Testissä Lumoral

Lumoral on uudenlainen suun puhdistamiseen tarkoitettu laite, jota voi käyttää helposti ja turvallisesti kotona. Sen avulla voi hoitaa ja ennaltaehkäistä monia suun terveysongelmia, kuten ientulehdusta, hammaskiveä tai reikiintymistä. Jopa puolet maailman ihmisistä kärsii jostain suun ongelmasta jossain vaiheessa elämäänsä, joten vaiva on todella yleinen.

Lumoralin teho perustuu siihen, että se tuottaa hampaan pinnalle happea ja lämpöä, jotka yhdessä tuhoavat suussa olevia bakteereja. Heikentyneet bakteerit on helppo pestä pois ja näin suun terveys paranee.

Lue lisää: Lumoral – mitä, miksi, kenelle ja kokemuksia

Oma kokemuksemme Lumoralista

”Olen aina ollut kova pesemään hampaita eikä se ole koskaan ollut mielestäni vastenmielistä puuhaa. Isä opetti minulle jo lapsena miten hammaspesun jälkeen kannattaa kokeilla kielellä onko hampaiden pinta sileä ja puhdas. Jos hampaat tuntuivat tahmeilta, harjausta kannattaa vielä jatkaa. Tätä ohjetta olen noudattanut koko elämäni.

Ala-asteella sain ensimmäiset hammaskojeet ja yläasteella ne vaihtuivat hammasraudoiksi. En muista sainko hammaslääkäriltä tarkempia ohjeita puhdistamiseen, mutta muistan, että siihen aikaan aloin kiinnittää yhä enemmän huomiota hampaiden harjaukseen.

Aikuisena aloin käyttää myös hammaslankaa, ja hammasharja vaihtui sähköiseen. Suuvettä en sen sijaan ole ottanut käyttöön missään vaiheessa.

Kaikesta tästä puhdistamisesta huolimatta olen aina saanut melko herkästi hammaskiveä. Kun kuulin Lumoralista, halusin luonnollisesti kokeilla sitä. Nyt kerron teille miltä ensimmäinen käyttökerta tuntui.

Tutustuin ohjeeseen tarkasti ja varasin hyvin aikaa, jotta sain tehdä kaiken rauhassa.

Purskutteluvaiheessa ei ollut mitään ihmeempää. Onhan noita suuvesiä joskus ennenkin tullut purskuteltua. Liuos oli ihan hyvän makuinen. Ei mitään herkkua, mutta en niin olettanutkaan. Minttu taisi olla päällimmäinen maku.

Purskuttelun jälkeen laitoin ohjeen mukaan valolaitteen suuhuni. Olen tottunut kaikenlaisiin suulaitteisiin jo lapsena, joten tämäkään ei tuntunut sen ihmeellisemmältä. Voin kyllä kuvitella, että jos ei ole milloinkaan pitänyt suussaan mitään tämän tyylistä, se voi tuntua aluksi inhottavalta. Laite ei istu hampaisiin täydellisesti eikä sitä tarvitse hampaat irvessä purra. Riittää, että se on suussa.

Laite tuotti melko paljon lämpöä, mutta olin henkisesti jo valmistautunut siihen, sillä niin laitteen kuuluu tehdäkin. Aluksi se tuntui oudolta, mutta siihenkin tottui melko nopeasti. Ja lukemani mukaan lämpö vähenee myöhemmillä käyttökerroilla, kun plakin määrä vähenee.

Valohoito kesti kymmenen minuuttia. Nyt ensimmäisellä kerralla en oikein osannut tehdä hoidon aikana muuta järkevää. Luin vähän lehteä ja kastelin kukat. Käsiä ei tässä hoidon vaiheessa tosiaan tarvitse, ja olenkin kuullut, että monet käyttävät tämän ajan esimerkiksi siivoukseen. Ehkä minäkin ensi kerralla, kun uutuuden jännitys on ohi.

Lopuksi harjaisin ja langoitin hampaat huolellisesti, kuten yleensäkin.

No, huomasinko eroa tavalliseen harjaukseen verrattuna? Mielestäni huomasin. Etenkin yläetuhampaiden takaosa tuntui mielestäni sileämmältä ja puhtaammalta kuin yleensä, joten uskon että laitteesta oli jotain apua. Todellisen vaikutuksen näkee toki vasta sitten, kun menen seuraavan kerran hammaskiven poistoon. Toivon kuulevani, että hammaskiveä on selvästi vähemmän kuin edellisillä kerroilla.

Nyt vain pitäisi ottaa Lumoral normaaliin viikkojärjestykseen. Saa nähdä miten se tulee onnistumaan. Vaikka hoito oli helppo tehdä, se vaatii kuitenkin aikaa, energiaa ja ennen kaikkea viitsimistä, jota ei aina meinaa löytyä. Aika näyttää miten käy.”