Kokemuksia satulatuoleista

Istuminen ei tee kenellekään hyvää pitkän päälle. Erilaisia tuoleja vaihtelemalla saa vaihtelua myös istuinasentoon. Yksikään tuolimalli ei kuitenkaan ratkaise kaikkia istumisongelmia eikä yksikään tuoli sovi kaikille. Jokaisen keho on erilainen, joten olisi hyvä päästä kokeilemaan erilaisia tuoleja ennen kuin tekee ostopäätöksen.

Tavallisessa tulissa istuessa selkä ja hartiat taipuvat helposti lysyyn ja jaloissa veri ei pääse kunnolla kiertämään. Satulatuolissa istuessa selkä asettuu helpommin oikeaan asentoon ja ryhti pysyy parempana.

Lue myös: Paras satulatuoli

Satulatuolissakin on kuitenkin mahdollista istua väärin. Satulatuolin kanssa onkin tärkeää, että pöytä on oikealla korkeudella, jolloin kädet saavat olla rennosti 90 asteen kulmassa niin, että käsivarret ovat tuettuna joko pöydälle tai käsinojille. Säädettävä pöytä olisi tähän paras ratkaisu. Takamus tulisi asettaa istuimen takaosaan, jolloin selkä asettuu helpommin luonnolliseen sivultapäin katsottuna S-kirjaimen muotoiseen asentoon.

Käyttäjäkokemuksia

”Me saimme työpaikalle tavallisten tuolien lisäksi satulatuolit. Niiden käyttö vaatii tosiaankin totuttelua. Itselläni kipeytyi aluksi alaselkä, joten käytin tuolia vain tunnin tai pari päivässä. Pikku hiljaa se kuitenkin helpotti, mutta en edelleenkään käytä satulatuolia koko päivää. Vaihtelu tekee hyvää. Muiden kokemukset meidän työpaikallamme vaihtelevat laidasta laitaan. Toiset istuvat koko päivän satulatuolilla eivätkä halua enää mitään muuta tuolia. Yksi ei halua käyttää ollenkaan, kun hänelle tulee siitä lonkat kipeiksi. Suurin osa kuitenkin ihan tykkää ihan kuten minäkin, kun voi vaihdella päivän mittaan eri tuolien välillä.”

”Olen kokeillut sekä kapeaa että leveää istuinta. Kapea oli mielestäni ihan hirveä. Se painoi istuinluita niin, että tuolilla pystyi istumaan vain hyvin lyhyitä aikoja. Leveällä on parempi istua.”

”Minun selkäkipuni helpottivat, kun otin satulatuolin käyttöön. Kokeilin kaupassa myös SwingFit-mallia, mutta en hinnan puolesta raaskinut ostaa sitä. Se on sitten seuraava hankinta.”

”Satulatuoleja on tosiaan monenlaisia. Meidän työpaikalla oli kaksi sellaista. Toisen istuin oli kapea ja kova, toisen leveä ja pehmeä. Voitte arvata, että leveä ja pehmeä oli selvästi suositumpi.”

”Miehenä suosittelen ehdottomasti hankkimaan sellaisen satulatuolin, jossa on kaksi erillistä istuintyynyä ja niiden välissä rako. Ei rupea painamaan paikkoja epämiellyttävästi.”

”SwingFit-malli on erinomainen. Siinä koko vartalo saa liikettä pitkin päivää. Ei ole tullut kolotuksia tai jumituksia ja työpäivän jälkeen olo on edelleen energinen.”

”Tykkään, kun voin vaihdella eri tuolien välillä. Minulla on käytössä tavallinen tuoli, jumppapallo ja satulatuoli, sekä niiden kanssa tietenkin säädettävä pöytä, sillä jokaisen tuolin kanssa pöytä pitää olla eri korkeudella. Kun istun satulatuolille, tuntuu että ryhti kohenee selvästi, hartiat laskeutuvat alas ja selkä pääsee lepäämään. Jonkin ajan päästä selkä alkaa kuitenkin väsyä, joten vaihdan taas toiseen tuoliin”

”Minä hankin satulatuolin, kun nilkkani murtui enkä päässyt kävelemään. Rullailin tuolilla kotona kaiket päivät. Satulatuoli oli tähän hyvä valinta, koska sillä pääsee helposti liikkeelle ja käsillä ulottuu laajalle ympärille.”

”Minulle kapea satulatuoli sopii hyvin, sillä lantioni on kapea eikä taipuisi niin leveälle, että leveässä tuolissa istuminen tuntuisi mukavalta. Tykkään satulatuolissa erityisesti siitä, että toimistossa pystyn näppärästi nappaamaan hyllyilta kansioita, kun pääsen helpommin liikkumaan.”

”Olen työssä, jossa pitää nousta tuolilta usein hakemaan tavaroita asiakkaille. Olen kokeillut satulatuolia, mutta koin sen turhan työläänä. Joka kerta piti asetella itsensä takaisin tuolille ja katsoa onko tuoli oikean päin. Kai se olisi tottumiskysymys, mutta koen tavallisen tuolin helpompana.”

”Ei kannata ostaa halpaa satulatuolia. Se jää vain nurkkaan käyttämättömäksi. Minä menin hankkimaan sellaisen, kun kaikki kehuivat satulatuolia. Se oli tosi huono. Siinä ei ollut hyvä istua ja se painoi ikävästi. Ihmettelin miksi kaikki olivat niin innoissaan niistä. Kun pääsin sitten kokeilemaan kunnollista satulatuolia, se avasi silmäni ja hankin itselleni sellaisen. Nyt olen käyttänyt sitä joka päivä. Kannattaa siis panostaa kunnolliseen tuoliin.”

Lisää kokemuksia voit lukea täältä.