Excilor – mistä on kyse & kokemuksia

Oletko lopen kyllästynyt taistelemaan itsepäistä kynsisientä vastaan? Kukapa ei olisi. Kynsisieni voi iskeä kehen tahansa ja tehdä kynnestä paksun, epätasaisen, helposti halkeilevan ja ikävän värisen. Se voi myös valitettavasti levitä kynnestä tai henkilöstä toiseen, joten se kannattaa hoitaa pois mahdollisimman pian.

Mitä nopeammin hoidon saa aloitettua, sitä tehokkaammin ja varmemmin se puree. Mikäli sientä on vain osassa kynttä, siihen voi kokeilla ilman reseptiä saatavia valmisteita. Jos sieni sen sijaan on ehtinyt jo kynnen juureen asti, kannattaa pyytää lääkäriltä jotain tehokkaampaa lääkettä. Ennen hoidon aloittamista on suositeltavaa otattaa kynnestä koepala, jotta voit varmistua siitä, että kyseessä on sieni eikä jokin muu sairaus.

Lue myös: Paras hoitokeino kynsisieneen

Miten Excilor vaikuttaa?

Excilor on tehokas hoitoliuos kynsisienen hoitoon. Se ei pysty tappamaan sientä kokonaan, vaan se luo kynteen sienelle epäsuotuisan kasvuympäristön, jolloin sienen kasvu ja leviäminen estyy. Kun tuotetta käytetään riittävän pitkään, vaurioituneen kynnen tilalle kasvaa lopulta tervettä kynttä.

Excilorin vaikuttavat aineet pääsevät tunkeutumaan kynnen sisälle ja laskevat kynnen pH-arvoa. Sieni ei viihdy happamassa ympäristössä, vaan alkaa menettää voimiansa. Lisäksi aine kirkastaa ja tasoittaa kynnen pintaa joten tuloksia voi nähdä jo muutamassa viikossa, mutta täysi parantuminen kestää useita kuukausia, jopa yli vuoden.

Excilorissa on myös glyserolia, joka on kosteutta sitova ainesosa. Sienen valtaama kynsi on usein kuiva ja halkeilee helposti, joten glyseroli tekee kynnestä kestävämmän ja joustavamman. Lisäksi Excilorissa on hieman biotiinia, joka on kynsiä vahvistava vitamiini.

Excilorin käyttö

Exciloria käytetään kaksi kertaa päivässä. Käyttäminen on helppoa ja nopeaa, mutta aineen kuivumista saattaa joutua odottamaan hetken:

  • Aloita puhdistamalla kynsi. Poista edellisellä hoitokerralla muodostunut kalvo sekä mahdollinen kynsilakka.
  • Levitä kerron ainetta joko siveltimellä tai kynän kärjellä koko kynnen alueelle, myös kynnen reunoihin ja alle. Kynttä ei tarvitse viilata. Aine on levitettäessä valkoista, mutta muuttuu värittömäksi kuivuessaan.
  • Anna kuivua hetki. Jos käytät liuosta, odota mielellään 5 minuuttia, jotta se on varmasti kuivaa. Jos käytät kynää, liuos kuivuu selvästi nopeammin.
  • Saatat tuntea pientä kirvelyä kynnen alla. Se on merkki siitä, että tuote on imeytynyt ja vaikuttaa. Harvoin kirvely kuitenkaan estää tuotteen käyttämistä.
  • Muista sulkea kynä tai pullo kunnolla, jotta ne eivät kuivu.

Varaudu heti aluksi siihen, että hoito tulee kestämään kauan. Ainetta pitää nimittäin käyttää niin kauan, että vaurioituneen kynnen tilalle on kasvanut uusi, terve kynsi. Sormien kynnet uusiutuvat noin puolessa vuodessa, mutta varpaiden kynsien uusiutuminen voi kestää huomattavasti pidempään.

Excilor - kokemuksia

”Toimii kyllä kunhan muistaa oikeasti laittaa kaksi kertaa päivässä. Joskus toinen kerta meinaa unohtua…”

”Ei tapa sientä, mutta estää sen leviämisen uuteen kynteen, joten on sen vaikutusta on helppo seurata. Motivoi kummasti, kun näkee uuttaa tervettä kynttä kasvavan. Ukkovarpaan kohdalla kasvuprosessi on toooosi hidas, joten kärsivällisyyttä vaaditaan roppakaupalla.”

”Minulla oli kynsisieni kaikissa varpaankynsissä toisessa jalassa. Olen käyttänyt Exciloria nyt puoli vuotta ja tulokset alkavat pikku hiljaa näkyä. Kynää on helppo käyttää ja aine kuivuu nopeasti, mutta jättää kynnen pinnan märän näköiseksi. Ei ärsytä ihoa.”

”Ihme kyllä, jo parissa viikossa kynnen ulkonäkö parani hieman. Ei tietenkään kokonaan ole vielä parantunut, mutta sen verran kuitenkin, että nyt viitsin käyttää sandaaleja. Aika näyttää paraneeko koko kynsi. Jatkan siis käyttöä.”

”Aine jättää kynnelle kiiltävän pinnan, joten on helppo nähdä mihin sitä on levitetty. Ihan miellyttävä tuoksu.”

”Minulla jäi pullo vahingossa hieman auki, joten aine pääsi kuivumaan pinnasta. Neuvoisin siis muita laittamaan pullon tiiviisti kiinni.”

”Minulla on sientä useammassa kynnessä, yhdessä koko kynsi, muissa osittain. Osittaisiin kynsiin Excilor tuntuu auttavan, mutta siihen yhteen kokonaan värjääntyneeseen ei ole tehonnut. Olen käyttänyt nyt nelisen kuukautta. Ilmeisesti se on sen verran hankala tapaus, että pitää käydä näyttämässä sitä lääkärille.”

”Toimii kuten lupaakin. Ei tapa, mutta estää sienen kasvua. Vaatii kärsivällisyyttä. Ainoa miinus se, että pitää laittaa kaksi kertaa päivässä.”

”Kokeilin aikaisemmin toista ainetta, joka ärsytti ihoa niin, että iho meni rakkuloille. Tämä ei ärsytä. Ei haittaa, vaikka ainetta joutuisi vähän ihollekin (sitähän joutuu väkisinkin).”

Tutustu tuotteeseen tarkimmin täällä!