Beurer TENS EM49: esittely ja kokemuksia

Beurer EM49 on lääkkeetön kivunlievittäjä, jossa yhdistyy TENS- ja EMS-hoidot sekä hierova vaikutus. Sitä voi käyttää muun muassa selkäkivun, niskakivun, polvien ja olkapäiden nivelkivun, hermokipujen sekä kuukautiskipujen hoitoon.

Ominaisuudet:

 • TENS, EMS ja hieronta
 • neljä iholle laitettavaa elektrodia
 • voimakkuus säädettävissä välillä 0-50
 • yli 60 valmista hoito-ohjelmaa, voit ohjelmoida myös oman ohjelman
 • voidaan käyttää samanaikaisesti kahdelle eri kehon alueelle

Kolme vaikutusmekanismia

Beurer EM49 vaikuttaa kehoon kolmella eri menetelmällä: TENS, EMS ja hieronta.

TENS on menetelmä, joka käyttää sähköimpulsseja lievittämään kipua. TENS-hoidossa elektrodit kiinnitetään iholle alueelle, jossa on kipua, ja laite lähettää matalataajuisia sähköimpulsseja iholle näiden elektrodien kautta. Sähköimpulssit vaikuttavat hermosäikeisiin, jotka kuljettavat signaaleja aivoihin, jolloin kipusignaalien välittyminen vähenee. Myös kehon luonnolliset kivunlievitysmekanismit aktivoituvat ja veri alkaa kiertää tehokkaammin.

EMS on menetelmä, joka käyttää sähköimpulsseja lihasten stimuloimiseen. EMS-hoidossa elektrodit kiinnitetään iholle lihasten päälle, ja laite lähettää sähköimpulsseja, jotka saavat lihakset supistumaan. EMS-hoitoa käytetään usein kuntoutuksessa lihaskunnon parantamiseen ja lihasvoiman lisäämiseen. Sitä voidaan hyödyntää myös lihaskipujen hoitoon, lihasten rentouttamiseen ja verenkierron stimuloimiseen. EMS-hoitoa käytetään urheilulääketieteessä ja kuntoutuslääketieteessä.

TENS- ja EMS-menetelmien lisäksi sähköimpulssien avulla voidaan saada aikaa lihaksia hierova vaikutus, joka muistuttaa oikeaa hierontaa.

Monipuoliset käyttömahdollisuudet

Beurer EM49:n paras puoli verrattuna moneen muuhun TENS-laitteeseen on se, että se on kaksikanavainen laite. Tämä tarkoittaa sitä, että voit käsitellä samanaikaisesti kahta eri kehon osaa ja säätää impulssien voimakkuuden kummallekin kanavalle erikseen. Voit siis esimerkiksi hoitaa selkää tehokkaammalla ohjelmalla ja samaan aikaan niskaa kevyemmällä ohjelmalla.

Tehovaihtoehtoja on todella paljon, joten jokaiselle kehon osalle löytyy varmasti sopiva ohjelma. Laitteesta voi säätää sekä pulssien kestoa, taajuutta että voimakkuutta. Voimakkaimmat tasot ovat oikeasti jo todella voimakkaita, joten kannattaa lähteä kokeilemaan käyttöä pienillä tasoilla ja lisätä voimakkuutta tarvittaessa. Voit käyttää jotain valmista hoito-ohjelmaa tai ohjelmoida itse.

Heikoin lenkki: elektrodit

Kaikkien TENS-laitteiden heikoin lenkki on ilman muuta elektrodit. Näin on myös Beurer EM49:n kohdalla. Elektrodien kiinnityspinta kuluu nopeasti, minkä jälkeen ne eivät enää tartu iholle tai putoavat pois kesken käytön. Elektrodien käyttöikää voi pidentää pesemällä niitä ja käyttämällä niitä vain puhtaalla iholla. Toivottavasti tulevaisuudessa saamme tähän parannuksia tekniikan kehittyessä.

Elektrodeja on myytävänä myös erikseen, jos edelliset lakkaavat kokonaan tarttumasta. Monet ostavat varapaketin elektrodeja valmiiksi laitteen mukana. Löydät elektrodeja muun muassa täältä.

Käytön rajoitukset:

 • sydämentahdistin
 • epilepsia
 • alle 8 vuoden ikä
 • raskaus ensimmäinen kolmannes
 • ei saa käyttää kaulalla, kurkulla, niskan sivu/etuosassa, sydämen tai metallisen implantin päällä, silmillä tai silmien ympärillä
 • vältä elektrodisten laitteiden, kuten mikroaaltouunin, käyttöä hoidon aikana
 • älä käytä autoa ajaessa

Beurer EM49: kokemuksia

”En odottanut suuria tältä laitteelta, joten oli iloinen yllätys, että se oikeasti auttoi kipuihin. Matkustelen työni puolesta jonkin verran, joten käytän TENSiä reissuilla, kun pitää istua pitkään paikallaan.”

”Suurin ongelma on nuo lätkät. Niiden tarttuvuus vähenee tosi nopeasti ellei niitä joka kerran jälkeen pese. Mutta se oli toki odotettavissa, sillä samaa juttua valitetaan jokaisen TENS-laitteen kohdalla. Jos lätkiä kastelee hieman ennen käyttöä, ne tarttuvat paremmin. Samoin se auttaa, jos iho on puhdas, joten suosittelen käyttämään tätä suihkun jälkeen.”

”On auttanut polvi- ja lonkkakipuihin. Valitsin tämän TENS-laitteen, koska tässä saa kahta eri tehoa yhtä aikaa. Toiseen lonkkaan vähän suurempi teho ja polviin pienempi. Ei ole vienyt kipuja kokonaan pois, mutta helpottanut kuitenkin. Paras teho tulee käytön aikana ja sen jälkeen, mutta säännöllisessä käytössä teho on alkanut pysyä pitempään. Särkylääkkeiden syönti on vähentynyt.”

”Käytän tätä joka ilta ja saan nukuttua paremmin öisin, kun lihakset ovat rennommat ja kipu hellittää.”

”Tosi hyvin valinnanvaraa ohjelmissa. Paristot on kestänyt hyvin käyttöä. Ainut miinus, että elektrodit meinaa välillä lähteä irti. Niitä pitää huoltaa ahkerasti ja ostaa uusia välillä. Kokonaisuutena olen tyytyväinen ostokseen.”

”Pieni laite helppo ottaa mukaan. Helppo käyttää ja monipuoliset ohjelmat. Iholle tulevat elektrodit tahtovat tippua pois ainakin jos on paljon ihokarvoja. Olen ajanut karvat pois ja nyt pysyy paremmin.”