Lumoral – mistä on kyse & kokemuksia

Päivitetty viimeksi 6.9.2023

Lumoral on ihan uudenlainen kotona käytettävä hampaiden- ja suunhoitolaite. Sen avulla hampaat tulevat paljon puhtaammiksi kuin pelkällä hammastahnalla harjaamalla. Hammastahna, suuvesi ja hammaslanka ovat toki edelleen suunhoidon kulmakiviä, mutta Lumoral täydentää sarjaa.

Lyhyesti

  1. Lumoral on kotona käytettävä suun ja hampaiden puhdistukseen tarkoitettu väline.
  2. Lumoral heikentää suussa olevia haitallisia bakteereja, jolloin ne on helpompi pestä pois.
  3. Sopii sekä niille, jotka haluavat ennaltaehkäistä suun ongelmia että niille, joilla jo on jotain ongelmia suun terveyden kanssa.

Mikä Lumoral on?

Lumoral on Suomessa kehitetty CE-merkitty lääkinnällinen laite, joka on tarkoitettu sekä suun terveyden ylläpitoon että suun ongelmien hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Sitä on helppo käyttää kotona muiden ilta- tai aamutoimien lomassa. Hoitoon menee noin kymmenen minuuttia, ja voit samalla puuhata jotain muuta, sillä laite jättää kätesi vapaiksi.

Miksi Lumoralia kannattaa käyttää?

Oletko joskus kuullut puhuttavan plakista? Plakkia muodostuu, kun hampaan pinnalle alkaa kertyä bakteereja. Kun ne saavat rauhassa oleskella ja järjestäytyä, ne muodostavat eräänlaisen bakteerikalvon. Tätä bakteerien muodostamaa kalvoa kutsutaan plakiksi.

Plakki on syynä moniin suun ja hampaiden ongelmiin, kuten pahanhajuiseen hengitykseen, hampaiden reikiintymiseen, ientulehdukseen ja hampaiden kiinnityskudoksen sairauteen, eli parodontiittiin. Lisäksi suun kautta monet sairaudet pääsevät leviämään helposti myös muualle elimistöön. Se saattaa jopa altistaa sydän- ja verisuonisairauksille. Jotta ongelmat eivät riistäytyisi käsistä, plakin poistaminen on ensisijaisen tärkeää.

Hampaiden oikeaoppisella harjauksella pystytään poistamaan plakkia melko tehokkaasti, mutta hammasharja ja hammaslanka ei yllä jokaiseen hampaanrakoon. Siksi tarvitsemme Lumoralia. Se heikentää hampaiden pinnalle kiinnittyneitä haitallisia bakteereja, jolloin ne on helpompi harjata pois. Näin ollen hampaiden reikiintyminen ja ienongelmat vähenevät ja samalla koko kehon terveys paranee.

Miten Lumoral-hoito tapahtuu?

Lumoral-hoito koohtuu kolmesta vaiheesta. Ensin purskutellaan suuhuuhdetta, jossa on mukana väriainetta. Väriaine kiinnittyy plakin pintaan ja ikään kuin merkitsee plakin seuraavaa vaihetta varten.

Seuraavassa vaiheessa käytetään suukappaletta, jossa on valo. Valo aktivoi plakin pinnalle kiinnittyneen suuhuuhteen. Valo käynnistää reaktion, jossa syntyy happea ja lämpöä, minkä seurauksena bakteerit kuolevat. Lopuksi kuolleet bakteerit harjataan pois tavallisella hammasharjalla. Yksinkertaista, vai mitä?

Lue myös: Näin käytät Lumoralia

Kenelle suosittelemme Lumoralia?

Lumoral sopii jokaiselle omasta hyvinvoinnistaan ja terveydestään kiinnostuneelle ihmiselle, sillä hyvä suunterveys heijastuu myös kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Arvioiden mukaan lähes puolet maailman ihmisistä kärsii jonkinlaisesta suun terveyteen liittyvästä sairaudesta. Jokainen näistä ihmisistä hyötyisi Lumoralin käytöstä. Eikä Lumoralista olisi haittaa niille lopuillekaan, sillä Lumoralin käytöllä voi ennaltaehkäistä ongelmien syntymistä.

Erityisesti suosittelemme Lumoralia seuraavissa tapauksissa:

  • jokainen, jolla on jotain ongelmia suun terveyden kanssa (esim. kuiva suu, ientulehdus, pahanhajuinen hengitys, reikiintyminen, parodontiitti)
  • liikerajoitteiset, joiden on vaikea puhdistaa suuta kunnolla
  • jokainen, jolla on jokin yleissairaus (esim. sydän- ja verisuonisairaus, diabetes tai autoimmuunisairaus)
  • jokaiselle, jolla on hammasraudat tai muita kojeita tai siltoja, jotka vaikeuttavat suun puhdistamista

Lumoral sopii kaiken ikäisille, ja lapsia varten on olemassa pienempi suukappale.

Mistä Lumoralin voi hankkia?

Voit ostaa Lumoralin apteekista tai tilata sen näppärästi verkkokaupasta. Tässä muutama verkkokauppa, joita voimme suositella:

Kokemuksia Lumoralista

Keräsimme tähän lyhyitä kommentteja Lumoralin käytöstä.

”En itse huomannut eroa puhdistuksessa, mutta hammaskiven poistossa hoitaja sanoi, että nyt hammaskiveä ei ole oikeastaan ollenkaan. Se siis toimii!”

”Toimisi varmasti paremmin, jos muistaisin käyttää säännöllisesti. Jokaisen käyttökerran jälkeen kyllä tuntuu, että suu on todella puhdas.”

”Hampaat tuntuvat todella sileiltä ja liukkailta aina käytön jälkeen.”

”Iso möltti suussa oli aluksi inhottava, mutta kyllä siihen tottui. Nyt se kulkee suussa jo lähes huomaamatta. Käytän sen kymmenen minuuttia aina siivoukseen, niin tulee kaksi kärpästä yhdellä iskulla.”

”Vihdoin löysin keinon pahanhajuiseen hengitykseen. En tiedä toimiiko kaikilla, mutta minulla se toimi.”

”Suurin kynnys itselläni on se, että menen pesemään hampaita niin väsyneenä, että en enää jaksa tehdä kymmenen minuutin hoitoa. Vaatii siis hieman suunnittelua ajankäytön suhteen.”

Lue myös oma kokemuksemme: Testissä Lumoral