VitaePro – pelkkää huijausta vai toimiva tuote?

Onko VitaePro pelkkää huijausta ja rahankiskontaa vai löytyykö sen takaa toimiva tuote?

Lyhyt vastaus tähän on, että ei se ole huijausta. Oikeastaan päinvastoin. Mitä enemmän vaikuttaviin aineisiin perehtyy, sitä järkevämmiltä ne kuulostavat. Toki täytyy pitää mielessä luontaistuotteiden luonne. Ne vaikuttavat hyvin joillain ihmisillä, kun taas toisille niistä ei ole mainittavaa hyötyä.

Nivelvaivat ovat hyvin yleisiä ja niihin voi olla vaikea löytää toimivaa hoitoa. VitaePro on ihan hyvä vaihtoehto, jota kyllä kannattaa kokeilla. Jos siitä on sinulle apua, hieno juttu. Jos et saa siitä apua, siirry kokeilemaan seuraavaa tuotetta.

Lyhyesti

1. VitaePro ei ole pelkkää huijausta.

2. VitaePro sisältää luontaistuotteita, vitamiineja ja omega-3-rasvahappoja.

3. Monien vaikuttavien aineiden teho on osoitettu tieteellisissä tutkimuksissa.

4. Boswellia serrata -uute on ollut vuosisatoja käytössä niveloireiden hoidossa ja tieteellisten tutkimusten tuloksetkin vaikuttavat lupaavilta. Tarvitaan kuitenkin lisää pitkäkestoisia ja avoimia tutkimuksia ennen lopullisia johtopäätöksiä.

Mitä VitaePro sisältää?

Tutustutaan seuraavaksi tarkemmin VitaePron sisältämiin ainesosiin.

VitaePro sisältää luontaistuotteita (astaksantiini, luteiini ja Boswellia serrata -uute), B12-, C-, D- ja E-vitamiineja, mangaania, seleeniä, omega-3-rasvahappoja ja hydroksityrosolia.

Osa näistä aineista on tuttuja, osa taas selvästi tuntemattomampia. Aloitetaan vaikuttaviin aineisiin tutustuminen niistä tutuista.

Vitamiinit, hivenaineet ja omega-3

Vitamiinien ja omega-3-rasvahappojen terveyttä edistävät vaikutukset on todistettu historian saatossa tuhansissa tutkimuksissa, joten niitä tuskin kukaan kyseenalaistaa. Lisäksi niiden vaikutukset ovat niin laajat ja monipuoliset, että jokaisesta niistä voisi kirjoittaa pitkän artikkelin. Siksi emme paneudu niiden kaikkiin vaikutuksiin nyt tässä artikkelissa, vaan käymme ne läpi vain lyhyesti.

VitaeProhon on valittu sellaiset vitamiinit, jotka auttavat muun muassa parantamaan elimistön vastustuskykyä, vähentämään väsymystä ja suojaamaan soluja hapettumisreaktioilta, eli ne toimivat antioksidantteina.

Myös omega-3-rasvahapot (erityisesti DHA ja EPA) vaikuttavat lukuisiin kohteisiin kehossamme. VitaeProssa on nostettu esille ennen kaikkea niiden vaikutus sydänterveyteen ja verenkiertoon, mutta lisäksi ne vaikuttavat myös muun muassa aivoihin ja niveliin.

Hydroksityrolin eli oliiviöljyn polyfenolien vaikutukset kuuluvat samaan ryhmään omega-3-rasvahappojen kanssa, sillä myös niiden vaikutus kohdistuu sydämeen ja verenkiertoon. VitaePron kohdalla tämä on ilmaistu hienosti ”edistää veren lipidien suojaamista hapettumisstressiltä”.

Myös hivenaineet vaikuttavat lukuisiin elimistön reaktioihin. VitaeProssa on nostettu esille magnaanin vaikutus sidekudoksen normaalin muodostumisen edistäjänä sekä seleenin vaikutus vastustuskykyyn.

Luontaistuotteet

Sitten päästään niihin tuntemattomampiin ainesosiin.

Boswellia serrata on puu, jota esiintyy Intiassa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä. Se erittää tahmeaa pihkaa, josta voidaan tehdä uutetta. Tätä uutetta on käytetty niveltulehdusten hoitoon perinteisessä ayurveda-lääkityksessä. Sen vaikutustapaa ei täysin tunneta, mutta ajatellaan, että se estää leukotrieenien synteesiä. Leukotrieenit ovat tärkeitä välittäjäaineita tulehduksissa, joten niiden synteesiä estämällä myös tulehdus rauhoittuu.

Boswellia serratasta on tehty useita tieteellisiä tutkimuksia niveltulehduksen oireiden hoitoon. Tulokset ovat olleet lupaavia, sillä nivelkivut ennen kaikkea polvissa vähenivät merkittävästi ja nivelten liikkuvuus lisääntyi. Ennen varsinaisten johtopäätösten tekemistä tarvittaisiin kuitenkin vielä lisää suurempia, pitkäkestoisempia ja avoimempia tutkimuksia.

VitaePron vaikutus nivelten hyvinvointiin perustuu juuri Boswellia serrataan. VitaePro onkin yksi ihan hyvä vaihtoehto niille, jotka etsivät apua nivelvaivoihin. Valitettavasti nivelvaivat ovat kuitenkin sellaisia, että sellaista luontaistuotetta ei olekaan, joka auttaisi varmasti jokaisella ihmisellä. Ainoastaan testaamalla löytyy itselle sopiva ja toimiva valmiste.

Astaksantiini on voimakas antioksidantti ja väriaine. Luonnossa sitä esiintyy joissain mikrolevissä, lohessa ja katkaravuissa, joille se antaa niiden punertavan värin, mutta astaksantiinia voidaan valmistaa myös synteettisesti. VitaeProhon astaksantiinia on lisätty luultavasti siksi, että sillä näyttäisi olevan vaikutusta veren rasva-arvoihin ja verenkiertoon. Eräässä tutkimuksessa todettiin, että se saattaa vähentää LDL:n hapettumista, lisätä HDL:n pitoisuutta ja alentaa valtimoiden seinämien jäykkyyttä. Valitettavasti aiheesta ei löydy kovin paljon tutkimuksia, joten varmoja johtopäätöksiä ei kannattane tehdä.

Luteiinia ja sen stereoisomeeriä zeasantiinia löytyy runsaasti vihanneksista ja hedelmistä, kuten maissista, paprikasta, lehtikaalista, kiivistä ja viinirypäleistä. Ne vaikuttavat ennen kaikkea silmän verkkokalvoon. Eniten tieteellistä näyttöä on siitä, että ne hidastavat ikään liittyvän silmänpohjan rappeuman kehittymistä. Se jää kuitenkin arvoitukseksi, miksi luteiinia on lisätty VitaeProhon. Ihmettelimme, miksi VitaePro ei mainosta itseään myös silmäterveyttä parantavana tuotteena, sillä muuta näyttöön perustuvaa käyttöä emme luteiinille löytäneet.

Lue myös: VitaePro – mitä, miksi, kenelle ja kokemuksia