Omron M3 comfort – arvostelu ja kokemuksia

Omron M3 Comfort -verenpainemittari on erinomainen valinta kaikille, jotka haluavat seurata verenpainettaan kotonaan helposti ja tarkasti. Sen ominaisuudet ja helppokäyttöisyys tekevät siitä ihanteellisen verenpaineen mittauslaitteen kotikäyttöön.

Ominaisuudet

  • Testivoittaja
  • Tarkka mittaus
  • Muistipaikat: 2 x 60 + vierastoiminto
  • Helppokäyttöinen Intelli Wrap -mansetti, 22 – 42 cm
  • Epäsäännöllisen sykkeen tunnistin
  • Korkean verenpaineen värimerkkivalo
  • Vartalon liikkeiden tunnistus
  • CE-merkitty lääkinnällinen laite
  • Kliininen validointi

Luotettava perusmittari

Omron M3 on tällä hetkellä luultavasti suosituin verenpainemittari kotikäytössä. Omronin mittarit ovat todella luotettavia, kestäviä ja tarkkoja, joten ei ole mikään ihme, että sekä ammattilaiset että kuluttajat luottavat Omronin laatuun.

Omron M3 on erinomainen, helppokäyttöinen ja selkeä verenpainemittari peruskäyttöön. Verenpaineen mittaus onnistuu helposti yhdellä painalluksella. Näytölle ilmestyy selkeällä fontilla ylä- ja alapaine sekä syke. Lisäksi näyttöön ilmestyy erillinen korkean verenpaineen merkki, jos paineet ovat koholla. Näytön selkeys ja mittaamisen helppous ovat tämän mittarin ehdottomia plussia.

Laitteessa on muistipaikkoja kahden ihmisen käyttöön. Lisäksi siinä on vierastoiminto, joka mahdollistaa mittauksen ilman, että tulokset tallentuvat laitteen muistiin. Muistipaikkoja saisi mielestämme olla ehkä lisääkin, mutta monille käyttäjille tämäkin määrä on varmasti ihan riittävä.

Tarkka mittaus

Omron M3 comfort -mittarissa on epäsäännöllisen sykkeen tunnistin. Se ilmoittaa merkkivalolla, jos se huomaa epätasaista sykettä. Se ei kuitenkaan osaa erottaa toisistaan esimerkiksi lisälyöntejä ja eteisvärinää. Jos kaipaat mittaria, joka osaa erottaa nämä toisistaan, kannattaa tutustua Omron M7 Intelli IT -mittariin.

Mittari myös ilmoittaa yleisimmistä mittausta haittaavista tekijöistä, kuten siitä mikäli vartalo liikkuu mittauksen aikana. Vartalon liike saattaa häiritä mittausta, joten tällöin mittaus on syytä suorittaa uudelleen.

Helppokäyttöinen mansetti

Omron M3 comfort -mittarissa on Intelli Wrap -mansetti, jonka ympärysmittaa voi vaihdella 22 cm:n ja 42 cm:n välillä, joten se sopii niin kapeille kuin isoillekin olkavarsille.

Yksi yleisimmistä syitä siihen, miksi verenpaineen mittaus epäonnistuu on se, että mansetti on laitettu väärin paikoilleen. Intelli Wrap -mansetin hyvä puoli on siinä, että se on todella helppo laittaa paikoilleen oikein. Jos kuitenkin onnistut laittamaan mansetin väärin, näytölle ilmestyy tästä merkkivalo.

Intellisense-tekniikan tarkoituksena on tehdä mittaamisesta mahdollisimman miellyttävää, kivutonta ja nopeaa. Ja kyllä se siinä onnistuukin. Sen sijaan, että mansetti pumppaisi itsensä joka kerta täyteen ilmaa, se tunnistaa minkä verran ilmaa tarvitaan. Tämä nopeuttaa mittaamista ja vähentää epämiellyttävää puristusta.

Kokemuksia Omron M3 comfort -verenpainemittarista

”Laadukas ja todella helppo käyttää mielestäni. Tykkään myös siitä, että laite on hiljainen.”

”Hyvä hinta-laatusuhde. Suosittelen.”

”Mittari tuntuu luotettavalta. Edellinen mittarini oli toisen merkkinen, ja siinä tulokset vaihtelivat sen verran paljon, että en oikein luottanut siihen. Tällä mittarilla mitattuna peräkkäiset tulokset näyttävät hyvin samoja arvoja, joten tuntuu siltä, että näihin tuloksiin voin luottaa.”

”Todellakin hintansa arvoinen laite. Helppo käyttää ja tarkat tulokset.”

”Päädyin tämän mittariin, koska siinä on kuulemma helppokäyttöinen mansetti. Vähän se vaati totuttelua, mutta olen ollut tyytyväinen. Ei ole ollut ongelmia laittaa sitä oikealle kohdalle.”

”Pidän erityisesti tämän laitteen mansetista. Se on helppo laittaa paikoilleen, ihan niin kuin tuotekuvauksessa sanotaankin. Mahtuu myös miehelleni, vaikka hänellä on isot käsivarret.”

”Plussaa se, että näyttö on suuri ja selkeä. Ei tarvitse välttämättä kaivaa silmälasejakaan esille, että näkee lukea tulokset.”

”Valitsin tämän mittarin, koska se mainittiin eräässä TV-ohjelmassa. Ajattelin, että jos lääkäritkin käyttää tätä, niin sen täytyy olla hyvä ja luotettava. Ja olen kyllä ollut tyytyväinen. Laite vaikuttaa hyvin tehdyltä.”

”Ainoa pieni miinus on se, että mittarin näytöllä ei ole värikoodia alhaisille, normaaleille ja korkeille verenpaineen tasoille, joista nopeasti näkisi verenpaineen tason. Nyt olen jo oppinut muistamaan normaalin verenpaineen rajat, joten tulosten tulkinta ei enää aiheuta vaikeuksia, mutta aluksi se vähän harmitti. Tätä juttua lukuun ottamatta olen ollut tyytyväinen. Suosittelin mittaria myös äidilleni.”

”Kärsin pahoista rytmihäiriöistä ja sen takia sykkeeni on tosi epätasainen. Joskus on käynyt niin, että Omronin mittari ei ole saanut mitattua minulta verenpainetta ollenkaan. Toisella mittarilla se on sitten onnistunut. Näyttää siis siltä, että joissain tapauksissa Omronin mittarit ovat liian tarkkoja eivätkä saa mitattua verenpainetta, jos syke heiluu liikaa. Muuten kyllä tykkään enemmän tästä mittarista.”

”Mansetti ei purista liikaa mittauksen aikana eikä pidä kovaa ääntä.”

”Käytän tätä mittaria työni puolesta paljon ja olen ollut todella tyytyväinen siihen, samoin kaikki työkaverit. En edes harkitsisi muun merkkistä verenpainemittaria. Se on kestänyt käytössä vuosia ja tulokset ovat aina yhtä luotettavia. Kerran vaihdoimme siihen uuden mansetin. Sekin hyvä puoli tässä mittarissa on, että siihen on saatavana vaihtomansetteja.”

Kenelle suosittelemme Omron M3 comfort -mittaria?

Suosittelemme Omron M3 comfort -mittaria kaikille, jotka arvostavat verenpainemittarissa tarkkuutta, luotettavuutta ja helppokäyttöisyyttä, eli toisin sanoen kaikille verenpainemittarin hankkijoille.

On kuitenkin pari poikkeusta, jolloin emme suosittele Omron M3 -mittaria: