Testissä WellO2

WellO2 on laite, jonka avulla voi hoitaa ja ennaltaehkäistä monenlaisia hengitystieongelmia. WellO2-laitteessa yhdistyy kaksi asiaa: vastapainehengitys ja lämpimän höyryn hengittäminen. Yhdessä nämä kaksi asiaa avaavat ja puhdistavat tehokkaasti hengitysteitä, poistavat limaa ja parantavat hengityslihasten toimintakykyä.

Hyvä hengitys on yksi niistä asioista, joiden olemassaolon huomaa vasta kun siihen tulee jokin häiriö. Häiriö voi olla hetkellinen, kuten esimerkiksi yskä tai äänen käheytyminen, tai se voi kehittyä pitkän ajan kuluessa, jolloin sitä ei edes huomaa. Olipa kyse sitten minkälaisesta ongelmasta tahansa, WellO2-laitetta käyttämällä ongelmat todennäköisesti helpottavat. Ja toki WellO2-laitetta voi käyttää, vaikka ei olisikaan mitään ongelmia, kuten oma kokemuksemme osoittaa.

Lue myös: WellO2 – mikä, miksi, kenelle ja kokemuksia

Oma kokemuksemme WellO2-laitteesta

WellO2-laitteen kohdalla meitä hämmästytti se, että kuulimme siitä ainoastaan positiivista palautetta. Kun keräsimme käyttäjäkokemuksia, jokainen käyttäjä kehui laitteen vaikutuksia. Kuulemamme mukaan jo ensimmäisellä harjoituskerralla huomaa vaikutuksen, ja pitkässä käytössä sillä todella on keuhkoja vahvistava vaikutus.

Halusimme ilman muuta saada myös omakohtaisia kokemuksia. Niinpä tiimiimme kuuluva Anna päätti hankkia itselleen tämän laitteen.

”Harrastan paljon liikuntaa. En urheile tai kilpaile, mutta harjoittelen säännöllisesti omaksi ilokseni. Olin kuullut, että monet urheilijat käyttävät WellO2-laitetta parantamaan hengityksen maksimikapasiteettia, joten halusin kokeilla onko tässä jotain perää. Toisaalta olin kuullut myös WellO2:n hengitystä avaavasta vaikutuksesta. Pakkohan sitä oli päästä testaamaan.

Tilasin laitteen netistä ja latasin jo samana päivänä WellO2-sovelluksen. Sovelluksesta löytyi todella paljon erilaisia muutaman minuutin pituisia harjoituksia erilaisiin tilanteisiin. Malttamattomana kokeilin jo paria ohjelmaa vaikka en ollut vielä saanut edes laitetta postista. Totesin, että ilman WellO2-laitetta harjoitusohjelmia on turha tehdä, sillä keuhkot tyhjenevät liian nopeasti, jolloin uloshengitysaika on liian pitkä ja minua rupesi huippaamaan.

Kun sitten sain WellO2-laitteen käsiini, pääsin tositoimiin. Ensimmäisellä kerralla piti vähän ihmetellä miten kaikki osat asettuvat paikoilleen, mutta pakkauksen mukana tuli hyvät kuvalliset ohjeet, joten kokoaminen oli loppujen lopuksi helppoa.

Ensimmäisenä kokeilin harjoitusohjelmaa, jonka nimi on Töiden jälkeen. Se on vain yhden minuutin mittainen perusharjoitus, jonka tarkoitus on vähentää työstressiä. Tein tämän ohjelman itse asiassa kahteen kertaan ja niiden perään innoissani vielä toisen harjoitusohjelman.

Ja kyllä, huomasin eron hengityksessäni! Lämmin ilma avasi hengitysteitä, jolloin hengittäminen muuttui helpommaksi ja kevyemmäksi. En ollut edes huomannut miten pinnallisesti hengitin, mutta nyt hengitykseen tuli uutta syvyyttä.

Seuraavana päivänä ennen liikuntaa päätin kokeilla keuhkojen suorituskykyä parantavaa ohjelmaa. Tämä harjoitus oli selvästi raskaampi kuin edellisen päivän kevyet harjoitukset. Totesin, että kyllä tämä treenistä kävi, sillä harjoituksen aikana piti todella käyttää hengityslihaksia. Lisäksi huomasin, että ohjelma todella avasi hengitysteitä, jolloin liikkumaan oli helpompi lähteä.

Seuraavalla kerralla halusin kokeilla nenämaskia. Ja jälleen kerran huomasin välittömän eron. Lämmin höyry avasi hengitysteitä ja irrotti limaa tehokkaasti, joten lima oli helppo niistää pois.

Minun on siis pakko liittyä siihen porukkaan, joka hehkuttaa WellO2-laitetta. Eikä se mikään pakko ole, vaan teen sen oikein mielelläni. Olen nyt käyttänyt laitetta pari viikkoa ja huomaan kyllä joka kerta eroa hengityksessäni. Vielä en ole huomannut, että hengityksen maksimikapasiteetti olisi kasvanut, mutta se vaatiikin luultavasti vähän pidempää harjoittelua.

Aion ehdottomasti jatkaa WellO2-laitteen käyttöä. Minulla ei ollut aikaisemminkaan mitään erityisempiä ongelmaa hengityksen kanssa, mutta olen silti huomannut hengityksen parantuvan. Voin vain kuvitella, miten hyvin WellO2 auttaa niille henkilöille, joilla on jotain ongelmia. Luultavasti he saavat tästä vielä enemmän apua kuin minä.

Suosittelen WellO2-laitetta lämpimästi kaikille!”