Näin käytät Lumoralia

Lumoral on kotikäyttöön tarkoitettu suunhoitolaite, joka auttaa puhdistamaan ja poistamaan plakin tehokkaasti. Sen teho perustuu valoreaktioon, joka hapen ja lämmön avulla heikentää ja tappaa bakteereja, jolloin ne on helppo poistaa hampaan pinnalta.

Lumoralin avulla voi hoitaa ja ennaltaehkäistä suun terveysongelmia, sillä se vähentää hammaskiven muodostumista, ehkäisee ientulehdusta ja hampaiden reikiintymistä sekä ylläpitää suun normaalia bakteeritasapainoa. Sen avulla voi hoitaa ikeniä, jotka ovat jo ehtineet ärtyä ja tulehtua, jolloin ienongelmat eivät pääse enää pahenemaan. Lisäksi se saattaa auttaa pahanhajuiseen hengitykseen ja poistaa värjäytymiä hampaiden pinnasta.

Lumoral-hoidon kolme vaihetta

Lumoral-hoito koostuu kolmesta vaiheesta ja koko hoito vie yhteensä noin 15 minuuttia aikaa. Voit tehdä hoidon joko aamu- tai iltaharjauksen yhteydessä, miten omaan aikatauluusi parhaiten sopii.

1. Purskuttelu

Aloita purskuttelemalla Lumorinse-suuhuuhteella noin minuutin ajan. Tämän vaiheen tarkoitus on se, että suuhuuhteessa oleva väriaine pääsee kiinnittymään hampaan pinnalla olevaan plakkiin. Tätä vaihetta varten tarvitset Lumorinse-tabletteja. Niitä tulee aloituspakkauksen mukana ja niitä voi hankkia myös erikseen.

2. Valohoito

Toisessa vaiheessa saat laittaa hoitolaitteen suuhusi. Kun käynnistät laitteen, siihen syttyy valo. Tarkoitus on antaa laitteen olla suussa 10 minuuttia. Voit laittaa laturin taskuusi ja touhuta hoidon aikana kaikkea muuta. Valo aktivoi plakin pinnalle kiinnittyneen suuhuuhteen, jolloin antibakteerinen vaikutus käynnistyy. Hapen ja lämmön avulla bakteerit heikkenevät ja lopulta kuolevat.

3. Harjaaminen

Kolmas vaihe onkin sinulle entuudestaan tuttu toimenpide, sillä tässä vaiheessa saat harjata hampaat normaalisti omalla hammastahnallasi. Käytä myös hammaslankaa, jos se on tarpeen. Valohoidon heikentämät bakteerit lähtevät nyt helpommin irti, ja pääset nauttimaan puhtaasta ja raikkaasta suusta.

Miten usein hoito pitäisi tehdä?

Riippuu täysin käyttötarkoituksesta miten usein hoito pitäisi tehdä, mutta tähän on olemassa kolme suositusta. Jos olet epävarma, kysy hammaslääkäriltä tai hammashoitajalta yksilöllinen hoitosuunnitelma siitä, mikä ohjelma sinun kannattaa valita. Olipa ohjelmasi mikä hyvänsä, suosittelemme käymään säännöllisesti suunhoidon ammattilaisen kontrollissa.

Ennaltaehkäisy: 2 x viikossa

Jos haluat käyttää Lumoralia suun terveysongelmien ennaltaehkäisyyn, hoito tulisi suorittaa kaksi kertaa viikossa. Kannatta päättää etukäteen tietyt viikonpäivät jolloin teet hoidon, esimerkiksi keskiviikko ja lauantai, niin se ei pääse unohtumaan. Kontrolleissa suunhoidon ammattilaisella kannattaa käydä noin kerran vuodessa.

Kaksi kertaa viikossa sopii silloin, jos

 • kärsit pahanhajuisesta hengityksestä
 • sinulla on suurentunut riski hampaiden reikiintymiseen
 • saat helposti hammaskiveä
 • sinulla on lievää ientulehdusta
 • ikenesi ovat vetäytyneet
 • sinulla on hammasraudat, hammaskojeita tai siltoja, jotka vaikeuttavat puhdistusta
 • et kärsi vielä mistään ongelmasta, mutta et halua saada niitä tulevaisuudessakaan

Hoito: 1 x päivässä

Mikäli sinulle on jo ehtinyt kehittyä jotain ongelmia suun terveyden kanssa, Lumoral-hoito kannattaa tehdä kerran päivässä. Tässä vaiheessa kannattaa pyytää yksilöllinen hoitosuunnitelma ammattilaiselta. Kontrolleissa tulisi käydä noin kolmen kuukauden välein, ja kun ongelmat helpottuvat, voi siirtyä kaksi kertaa viikossa tehtävään ylläpitohoitoon.

Kerran päivässä tehtävä hoito auttaa silloin, jos

 • kärsit hampaiden reikiintymisestä
 • sinulla on ientulehdus
 • saat erittäin helposti hammaskiveä
 • sinulla on parodontiitti tai jokin muu suusairaus

Tehostettu hoito: 2 x päivässä

Jos ongelmat ovat ehtineet äityä todella pahaksi, voit tehdä Lumoral-hoidon kaksi kertaa päivässä 2-4 viikon ajan. Viimeistään tässä vaiheessa kannattaa pyytää yksilöllinen hoitosuunnitelma ammattilaiselta ja käydä kontrolleissa noin kuukauden välein. Kun ongelmat helpottavat, voit hoitosuunnitelman mukaan siirtyä ensin kerran päivässä tehtävään hoitoon ja lopulta ylläpitohoitoon kaksi kertaa viikossa.

Kaksi kertaa päivässä tehtävä hoito tulee kysymykseen silloin jos

 • kärsit vaikeasta ientulehduksesta
 • sinulla on vaikea parodontiitti tai jokin muu vaikea suusairaus

Lue myös: Lumoral – mikä, miksi, kenelle ja kokemuksia