä. Moni käyttäjä valittaakin punoitusta, kihelmöintiä, rakkuloita tai muita vastaavia iho-ongelmia kynttä ympäröivässä ihossa tämän tuotteen käytön yhteydessä. Ole siis varovainen, että ainetta ei pääse iholle.

Nailner - kokemuksia

”Tussimuotoista kynää on todella helppo käyttää.”

”Kannattaa olla varovainen, sillä aine ärsyttää ihoa helposti. Auttoi kyllä sieneen, mutta en voinut käyttää kovin pitkään, kun iho alkoi ensin hilseillä ja lopuksi tulehtui. Hoito jäi siis kesken.”

”Vaikutus alkoi nopeasti parissa viikossa. Kynsi alkoi näyttää nätimmältä. Nyt pääsen taas käyttämään sandaaleja. Vaatii kuitenkin kärsivällisyyttä saada koko sieni hoidettua pois.”

”Puolen vuoden käytön jälkeen vanha kynsi irtosi ja alta paljastui tervettä kynttä. Nyt odottelen, että se kasvaa ja hoidan sitä. Pitkä prosessi. Aluksi hoito ärsytti kynsivallia, mutta ei enää.”

”Jo viikon käytön jälkeen iho alkoi punoittaa ja siihen tuli rakkuloita. Annoin tilanteen rauhoittua ja vaihdoin Naloxiin. Sitä iho on kestänyt.”

”Olen käyttänyt nyt parisen kuukautta. Kynsi on paremman jo näköinen, mutta käytän kuitenkin peitelakkaa peittämään inhottavan värjäymän. Tykkään, kun samassa pakkauksessa on sekä hoitoaine että värillinen lakka.”

”Olen käyttänyt nyt yli kolme kuukautta ja pikkuisen näkyy jo tervettä kynttä, mutta hidasta touhuahan tämä on, joten vaatii pitkäjänteisyyttä. Lisäksi pitää olla varovainen että ainetta ei pääse iholle, sillä aine on tosiaan tehokasta.”

Lue lisää kokemuksia täältä!