WellO2 MyBreath – mittaa ja paranna hengitysvoimaasi

Moni ihminen on oppinut käymään säännöllisesti kuntosalilla tai treenaamaan itsenäisesti kotona. Mutta harva on ottanut tavaksi treenata myös hengityslihaksia. Toki hengityslihakset kehittyvät hiljalleen sitä mukaa, kun kunto kasvaa, mutta jotta kunto pääsisi kasvamaan nopeammin, kannattaa harjoitteluohjelmaan lisätä myös hengityslihastreeni.

WellO2 on laite, jonka avulla hengityslihasten harjoitteleminen käy näppärästi ja nopeasti. Laitteessa yhdistyy vastapainehengitys ja höyryhengitys, joten sillä on monia positiivisia vaikutuksia hengityselimiin. Sen lisäksi, että se kehittää lihaksia, se auttaa myös muun muassa yskään, nenän tukkoisuuteen, liman irtoamiseen, siitepölyn aiheuttamaan ärsytykseen ja äänen käheyteen.

Voit harjoitella WellO2-laitteella aivan hyvin omin päinkin, mutta vielä tehokkaammin se onnistuu lataamalla ilmainen WellO2-sovellus. Päätimme itse testata tuota sovellusta. Tässä artikkelissa kerromme mitä kaikkea se pitää sisällään.

Lyhyesti

 1. Ilmainen WellO2-sovellus on todella helppokäyttöinen ja hyvä apu WellO2-laitteen käyttöön.

 2. Sovelluksesta löytyy runsaasti erilaisia harjoitusohjelmia eri tilanteisiin.

 3. Harjoituksia voi tehdä joko MyBreath-älysuulaitteen kanssa tai ilman.

 4. MyBreath-älysuukappale mahdollistaa hengitysvoiman mittaamisen ja tavoitteellisen harjoittelun WellO2-laitteella.

Helppokäyttöinen sovellus

Sovellus on helppo ottaa käyttöön. Asentamiseen meni meillä pari minuuttia.

 1. Hae sovelluskaupasta WellO2 ja lataa se itsellesi.
 2. Kun avaat sovelluksen ensimmäisen kerran, se kysyy sähköpostiosoitettasi.
 3. Saat saman tien sähköpostiisi viestin, josta voit vahvistaa kirjautumisesi sovellukseen. Painamalla linkkiä pääset käyttämään sovellusta.
 4. Voit antaa sovellukselle tietoja itsestäsi, mutta se ei ole pakollista. Voit myös halutessasi lisätä tietoja jälkikäteen.

Sovellus on suomenkielinen ja todella selkeä käyttää.

Harjoittelu ilman MyBreath-älysuukappaletta

Sovelluksesta löytyy runsaasti erilaisia harjoitteluohjelmia erilaisiin tilanteisiin. Harjoituksia löytyy muun muassa seuraavista kategorioista:

 • flunssainen olo
 • äänen huolto
 • rentoutuminen
 • hengitystestit
 • urheilu
 • harjoituksia arkeen

Jokainen kategoria pitää sisällään useita harjoituksia. Osa harjoituksista soveltuu kaikille käyttäjille aloittelijoista lähtien, mutta osa on suunnattu pidemmälle ehtineille ja edistyneille harjoittelijoille. Voit siis valita juuri sinulle sopivan harjoituksen oman käyttötarkoituksesi mukaan, oli se sitten keuhkojen suorituskyvyn parantaminen, työpäivän jälkeinen rentoutuminen tai äänen lämmittely ennen esiintymistä.

Harjoitukset ovat pituudeltaan noin 1-5 minuuttia ja ne on ohjeistettu todella hyvin. Näytöllä näkyy koko ajan mitä pitää milloinkin tehdä. Ohjelma kertoo myös mitkä säädöt WellO2-laitteeseen kannattaa missäkin ohjelmassa laittaa, mikä on todella suuri plussa varsinkin harjoittelun alkuvaiheessa.

Suurimman osan harjoituksista voi tehdä ilman MyBreath-älysuukappaletta. Ainoastaan hengitystestit ovat sellaisia, jotka vaativat älysuukappaleen käyttöä. Vaikka et siis haluaisi hankkia itsellesi älysuukappaletta, saat silti sovelluksesta paljon irti.

Tekemäsi harjoitukset kirjautuvat sovellukseen muistiin. Voit siis jälkikäteen katsoa minkälaisia harjoituksia ole tehnyt ja miten usein.

Harjoittelu MyBreath-älysuukappaleella

Mikä se MyBreath-älysuukappale on? Se on suukappale, jonka saa liitettyä WellO2-laitteeseen, ja jonka kautta kirjautuu tieto sovellukseen seurantaa varten. Kun käytät älysuukappaletta, saat muun muassa tehtyä hengitysvoimatestejä ja niiden perusteella saat itsellesi harjoittelun tavoitetasoalueen, jolloin tiedät miten sinun olisi järkevä treenata jatkossa.

Säännöllinen harjoittelu WellO2-laitteella kasvattaa hengitysvoimaasi, ja älysuukappaleen avulla voit seurata lihasvoiman kehittymistä. On motivoivaa huomata miten lihakset kehittyvät ja hengitysvoima kasvaa.

MyBreath-älysuukappale sopii siis erityisesti urheilijoille ja muille, jotka ovat kiinnostuneita mittaamaan suorituskykyään ja kehittymistään. Mutta kuten edellä on jo mainittu, saat sovelluksesta paljon irti myös ilman älysuukappaletta.

Pienenä miinuksena älysuukappaleen kohdalla on se, että jotkut käyttäjät ovat valittaneet, että se ei aina meinaa yhdistää sovelluksen kanssa. Toivottavasti tähän tulee jatkossa parannusta. Muuten laite antaa kyllä mukavasti lisäarvoa WellO2:n käyttöön.

Kenelle suosittelemme WellO2-sovellusta ja älysuukappaletta?

Suosittelemme WellO2-sovelluksen lataamista jokaiselle WellO2-laitteen käyttäjälle riippumatta siitä onko tarkoitus hankkia älysuukappale vai ei. Sovelluksen avulla harjoittelusta tulee tarkoituksenmukaista ja helppoa. Enää ei tarvitse laskea sekunteja ja hengityskertoja tai miettiä sopivia lämpötiloja tai vastustasoja, sillä ohjelma hoitaa kaiken puolestasi.

MyBreath-älysuukappaletta suosittelemme niille, jotka haluavat asettaa tarkemman tavoitteen harjoittelulle ja/tai saavat lisämotivaatiota siitä, kun voivat seurata lihasvoiman kasvua testien avulla.

Lue myös: WellO2 – mikä, miksi, kenelle ja kokemuksia