Parhaat unikuulokkeet

Unikuulokkeet ovat nimensä mukaisesti kuulokkeet, jotka on suunniteltu käytettäväksi erityisesti nukkumisen aikana. Niiden muotoilussa on tähdätty siihen, että ne eivät paina korvia edes kyljellä maatessa.

Unikuulokkeet voivat auttaa esimerkiksi sellaisissa tilanteissa, joissa ongelmana on taustameteli, kuten kämppäkaverin kuorsaus, liikenteen meteli tai naapurista kantautuvat äänet. Unikuulokkeilla voi peittää tuota meteliä ja kuunnella sen sijaan vaikkapa luonnonääniä tai rauhoittavaa musiikkia. Rauhoittavia ääniä voi toki kuunnella vaikka mitään taustameteliä ei olisikaan, sillä monet ihmiset rauhoittuvat ja pystyvät nukahtamaan paremmin taustamusiikin ansiosta.

Unikuulokkeista monet ovat saaneet apua unettomuuteen, vaikkakaan kaikille tämä konsti ei tietenkään toimi. Unikuulokkeita voi käyttää myös päivällä, ja ne ovat erinomaiset esimerkiksi junalla tai lentokoneella matkustettaessa. Monet käyttävät niitä myös urheillessa.

Unikuulokkeiden valikoima on melko suppea ja valinta vaihtoehtojen välillä saattaakin olla hyvin helppo. Jos haluat kuulokkeet, joilla voi ennen kaikkea kuunnella musiikkia, podcasteja tai muuta vastaavaa, kannattaa tutustua kuulokepantoihin. Jos sen sijaan etusijalla on melun vaimentaminen, kannattaa valita nappikuulokkeet. Lisäksi on olemassa pari muutakin vaihtoehtoa, mutta niitä ei vielä ole saatavilla Suomesta, vaan ne täytyy tilata ulkomailta.

Parhaat kuulokepannat

Paras kuulokepanta - SleepPhones

Ominaisuudet:

 • kuulokkeet pannan sisällä – eivät paina korvia
 • saatavilla joko langattomana tai johtoliitännällä
 • voi kuunnella mitä tahansa bluetoothin kautta
 • akun kesto jopa 24 tuntia
 • kolme kokoa: S, M ja L
 • hyvä äänenlaatu
 • miellyttävä materiaali

SleepPhones-kuulokepanta on täydellinen valinta sinulle, joka arvostat mukavuutta ja helppoutta musiikin kuuntelussa! Tämä kuuloke ei takuulla paina ikävästi korvan sisälle, sillä kaiuttimet on sijoitettu pannan sisälle. Suosittelemme lämpimästi kokeilemaan!

Näiden kuulokkeiden avulla voit kuunnella musiikkia ja katsella videoita mukavasti sängyssä maaten ennen nukahtamista. Halutessasi voit jättää musiikin soimaan vaikka koko yöksi ilman että häiritset muita nukkujia. Lisäksi kuulokepantaa voi käyttää myös päivällä esimerkiksi lenkillä. Kaiuttimet saa otettua pois pannan sisältä ja pannan voi pestä.

Voit valita joko johtoliitännällisen tai langattoman version. Nukkumista ajatellen langaton versio on ilman muuta näppärämpi mutta jonkin verran kalliimpi kuin langallinen versio.

SleepPhones-kuulokkeilla pääset kuuntelemaan mitä ikinä haluat kuunnella netin syövereistä, omasta kännykästäsi tai stereoista, joten valinnanvaraa on rajattomasti. Kaiuttimien äänenlaatu on suhteellisen hyvä tähän hintaluokkaan nähden. Akun kestoksi mainitaan jopa 24 tuntia.

Pantaa on saatavana kolmessa eri koossa: S (51-54cm), M (55-59cm) ja L (60-63cm). Mitta tarkoittaa päänympärystä korvien yläpuolelta. Pannan materiaali on joustavaa ja miellyttävää. Panta pysyy hyvin paikoillaan, mutta saattaa silti yön aikana pyöriä päässä sen verran, että kaiuttimet siirtyvät pois korvien kohdalta. Tämä tietysti heikentää kuuluvuutta. Tällainen pantamallinen kuuloke ei myöskään vaimenna taustaääniä yhtä tehokkaasti kuin korvan sisään laitettavat kuulokkeet.

Halvempi kuulokepanta - Satzuma-kuulokepanta

Ominaisuudet:

 • langaton
 • one-size, joka sopii useimmille
 • akun kesto jopa 10 tuntia
 • materiaali: polyesteri
 • bluetoothin kautta voi kuunnella mitä tahansa
 • keskinkertainen äänenlaatu

Satzuma kuulokepanta on hyvä valinta silloin, jos haluat kokeilla kuulokepantaa hieman edullisemmalla hinnalla. Bluetoothin kautta pääset langattomasti käsiksi podcasteihin, äänikirjoihin sekä musiikkiin. Kuulokepantaa voi käyttää myös päivällä esimerkiksi lenkillä. Se lämmittää mukavasti korvia syysviimassa eivätkä kaiuttimet pääse painamaan korvia.

SleepPhones-kuulokepantaan verrattuna Satzuma-pannassa ei ole yhtä hyvät ominaisuudet. Kokovaihtoehtoja on vain yksi, tosin materiaali venyy sen verran, että se sopii useimmille käyttäjille. Äänenlaatu ei ole samaa tasoa kuin SleepPhonesilla. Myös akun kesto on lyhyempi, mutta kestää silti hyvin yön yli. Hintaansa nähden se on kuitenkin ihan hyvä panta ja tekee sen mitä pitääkin.

Parhaat nappikuulokkeet nukkumiseen

Taustamelun peittämiseen - QuietOn Sleep

Ominaisuudet:

 • aktiiviset vastamelukorvatulpat
 • akunkesto jopa 20 tuntia
 • ei voi kuunnella musiikkia
 • vaimentavat hyvin matalia taajuuksia

Jos haluat kuulokkeet, jotka vaimentavat melua mahdollisimman hyvin, QuietOn Sleep -nappikuulokkeet ovat hyvä valinta. Ne pystyvät vaimentamaan taustameteliä jopa 40 desibeliä, joten niiden avulla voit vaimentaa esimerkiksi liikenteen tai naapurien ääniä. Ne vaimentavat erityisesti matalia äänentaajuuksia, toisin kuin tavalliset korvatulpat. Nämä kuulokkeet ovat pienet ja huomaamattomat, joten ne eivät paina nukkuessa, ja niitä voi käyttää myös esimerkiksi avokonttorissa vaimentamaan taustahälyä.

QuietOn Sleep -kuulokkeilla ei kuitenkaan voi kuunnella musiikkia tai mitään muutakaan, joten jos haluaisit nukahtaa kuunnellen rauhoittavaa musiikkia, nämä kuulokkeet eivät ole sinulle sopiva vaihtoehto.

Muita vaihtoehtoja

Monipuoliset toiminnot - NightBuds (Kokoon)

Ominaisuudet:

 • peittää taustameteliä
 • voi kuunnella puhelimelta mitä vain bluetoothin kautta
 • mikrofoni mahdollistaa puhelut
 • herätystoiminto
 • akunkesto jopa 10 tuntia
 • tunnistimet mittaavat muun muassa nukkuma-asentoa
 • antaa vinkkejä parempiin yöuniin
 • tilattava ulkomailta

Kokoonin valmistamissa unikuulokkeissa on toimintoja vaikka millä mitalla. NightBuds-kuulokkeet ovat langattomat, korvan sisään laitettavat (in-ear) nappikuulokkeiden tyylisen kuulokkeet, mutta ne on yhdistetty toisiinsa niskan kautta. Varsinainen korvan sisään laitettava kuulokkeen ulko-osa on todella pieni, vain 5 millimetriä syvä, joten sen ei pitäisi haitata nukkumista edes kylkiasennossa. Niskan kautta kulkeva lenkki auttaa kuulokkeiden pysymistä paikoillaan, ja se myös mahdollistaa kuulokkeiden pienen koon, sillä kaikki ylimääräiset tekniset osat on sijoitettu niskan takana olevaan koteloon. Lenkki on valmistettu pehmeästä ja taipuisasta materiaalista. Pakettiin kuuluu neljät erikokoiset silikoniset kuulokekärjet.

Kuulokkeet toimivat bluetoothin kautta. Näillä kuulokkeilla voit kuunnella puhelimeltasi ihan mitä ikinä haluat. Voit myös asettaa herätyksen haluamaasi kellonaikaan. Kuulokkeissa on passiivinen äänenvaimennus, joten enää ei tarvitse kärsiä kuorsaavasta kämppäkaverista tai muista häiritsevistä taustaäänistä. Lisäksi kuulokkeissa on mikrofoni, joka mahdollistaa puhelut. Akunkesto on yli kymmenen tuntia.

NightBuds-kuulokkeissa on sisäänrakennettuna erilaisia tunnistimia, jotka mittaavat muun muassa verenpainetta ja nukkumisasentoa. Ne pystyvät tunnistamaan milloin ihminen nukahtaa, ja voitkin säätää musiikin hiljenemään nukahtamisesi jälkeen. MyKokoon-sovelluksen kautta voit seurata omaa nukkumistasi ja saat vinkkejä miten nukahtamista voisi parantaa ja mitkä asiat auttavat sinua parhaiten.

On-ear-kuulokkeet - DubsLabs Bedphones

Ominaisuudet:

 • on-ear-kuulokkeet, jotka eivät paina korvan sisältä
 • ei peitä taustaääniä kovin tehokkaasti
 • bluetoothin kautta voi kuunnella musiikkia, podcasteja, äänikirjoja jne.
 • tilattava ulkomailta

Mikäli korvan sisään laitettavat (in-ear) kuulokkeet eivät ole sinun juttusi, miltä kuulostaisi korvan päälle laitettava pieni laattamainen kuuloke? Juuri sellainen on DubLabs Bedphones. Siinä on pienet, ohuet kuulokkeet, jotka laitetaan korvakäytävän suulle, ja ne pysyvät paikoillaan korvalehden taakse laitettavan lenkin avulla. Ohut kaiutin ei paina korvakäytävän sisältä vaikka nukkuisit kyljelläsi, mutta kaiuttimen reuna saattaa kyllä ruveta jossain vaiheessa painamaan korvalehteä. Kuulokkeita on saatavilla vain yhtä kokoa, joten jos olet pienikorvainen, nämä eivät ehkä ole sinun kuulokkeesi.

Nämä kuulokkeet eivät peitä taustaääniä yhtä tehokkaasti kuin nappikuulokkeet, mutta kyllä nämäkin asiansa ajavat. Bluetooth kuitenkin löytyy, joten voit kuunnella nukkumaan mennessä kännykältä ihan mitä haluat. Valitettavasti näitä kuulokkeita ei ainakaan jutun kirjoitushetkellä löytynyt suomalaisista tai eurooppalaisista verkkokaupoista, vaan ne täytyy tilata USA:sta.

Mitä ominaisuuksia unikuulokkeilla tulee olla?

Useimmat kuulokkeet eivät sovellu nukkumiseen kovin hyvin. Selällä maatessa voi toki käyttää lähes mitä tahansa kuulokkeita, mutta harva meistä nukkuu koko yötä selällään. Kyljellä maatessa valinnanvaraa onkin sitten jo huomattavasti vähemmän. Monet kuulokkeet ovat joko liian isoja tai painavat ikävästi korvaa, tai molempia. Siksi nukkumista varten kannattaa hankkia juuri tähän tarkoitukseen suunnitellut kuulokkeet.

Ennen kaikkea unikuulokkeet eivät siis saa painaa korvaa. Tätä ongelmaa on lähdetty ratkomaan monella eri tavalla. Pantamalliset kuulokkeet soveltuvatkin loistavasti nukkumiseen, sillä niissä ei tarvitse laittaa mitään korvan sisään, vaan panta pitää kaiuttimet kohdillaan. Korvan sisään laitettavissa kuulokkeissa on keskitytty erityiseen muotoiluun, jonka ansiosta niistä on saatu mahdollisimman vähän korvia painavat.

Toinen ominaisuus, jota unikuulokkeilta vaaditaan, on taustametelin peitto. Monet haluavat käyttää unikuulokkeita peittämään häiritseviä taustaääniä, kuten kuorsaamista tai liikenteen melua, joten taustaäänien peitto on erityisen tärkeää. Tämä toteutuu parhaiten korvan sisään laitettavissa kuulokkeissa. Pantamalliset kuulokkeet peittävät taustaääniä yleensä selvästi huonommin.

Kolmas tärkeä asia unikuulokkeissa on käyttäjäysstävällisyys. Kukaan ei halua nukkua piuhojen ja johtojen seassa, joten langattomuus on ehdotonta plussaa. Lisäksi materiaalien tulee olla sellaisia, että ne eivät hiosta liikaa tai ärsytä ihoa.

Minkä hintaisista kuulokkeista puhutaan?

Kuten kaikkien muidenkin kuulokkeiden kohdalla, myös unikuulokkeita löytyy monesta hintaluokasta. Halvimmillaan kuulokkeet voi saada muutamalla kympillä, kun taas kalleimmista saa pulittaa useamman satasen.

Hinta muodostuu useammasta osatekijästä. Jos taustametelin peittoon ja äänenlaatuun on kiinnitetty enemmän huomiota, myös hinta luonnollisesti nousee. Halvemmissa kuulokkeissa taustametelin peitto ja äänenlaatu ei välttämättä ole kovin hyvää tasoa, ja niissä voi olla myös johtoja, jotka häiritsevät nukkumista. Halvemmista kuulokkeista ei välttämättä löydy myöskään herätystoimintoa, joka on todella tärkeä osa unikuulokkeiden käyttöä.