Kokemuksia piikkimatoista

Piikkimatto on yksinkertainen mutta parhaassa tapauksessa erittäin tehokas itsehoitokeino. Piikkimaton tuhannet piikit stimuloivat kehon akupunktiopisteitä ja vapauttavat kehossa endorfiinia ja oksitosiinia. Tämä auttaa muun muassa rentoutumaan, vähentämään stressiä, poistamaan kipua ja nopeuttamaan nukahtamista.

Monet käyttäjät vannovat piikkimattojen nimeen ja ovat kokeneet niiden parantavan elämänlatua. Keräsimme tähän artikkeliin kokemuksia, joista tulee esille piikkimattojen monipuoliset käyttömahdollisuudet.

Lue myös vertailumme: Paras piikkimatto

"Saan nukuttua paremmin kuin vuosiin"

”Suosittelen kokeilemaan piikkimattoa ensimmäisellä kerralla sängyn päällä. Sänky joustaa sen verran, että piikit eivät tuntuneet liian pahoilta. Lattialle voi siirtyä sitten, kun kroppa tottuu piikeille. Aluksi piikit tuntuvat nimittäin todella teräviltä, mutta siihen tottuu ajan myötä. Saan nukuttua paremmin kuin vuosiin. Iso peukku!”

Makoilen piikkimaton päällä lähes joka ilta ennen nukkumaan menoa. Huomaan miten huolet unohtuu ja keho rentoutuu. Uni maittaa hyvin tämän jälkeen.”

Eräs ystäväni suositteli minulle piikkimattoa, kun valitin hänelle univaikeuksistani. Päätin kokeilla ja yllätyin lopputuloksesta. Saan lähes joka kerta unen melko nopeasti. Todellinen elämän pelastaja!”

Kärsin levottomista jaloista ja nivelkivuista, minkä takia nukun melko huonosti. Päädyin sattumalta kokeilemaan piikkimattoa ja totesin, että se lievittää myös näitä oireita. Lisäksi se rentouttaa ja vähentää kramppeja. Yksinkertainen apuväline. Olisinpa kokeillut aikaisemmin, mutta eihän sitä koskaan osaa arvostaa yksinkertaisia juttuja.”

Kärsin pahasta unettomuudesta. Olisi kiva sanoa, että piikkimaton avulla pääsen aina uneen, mutta valitettavasti se ei aina auta. Toisinaan kylläkin. Mutta vaikka en saisi unta, se kuitenkin rentouttaa ihanasti.”

"Kuin pumpulilla makoilisi"

Käytän piikkimattoa lähes joka päivä töiden jälkeen, koska se rentouttaa niin ihanasti. Olen päivät tietokoneella, joten niska ja hartiat ovat aina vähän jumissa. Tämä auttaa siihen. Ei ole tarvinnut ravata hierojalla enää. Piikkimatolla makoilun jälkeen olo on yhtä aikaa energinen ja rentoutunut.”

Piikit laittavat veren kiertämään. Kroppaan tulee lämmin ja energia lähtee virtaamaan. Käytän piikkimattoa joka aamu joogan ja venyttelyn yhteydessä. Välillä seison sen päällä niin että se painaa jalkapohjien akupisteitä ja välillä makoilen sillä. Jälkeenpäin on todella rentoutunut olo.”

Kuin pumpulilla makoilisi, vaikka todellisuudessa makoilee piikkien päällä. Tuntuu, että kaikki huolet häviävät maailmasta.”

"Täydellinen apuväline kipujen hoitoon"

Joka kerta aluksi tuntuu kipua, mutta sitten tilalle tulee ihana lämpö ja lihakset alkavat rentoutua. On auttanut minulla kipeään ja jäykkään alaselkään.”

Täydellinen apuväline selkäkipujen hoitoon. Alaselkä on usein jumissa ja niska jäykkänä, mutta piikkimatto vähentää jomotusta ja veri lähtee kiertämään. Liikkuminenkin onnistuu paremmin, kun lihakset joustavat paremmin. Maton voi myös rullata niskan alle, jolloin se auttaa niskan jäykkyyteen.”

Käytän piikkimattoa yhtenä keinona hallita fibromyalgiakipuja. Eihän kivut tietenkään katoa mihinkään, mutta jonkin aikaa ne ovat siedettävämpiä.”

Kärsin silloin tällöin selkäkivuista. Piikkimatosta on ollut apua näissä tilanteissa. Olen päätellyt, että kivut johtuvat siitä, että lihakset ovat jumissa, joten kun lihakset rentoutuvat, myös kipu katoaa. Suosittelen kokeilemaan!”

Kestää jonkin aikaa tottua tämän käyttöön. Aluksi tuntuu kipua, mutta se katoaa jossain vaiheessa. Käytän piikkimattoa jännityspäänsärkyyn. Siihen se on auttanut yllättävän hyvin. En siis käytä säännöllisesti, vaan ainoastaan silloin, kun kipuja on.”

Olin kuullut paljon hyvää piikkimatoista, mutta en silti uskonut, että se auttaisi myös lonkkakipuihin. Sain piikkimaton lainaksi kaveriltani ja päädyin ostamaan oman. Käytän mattoa sängyllä, koska en pääse lattialle huonon lonkkani takia. Saan nukuttua paremmin, kun kipu helpottaa.”

Ensimmäiset pari minuuttia ovat pahimpia, sitten alkaa helpottaa. Ja kun vain malttaa maata paikoillaan, kivut helpottavat. Käytin piikkimattoa helpottamaan selkäkipuja, mutta sitten annoin sen lainaksi isälleni (68 v.) ja matto jäi sille tielle. Nyt hän käyttää sitä joka ilta rentoutumiseen. Jouduin siis ostamaan itselleni uuden.”