Paras satulatuoli – esittelyssä TOP 7

Päivitetty: 1.5.2024

Satulatuolit ovat hyvä vaihtoehto tavalliselle tuolille. Istuminen ei tee kenellekään hyvää pitkän päälle, mutta koska joudumme usein istumaan töissä pitkiä aikoja, olisi todella hyvä, että pystyisimme vaihtelemaan istuma-asentoa aika ajoin. Ei siis ole ollenkaan pöllömpi ajatus hankkia tavallisen tuolin rinnalle myös esimerkiksi satulatuoli.

Satulatuolin valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota säädettävyyteen, istuimen muotoon ja liikuteltavuuteen. Ainakin tuolin korkeutta ja istuimen kallistusta tulisi saada säädettyä, ja parhaissa tuoleissa myös istuintyynyjen leveys on säädettävissä. Jos käytössä on käsinojat tai selkänoja, myös niiden asetuksia täytyy pystyä säätämään.

Satulatuoleista löytyy nykyisin paljon valinnanvaraa ja niiden hintahaitari on huomattavan laaja. Ei kuitenkaan kannata välttämättä mennä hinta edellä, sillä halvalla harvoin saa hyvää. Olemme keränneet tähän artikkeliin hyviä vaihtoehtoja, joista sinun on helppo valita itsellesi sopiva vaihtoehto.

Meidän valintamme:

Paras satulatuoli - Salli MultiAdjuster

 • sekä miehille että naisille (painoraja 120kg)
 • monipuoliset säätömahdollisuudet
 • kaksiosainen istuin, istuintyynyjen leveyden säätö
 • saatavilla kapealla tai leveällä istuimella

Sallin valmistamat tuolit ovat huippulaadukkaita, ja MultiAdjuster-mallista löytyy kaikki tarvittavat säätömahdollisuudet, joten jokainen voi säätää sen omiin mittoihinsa sopivaksi. Istuin koostuu kahdesta tyynystä, joiden leveyttä voi säätää lonkkien leveyden mukaan. Myös korkeutta ja kallistusta pystyy säätämään helposti itselle sopivaksi. Tuolista on saatavana joko leveällä istuimella varustettu malli tai kapeaistuiminen malli, joka sopii kapealanteisille ihmisille. Salli MultiAdjuster on loistava vaihtoehto perinteiseksi satulatuoliksi!

Paras liikkeitä myötäilevä satulatuoli - Salli SwingFit

 • sekä miehille että naisille (painoraja 120kg)
 • myötäilee liikkeitä – mahdollista ulottumisen kauemmas ja treenaa samalla vartalon syviä lihaksia
 • kaksiosainen istuin, istuintyynyjen leveyden säätö
 • saatavilla kapealla tai leveällä istuimella

Jos et halua jämähtää paikallesi koko päiväksi, kannattaa valita satulatuoliksi malli, joka myötäilee kehon liikettä sulavasti. Tällainen on Salli SwingFit. Erilaiset eteen ja sivulle tapahtuvat liikkeet vahvistavat kuin huomaamatta vartalon syviä lihaksia. Istuinosa on kaksiosainen, joten se soveltuu sekä naisille että miehille. Istuintyynyjen leveyttä voi säätää, mutta jos et tarvitse tällaista säätöominaisuutta, voit hankkia Salli Swing-tuolin. SwingFit-mallista löytyy sekä leveämmällä että kapeammalla istuimella varustettu malli.

Paras edullinen satulatuoli - Sotka satulatuoli

 • sopii pääasiassa naisille
 • yksiosainen istuin, kiinteä leveys
 • leveä istuin, leveys 50cm
 • korkeussäätö

Satulatuolin ei välttämättä tarvitse olla kallis, vaan markkinoilta löytyy myös edullisia vaihtoehtoja. Valitettavasti halvemmissa vaihtoehdoissa ei kuitenkaan ole yhtä hyviä säätömahdollisuuksia ja mukavuudestakin voi joutua tinkimään. Lisäksi esimerkiksi pyörät eivät välttämättä rullaa yhtä hyvin kuin kalliimman luokan tuoleissa, joten mieti tarkasti ennen hankit edullisen satulatuolin. Sotkan satulatuolissa on yksiosainen istuin, joten se sopii pääasiassa naisten käyttöön.

Paras ekologinen satulatuoli - Ergonea Natur

 • sopii pääasiassa naisille
 • kapea istuin sopii henkilöille, joilla on kapea lantio tai kireät lonkkanivelet
 • pehmeä istuin, kiinteä leveys
 • kaltevuuden ja korkeudensäätö
 • ekologinen

Ergonea Natur on ekologinen kangaspintainen vaihtoehto, joka on valmistettu mahdollisimman pitkälti luonnollisista materiaaleista. Valittavana on useita eri värejä ja saat halutessasi valittua myös lukkiutuvat pyörät. Istuinosa on yksiosainen ja kapea, joten se sopii pääasiassa naisten käyttöön. Istuin on mukavan pehmeä, joten sillä pystyy istuman vaikka koko päivän.

Paras satulatuoli isoille ihmisille - Salli Strong

 • sopii sekä miehille että naisille (painoraja 150kg)
 • kaksiosainen istuin vakioleveydellä
 • kallistuksen ja korkeudensäätö

Monissa satulatuoleissa painoraja pyörii 100-120 kilon tietämillä. Salli Strong -tuoli on vahvaa tekoa ja siksi sen painoraja on 150 kiloa. Se sopii siis raskaaseen käyttöön ja myös kookkaammille ihmisille. Istuin on kaksiosainen, joten se sopii hyvin sekä naisille että miehille.

Hyvä satulatuoli naiselle - Pauner 11127

 • pehmeä ja kapea istuin
 • keinuva istuinosa myötäilee vartalon liikettä

Halusimme nostaa erikseen vaihtoehdot miehille ja naisille. Pauner 11127 -tuolissa on kapea istuin, joten se sopii hyvin naisille, sillä se ei paina liian kovasti reiden sisäpuolelle ja se sopii myös kapealantioisille ihmisille. Keinuva istuinosa myötäilee liikettä, mikä lisää pientä liikettä työpäiviin. Pehmeä istuin takaa mukavuuden.

Hyvä satulatuoli miehille - Pauner 11059

 • kaksiosainen, leveyssäädettävä istuin
 • keinuva istuinosa myötäilee liikettä
 • sopii sekä miehille että naisille

Pauner 111059 -tuoli sopii myös naisille, mutta erityisesti miehiä ajatellen on tärkeää, että istuin on kaksiosainen. Istuimen leveyttä voi säätää ja se on miellyttävän pehmeä. Keinuva istuin myötäilee liikkeitä ja antaa pientä liikettä päivän aikana, mikä aktivoi aineenvaihduntaa.

Miten satulatuolissa istutaan oikein?

Satulatuolissa istuma-asento on ryhdikäs ja selkä pääsee asettumaan luonnolliseen, sivusta katsottuna S-kirjaimen muotoiseen asentoon. Satulatuolissakin voi kuitenkin istua väärin. Oikeassa asennossa takamus on istuimen takaosassa, jolloin alaselkä asettuu paremmin eikä jää kumaraan.

Tuolin korkeus tulisi säätää niin, että jalkapohjat olisivat tukevasti lattiaa vasten. Tämän jälkeen pöytä asetetaan sellaiselle korkeudelle, että käsivarret voivat levätä rennosti päällä. Satulatuolin kaveriksi sopiikin siis erityisen hyvin säädettävä työpöytä, jonka korkeutta on helppo muuttaa. Jos käsivarret eivät yllä pöydälle, tarvittaessa avuksi voi ottaa myös käsinojat.

Huomaa, että satulatuolien käyttö vaatii jonkin verran totuttelua. Vaikka istuisit täysin oikeassa asennossa, keho saattaa aluksi kipeytyä, sillä se ei ole tottunut kyseiseen asentoon. Aluksi satulatuolia kannattaakin siis käyttää vain osan päivästä. Yleensä alkuvaikeudet väistyvät kuukauden kuluessa, jonka jälkeen voit itse päättää minkä verran käytät satulatuolia päivän aikana.

Mitä hyötyä satulatuoleista on?

Satulatuolit ovat ergonomisia istuimia, jotka tarjoavat useita hyötyjä käyttäjälleen:

 • Ergonominen asento: Satulatuolissa istuessa kehon paino jakautuu tasaisesti istuimen ja jalkojen välille, mikä auttaa ylläpitämään luonnollista selkärangan asentoa. Tämä vähentää selkäkipuja ja auttaa ehkäisemään pitkäaikaisia selkärangan ongelmia.
 • Parempi ryhti: Satulatuoli auttaa ylläpitämään oikeaa istuma-asentoa ja tukee selkärankaa, mikä edistää parempaa ryhtiä. Se voi auttaa ehkäisemään ja vähentämään hartioiden, niskan ja selän jännitystä.
 • Aktiivinen istuminen: Satulatuolit edistävät aktiivista istumista, mikä tarkoittaa, että keho pysyy liikkeessä istumisen aikana. Tämä auttaa parantamaan verenkiertoa ja lihasten aktiivisuutta.
 • Parantunut keskittymiskyky: Satulatuoli auttaa ylläpitämään hyvää verenkiertoa ja lievittämään jännitystä kehossa, minkä seurauksena aivojen hapensaanti paranee ja keskittymiskyky lisääntyy.
 • Liikkumisen vapaus: Satulatuolissa käyttäjä voi helposti liikkua eteen, taakse ja sivulle, mikä mahdollistaa helpon pääsyn työpöydän tai työpisteen eri osiin ilman tarvetta nousta jatkuvasti tuolilta.
 • Kivunlievitys: Parhaassa tapauksessa satulatuolit helpottavat selkä-, niska- ja olkapääkipuja, sillä ergonominen istuma-asento ja selkärangan tuki vähentävät jännitystä ja kipua näillä alueilla.