Omron M2 -verenpainemittari: arvostelu ja kokemuksia

Omron tunnetaan luotettavista ja korkealaatuisista verenpainemittareistaan, eikä M2 -mittari tee tähän poikkeusta. Mittari on valmistettu laadukkaista materiaaleista ja se on suunniteltu kestämään käyttöä. Omron M2 on loistava valinta silloin, jos haluat hyvän perusmittarin ilman mitään erikoisominaisuuksia tai hienouksia.

Ominaisuudet

 • Tarkka ja luotettava mittaus
 • Muistipaikat: 1 x 30
 • Pehmeä keskisuuri mansetti, 22 – 32 cm
 • Epäsäännöllisen sykkeen tunnistin
 • CE-merkitty lääkinnällinen laite
 • Kliininen validointi

Luotettava perusmittari

Jos etsit edullista ja luotettavaa verenpainemittaria, Omron M2 on loistava valinta. Tällä mittarilla verenpaineen ja sykkeen mittaaminen onnistuu nopeasti ja helposti. Sinun tarvitsee vain painaa Start-nappia, ja laite hoitaa kaiken lopun puolestasi. Näyttö on suuri ja selkeä, minkä vuoksi monet ikäihmiset pitävät tästä mittarista. Lisäksi laite tunnistaa epäsäännöllisen sykkeen, josta se ilmoittaa symbolilla näytön reunassa.

Intellisense-tekniikan ansiosta mittaus on hitusen miellyttävämpi kokemus. Tämä tekniikka tarkoittaa sitä, että mansetti ei pumppaa itseensä turhan paljon ilmaa, vaan täyttyy ainoastaan siihen asti kuin on tarve. Tämän johdosta mittaus on nopeampi ja mukavampi.

Pehmeä mansetti

Pakkaukseen kuuluu keskisuuri pehmeä mansetti. Mansettia on helppo käyttää, mutta vaatii toki hieman harjoittelua, että oppii laittamaan sen oikealle paikalle ja kiinnittämään oikein.

Yksi yleisimmistä syistä verenpainemittauksen epäonnistumiselle on se, että mansetti on kiinnitetty väärin. Se voi olla liian löysällä tai kireällä tai esimerkiksi vinossa. Eikä sitä olekaan aina helppo itse arvioida, että milloin mansetti on joka kohdasta sopivalla kireydellä, vaikka mittaria olisi käyttänyt pidempäänkin. Näytölle ilmestyy mittauksen aikana merkkivalo, kun mansetti on asetettu oikein. Tämä vähentää mittausvirheiden riskiä.

Jos pehmeä mansetti tuottaa ongelmia, kannattaa tutustua Omron M3 comfort -mittariin, jossa on valmiiksi muotoiltu jäykkä mansetti, jota on helpompi käyttää.

Puutteita

Ennen kuin tilaat Omron M2 -mittarin, sinun on hyvä huomioida muutamia asioita, jotta ne eivät tule yllätyksenä jälkikäteen.

Ensinnäkin kyseessä on hyvin yksinkertainen verenpainemittari, ikään kuin verenpainemittareiden karvalakkamalli. Siinä ei siis ole mitään erikoisominaisuuksia, kuten eteisvärinätunnistinta. Myös muistipaikkoja on vain yhdelle ihmiselle. Jos laitetta siis käyttää kaksi ihmistä, toinen joutuu kirjaamaan tulokset paperille käsin.

Myös mansetin koko on syytä huomioida. Mansetti on suunniteltu käytettäväksi keskikokoisille käsivarsille, ja 32 cm tulee yllättävän nopeasti vastaan. Suosittelemme siis mittaamaan käsivarren ympärysmitan etukäteen jokaiselta, joka tulee todennäköisesi käyttämään tätä mittaria. Liian pienellä mansetilla ei nimittäin tee yhtään mitään ja silloin mittari on täysin turha. Jos käsivarsi on yli 32 cm, ei syytä huoleen. Silloin kannattaa tutustua Omron M3 comfort -verenpainemittariin, jonka mukana on suurempi mansetti.

Mitä pidämme:
 • luotettavat tulokset
 • helppo käyttää
 • selkeä näyttö
Puutteita:
 • vähänlaisesti muistipaikkoja
 • pienehkö/keskikokoinen mansetti

Omron M2 - kokemuksia

”Luotettava. Tekee sen mitä pitääkin ilman sen kummempia hienouksia.”

”Mittasin mieheni käsivarren ennen tuotteen tilaamista, mutta mansetti tuntui silti yllättävän pieneltä hänelle. Isommille ihmisille tämä ei sovi.”

”Muistipaikkojen vähyys yllätti. Muuten loistava mittari.”

”Tuntuu luotettavalta ja kestävältä kapistukselta. Aikaisemmin käytin toista merkkiä, mutta tulokset heittelivät niin, että niihin ei voinut luottaa. Nyt olen tyytyväinen.”

”Terveyskeskuksessa oli käytössä joku Omronin mittari, jossa oli valmiiksi muotoiltu mansetti. Se oli helppo laittaa paikalleen. Ajatukseni oli tilata samanlainen, mutta en hoksannut, että tässä olikin toisenlainen mansetti. Tämän kanssa jouduin vähän opettelemaan, mutta kyllä tämäkin on toiminut.”

”Halusimme Omronin mittarin, sillä se herättää luottamusta. Muita merkkejä en olisi edes suostunut ostamaan. Emme kaivanneet mitään erikoisuuksia, joten valitsimme tämän M2:n ja olemme olleet tyytyväisiä.”

”Nopea mittaus. Hiljainen laite.”

”Ostin tämän mittarin äidilleni. Kriteerit olivat helppokäyttöisyys ja suuri näyttö. Tässä näyttö on sen verran suuri, että sen näkee ilman silmälasejakin eikä näytöllä ole turhia ylimääräisiä symboleja häiritsemässä. Äitini on tykännyt.”