Nalox – mistä on kyse & kokemuksia

Kynsisieni on harmillinen ja pitkäaikainen vaiva. Se on tarttuva sieni-infektio, joka voi tarttua sekä varpaan- että sormenkynsiin. Useimmiten se kuitenkin iskee varpaankynsiin. Se aiheuttaa kynnen värin muutoksia, paksuuntumista ja lohkeilua. Se leviää esimerkiksi kosteissa ympäristöissä, kuten uimahalleissa ja kylpylöissä.

Jos kynsisieni on ehtinyt levitä kynnen juureen asti, joudutaan useimmiten käyttämään suun kautta otettavia lääkkeitä, jotka vaativat lääkärin reseptin. Jos sieni sen sijaan ei ole ehtinyt juureen asti, vaan ainoastaan osa kynnestä on paksuuntunut ja värjäytynyt, kannattaa kokeilla jotain itsehoitovalmistetta, joita saa ilman reseptiä. Mitä aikaisemmassa vaiheessa hoidon aloittaa, sitä nopeammin ja tehokkaammin se vaikuttaa.

Lue myös: Paras ilman reseptiä saatava valmiste kynsisienen hoitoon

Mikä Nalox on ja miten se toimii?

Nalox on kynsisienen hoitoon tarkoitettu itsehoitovalmiste. Se vaikuttaa kynsisieneen kolmella eri tavalla:

1. Fysikaalinen antifungaalinen vaikutus: Nalox ei pysty täysin tappamaan sientä, mutta se estää tehokkaasti sieni-infektion leviämistä, jolloin infektoituneen kynnen tilalle kasvaa hiljalleen uusi, terve kynsi.

2. Keratolyyttinen vaikutus: tämä tarkoittaa sitä, että Nalox pehmentää ja kuorii paksuuntunutta kynttä hellävaraisesti, jolloin kynsi ohenee ja sen ulkonäkö paranee.

3. Kosteuden sitominen: Nalox sitoo kynsiin kosteutta, jolloin niistä tulee joustavammat ja vahvemmat.

Naloxin käyttö

Kynsisieni on pitkäaikainen vaiva. Käytitpä siihen mitä tahansa hoitomuotoa, joudut varautumaan kuukausien, jopa vuoden mittaiseen hoitoon. Hoitoa täytyy nimittäin jatkaa niin kauan, että uusi ja terve kynsi on kokonaan kasvanut vaurioituneen kynnen tilalle. Sormien kynnet uusiutuvat keskimäärin puolessa vuodessa, varpaiden kynnet noin vuodessa, mutta joskus aikaa voi mennä enemmänkin. Koko tämän ajan joudut käyttämään hoitoa.

Jotta jaksat jatkaa hoitoa riittävän pitkään, kannattaa valita tuote, jota on helppo ja miellyttävä käyttää. Naloxin käytössä on kaksi hyvää ominaispiirrettä:

  1. Naloxia tarvitsee annostella kynnelle vain kerran päivässä. Monia muita valmisteita joutuu laittamaan kaksi kertaa päivässä, mikä luonnollisesti vähentää käyttömukavuutta.
  2. Vaikka kynsisienen paranemiseen kuluu useita kuukausia, osa Naloxin vaikutuksista tulee esille jo nopeamminkin. Kynnen värjäymät himmenevät ja kynnen pinta muuttuu tasaisemmaksi usein jo viikkojen käytön jälkeen. On kuitenkin tärkeää jatkaa Naloxin käyttöä niin pitkään, että sieni on varmasti hävinnyt kokonaan.

Naloxia on helppo käyttää. Levitä aine koko kynnen pintaan, myös reunoille ja alapuolelle, ja anna kuivua muutama minuutti. Vaikka sientä olisi vain osassa kynttä, levitä ainetta silti koko kynnelle. Aine ei vaurioita tervettä kynttä eikä ärsytä ihoa. Levittäminen tapahtuu helposti tuubissa olevan kärjen avulla. Ota tavaksi levittää aine aina samaan aikaan päivästä, esimerkiksi nukkumaan mennessä, niin se ei pääse unohtumaan.

Nalox - kokemuksia

”Olen käyttänyt naloxia nyt kolme kuukautta. Tuntuu, että aivan niin kuin siitä olisi ollut apua, joten tietenkin jatkan sen käyttöä.”

”Kynnet eivät ole kokonaan parantuneet, mutta ovat selvästi kauniimmat, joten kehtaan lähteä rannalle niiden kanssa. Kynnet ovat myös ohuemmat kuin aikoihin.”

”Kuukauden käytön jälkeen selvää parannusta havaittavissa. Kynnen pinta on tasoittunut. Plussaa siitä, että neste ei tuoksu miltään.”

”Jouduin käyttämään Naloxia lähes kolme vuotta ennen kuin vaiva oli kokonaan poissa, mutta sitkeys kannatti. Nyt kynnet ovat taas kunnossa!”

”Kätevän kokoinen tuubi, joten se helppo ottaa mukaan matkalle. Aine leviää hyvin ja kuivuu melko nopeasti. Mutta tuubia ei saa puristaa liian kovaa, koska nestettä voi tulla ihan liikaa.”

”Tehoaa kyllä, mutta ei todellakaan viikossa, niin kuin paketissa mainostettiin. Ei ainakaan minun kohdallani. Mutta muutaman kuukauden kohdalla rupesi tosiaan kynsien ulkonäkö paranemaan ja tervettä kynttä tuli näkyviin.”

”Olen kokeillut aikaisemmin toista valmistetta, mutta sitä piti laittaa kaksi kertaa päivässä. No siinähän kävi niin, että aamulla se jäi usein laittamatta. Nalox sopii paremmin minulle, kun sitä tarvii laittaa vain iltaisin.”

”Käytin valmistetta vuoden. Kynsien ulkonäkö kyllä parani vähän, mutta sieni ei kokonaan lähtenyt. Ilmeisesti sieni oli ehtinyt pesiytyä jo syvemmälle. Jouduin siirtymään suun kautta otettavaan lääkkeeseen.”

”Aluksi näytti, että ei tästä ole mitään apua ja meinasin jo hakea lääkäriltä reseptin, mutta sitten rupesikin tapahtumaan. Tarvitaan siis kärsivällisyyttä.”

”Jo kahden viikon päästä kynnet olivat kauniimmat. En odottanut näin nopeaa apua, joten tämähän oli positiivinen yllätys.”

”Kynsi on selvästi pehmeämpi. Aikaisemmin en meinannut millään saada kynttä leikattua, kun se oli niin paksu ja kova, mutta nyt leikkaaminen ja viilaaminen taas onnistuu.”

”Helppo käyttää eikä ärsytä ihoa. Muutamassa viikossa kynsien väri alkoi tasoittua ja pinta ohentua. Täyden kympin tuote!”

Lue lisää kokemuksia täältä.