Kokemuksia kuukupista

Jokaisella kuukuppia kokeilleella on oma kokemuksensa sen käytöstä. Suurin osa kokee käytön positiivisena, mutta mukaan mahtuu myös muunlaisia kokemuksia. Moni on todennut, että alussa kuukupin käyttö aiheuttaa hieman ongelmia, eikä mikään ihme, sillä se vaatii hieman sorminäppäryyttä ja tekniikkaa. Alkukankeuksien yli kannattaa kuitenkin taistella, sillä kuukupilla on paljon hyviä puolia, joita muilla kuukautissuojilla ei ole.

Kuukupin hyviin puoliin kuuluu muun muassa helppous, ekologisuus ja huomaamattomuus. Sitä ei tarvitse olla jatkuvasti vaihtamassa eikä se vie paljoa tilaa laukussa tai kaapissa. Valitettavasti kuukuppikaan ei sovi kaikille naisille, mutta suurimmalle osalle se on oikein hyvä vaihtoehto kuukautissuojaksi.

Lue myös: Paras kuukuppi

Minkälaisia kokemuksia kuukupin käytöstä ihmisillä sitten on? Keräsimme tähän erilaisia kokemuksia ja kertomuksia kuukupista.

”Kuukuppi on maailman paras keksintö! Asuin aikoinani ulkomailla, josta en saanut itselleni sopivia tamponeja. Jouduin siis raahaamaan niitä valtavan määrän Suomesta joka kerta käydessäni kotona. Miten paljon helpompaa elämä onkaan nyt kuukupin kanssa!”

”Koen kuukupin puhdistamisen ja keittämisen jostain syystä niin työlääksi kaiken muun arjen pyörityksen keskellä, että kupin käyttö on sen takia jäänyt vähemmälle. Mutta muuten olen kyllä tykännyt.”

”Aluksi käyttö oli hankalaa ja ensimmäisellä kerralla se tuntui epämiellyttävältä. En ilmeisesti osannut laittaa sitä oikein. Tuhersin vaihtojen kanssa pitkään ja homma oli sotkuista. Muutamien kertojen jälkeen homma alkoi sujua ja nyt en enää vaihtaisi pois.”

”Minulla oli ensin käytössä hieman jäykempi kuukuppi, mutta se tuntui vähän ikävältä. Sitten kokeilin pehmeämmästä silikonista valmistettuun malliin. Se sopii minulle paljon paremmin. Se ei tunnu käytön aikana miltään ja on helppo poistaa. Suosittelen siis kokeilemaan erilaisia malleja, jos ensimmäinen ei tunnu hyvältä.”

”Kertakaikkisen ihana tuote! Aluksi suorastaan hullaannuin tähän. Tuntui hassulta, kun lähes odotin kuukautisten alkamista 😀 Nykyään tämä on yksi luottovarusteeni.”

”Kaverini hehkutti kuukuppia ja päätin hankkia sellaisen itsellenikin. No, en oppinut käyttämään sitä. Tuli ohivuotoja ja kuppi tuntui ikävältä. Jonkin aikaa yritin, mutta sitten annoin periksi ja palasin takaisin vanhaan.”

”Kuukuppi oli pelastukseni. En pysty käyttämään tamponeja, ja siteidenkin käyttö on hankalaa, sillä ne ärsyttävät limakalvoja, mutta kuukupin käyttö onnistuu. Se ei haudo, hierrä eikä kuivata limakalvoja. Suosittelen kokeilemaan, jos kertakäyttöisten suojien kanssa on jotain ongelmaa.”

”Käytän kuukuppia aina muulloin paitsi silloin, jos menen yöksi esimerkiksi jollekin leirille. En tykkää tyhjätä kuppia julkisissa ja yleisissä vessoissa, joten silloin jätän sen mieluummin kotiin.”

”Minä taidan olla yksi niistä harvoista ihmisistä, joille kuukuppi ei sovi. Saan siitä nimittäin joka kerta hiivatulehduksen. Olen kokeillut useampaa kuppia, mutta sama tulos joka kerta. Milloinkaan muulloin elämäni aikana en ole kärsinyt hiivatulehduksesta, joten vaiva liittyy selvästi kuukuppiin. Harmittaa, sillä muuten käyttäisin mielelläni kuppia.”

”Alkukankeuksien jälkeen todella miellyttävä. Helppo käyttää, tyhjätä ja ottaa mukaan matkalle. Ei tunnu missään kun se on paikallaan. Ei tule roskaa eikä tarvi joka kuukausi ostaa uutta, joten rahaakin säästyy.”

”Kuukuppi ei tunnu missään. Kerran unohdin kokonaan, että minulla on kuukautiset ja unohdin ottaa kuukupin pois. Se oli paikoillaan ylimääräisen vuorokauden ennen kuin havahduin ja kävin poistamassa sen. Ei siitä onneksi mitään oireita tunnut, mutta sen jälkeen olen kyllä muistanut poistaa sen.”

Jos olet kahden vaiheilla kokeilisitko kuukuppia vai jättäisitkö väliin, suosittelemme ilman muuta kokeilemaan. Samalla pääset tutustumaan kehoosi uudesta näkökulmasta ja opit uutta. Jos käyttö on mielestäsi vaikeaa tai et muuten pidä siitä, voit aina palata vanhaan, mutta olet kokemusta rikkaampi. Tuhannet naiset ovat kuitenkin todenneet kuukupin loistavaksi tuotteeksi, joten sitä kyllä kannattaa kokeilla.

Tilaa itsellesi kuukuppi täältä!