Abicin pihkalakka – mistä on kyse & kokemuksia

Kynsisieni on vaiva, josta kärsii noin 10% ihmisistä jossain vaiheessa elämäänsä. Se on pitkäaikainen kumppani, mutta huolellisella ja pitkäjänteisellä hoidolla siitä on mahdollista päästä eroon. Kynsisieni aiheuttaa kynnen värin muutoksia, kynnen paksuuntumista ja halkeilua sekä kynnen irtoamista.

Kynsisientä kannattaa lähteä hoitamaan mahdollisimman nopeasti, jotta hoito tehoaisi mahdollisimman hyvin. Jos sieni on vallannut koko kynnen, kannattaa käydä lääkärin juttusilla, jotta saat siihen riittävän tehokkaat lääkkeet. Jos sen sijaan sieni on vain osassa kynttä, myös ilman reseptiä saatavat hoitovalmisteet saattavat auttaa. On kuitenkin suositeltavaa ottaa kynnestä koepala lääkärillä, jotta voi varmistua siitä, että kyseessä on sieni-infektio eikä jokin muu sairaus.

Lue myös: Paras valmiste kynsisienen hoitoon ilman reseptiä

Miten Abicin vaikuttaa?

Abicin pihkalakka on luonnollinen hoitokeino kynsisientä vastaan. Abicinin pihka kerätään Pohjois-Suomesta kuusien rungoista. Pihkan tarkoitus on suojella puita erilaisia mikrobeja, kuten sieniä, vastaan. Se sisältää satoja ainesosia, eikä voida tarkasti osoittaa mitkä kaikki ainesosat vaikuttavat sieniin tai miten ne vaikuttavat, mutta tieteelliset kokeet ovat osoittaneet pihkan turvallisuuden ja tehon sieni-infektioiden hoidossa.

Pihkalakka ei useimmiten pysty tappamaan sientä kokonaan, mutta se heikentää sientä ja hillitsee sen leviämistä. Varaudu siis siihen, että joudut käyttämään tuotetta pitkän aikaa, sillä sitä täytyy käyttää niin kauan, että uusi ja terve kynsi on kasvanyt vanhan tilalle. Varpaiden kynsien kohdalla tähän voi kulua pitkästi yli vuosi, joten ole kärsivällinen.

Abicinin käyttö

Sienen valtaama kynsi on usein paksuuntunut, joten sitä kannattaa ohentaa ennen hoidon aloittamista esimerkiksi viilaamalla, jotta pihka pääsee vaikuttamaan paremmin myös syvemmälle kynteen.

Levitä voidetta koko kynnelle 2 kertaa viikossa pullon mukana tulevalla siveltimellä. Levitä lakkaa myös kynnen reunoihin. Odota että lakka kuivuu kunnolla. Siihen menee noin 15 minuuttia.

Lakkakerrokset voivat tummentaa kynttä, mutta väri lähtee pois, kun poistat lakkakerrokset. Vanha lakka onkin hyvä poistaa ainakin muutaman kerran kuukaudessa esimerkiksi kynsilakanpoistoaineella tai viilaamalla, jotta uusi kerros pääsee taas vaikuttamaan paremmin.

Huom! Älä käytä tuotetta, jos tiedät olevasi allerginen pihkalle tai hartsille.

Abicin pihkalakka - kokemuksia

”Toimii mutta hitaasti. Ollut käytössä nyt muutaman kuukauden ja pientä edistymistä havaittavissa. Kuivuu hitaasti, joten olen laittanut sitä teeveetä katsellessa. Muuten en jaksaisi odottaa sen kuivumista.”

”Hyvä puoli on se, että lakkaa tarvii laittaa vain kaksi kertaa viikossa. Toisaalta se saattaa helposti myös unohtua, kun siitä ei tule jokapäiväistä rutiinia.”

”Minulla on kynsisientä neljässä kynnessä. Olen käyttänyt Abicinia kohta puoli vuotta. Kahteen kynteen on auttanut, mutta kahdessa en ole havainnut vielä muutosta parempaan. Ne ovatkin pahemmassa kunnossa. Tästä vedän sen johtopäätöksen, että lakka auttaa vain lievempiin tapauksiin.”

”Pihkasta jää hieman tarttuva pinta. Siihen jää helposti sukkanöyhdät kiinni. Myös keltainen väri häiritsee. Tuoksuu pihkalta, mikä jakaa varmasti mielipiteitä. Tuntuu kuitenkin tehoavan sieneen, mikä on pääasia.”

”Käytin ensin lääkärin kirjoittamia tabletteja, mutta sain niistä haittoja. Nyt kokeilen Abicinia. Suosittelen viilamaan kynnet karheiksi joka kerta ennen lakan laittamista, jotta se vaikuttaa paremmin. Hoito kestää pitkään. Nyt ollut käytössä yli puoli vuotta ja hitusen parempaan suuntaan on mennyt.”

”Olen kokeillut muita valmisteita aikaisemmin. Niiden ongelma oli se, että ne ärsyttivät varpaiden ihoa. Tämä ei ärsytä. Pihkaahan käytetään myös haavojen hoitoon, joten se varmaan selittää miksi iho kestää tätä niin hyvin.”

”Minulla oli sientä yhden kynnen reunassa. Halusin luonnonmukaisen hoidon, joten päädyin kokeilemaan Abicinia. Käytin sitä muutaman kuukauden, ja sieni hävisi. Nyt kehtaa taas käydä uimahallissa.”

”Viilasin kynnet joka kerta ennen lakan laittamista, ja ehkä siitä syystä se alkoi tehota melko nopeasti. Vuodessa sieni katosi kokonaan. Vaatii siis vaivaa mutta suosittelen!”

Lue lisää käyttäjäkokemuksia täältä!