Omron M7 Intelli IT – arvostelu ja kokemuksia

Omron on tunnettu luotettavista ja korkealaatuisista verenpainemittareistaan, eikä M7 Intelli IT -mittari ole poikkeus. Mittari on valmistettu laadukkaista materiaaleista ja se on suunniteltu kestämään pitkään ja käytettäväksi vaikka päivittäin.

Ominaisuudet:

 • Muistipaikat: 2 x 100 + vierastoiminto
 • Mansetti: jäykkä Intelli Wrap, 22 – 42 cm
 • Tarkka mittaus
 • Eteisvärinätunnistin
 • Epäsäännöllisen sykkeen tunnistin
 • Korkean verenpaineen värimerkkivalo
 • Vartalon liikkeiden tunnistus
 • Kliininen validointi, raskausvalidointi, diabetesvalidointi
 • Bluetooth-ominaisuus, yhteensopiva Omron connect -sovelluksen kanssa

Arvostelu

Omron M7 Intelli IT on huippuluokan verenpainemittari, josta löytyy pari todella hyvää erikoisominaisuutta, joita ei ihan jokaisesta perusmittarista löydykään. Eteisvärintunnistin ja bluetooth-ominaisuus ovatkin varmasti se syy, miksi monet valitsevat juuri tämän mittarin tavallisen mittarin sijaan.

Helppo perusmittaus

Mittaria on näppärä käyttää. Mansetti on todella helppo laittaa oikealle paikalle, jolloin mittausvirheiden riski pienenee. Perinteinen verenpaineen mittaus onnistuu helposti yhdellä napin painalluksella. Näytölle ilmestyy selkeällä fontilla ylä- ja alapaine sekä syke.

Tuplanäytöltä näkee yhtä aikaa vanhan ja uuden mittaustuloksen, minkä avulla on ihan mielenkiintoista seurata mihin suuntaan nykyiset tulokset ovat menneet. Tuplanäyttö ei mielestämme olisi aivan välttämätön ominaisuus, ja se tekee mittarin näytöstä aluksi melko sekavan, mutta kun siihen tottuu, se ei enää häiritse.

Miellyttävä mittauskokemus

Mansetissa käytetään Intellisense-tekniikkaa. Tämän tarkoituksena on tehdä mittaamisesta mahdollisimman miellyttävää, kivutonta ja nopeaa. Ja kyllä se siinä onnistuukin. Sen sijaan, että mansetti pumppaisi itsensä joka kerta täyteen ilmaa, se tunnistaa minkä verran ilmaa tarvitaan. Tämä nopeuttaa mittaamista ja vähentää epämiellyttävää puristusta.

Eteisvärinätunnistin ja bluetooth-ominaisuus

Eteisvärinätunnistin on upea ominaisuus. Kun valitsee tavallisen verenpainemittauksen sijaan Afib-toiminnon, laite tekee kolme peräkkäistä mittausta 30 sekunnin välein ja näyttää niiden keskiarvon. Samalla se ilmaisee merkkivalolla, jos se havaitsee eteisvärinän mittausten aikana. Afib-toimintoon siirrytään pitämällä Start-nappulaa pohjassa 2 sekunnin ajan. Samalla tavalla voi siirtyä Afib-toiminnosta takaisin normaaliin verenpaineen mittaukseen.

Bluetooth-ominaisuus on hyvä silloin, jos haluaa pitää kirjaa tuloksistaan pitkällä aikavälillä tai viedä ne tulostettuna lääkärille. Kaikki eivät varmasti tätä ominaisuutta kuitenkaan kaipaa, sillä laitteessa on myös aika paljon muistipaikkoja. Omron connect -sovellus toimii ihan hyvin.

Parannettavaa

Erikoisominaisuuksilla (eteisvärintunnistin ja bluetooth-ominaisuus) on toki myös haittapuolensa, sillä ne tekevät mittarin käytöstä hieman monimutkaisempaa. Näytöllä on enemmän merkkejä, joiden selvittämiseen menee hetki aikaa. Myös kaksiosainen näyttö tuntui aluksi vähän sekavalta. Kaikkeen kuitenkin tottui melko nopeasti, eikä mittarin käyttäminen lopulta ollut ollenkaan vaikeaa.

Mistä pidämme:

 • tarkat ja luotettavat tulokset
 • helppo ja miellyttävä käyttää
 • eteisvärinätunnistin toimii
 • bluetooth-ominaisuus toimii

Mitä voisi vielä kehittää:

 • Mitä enemmän ominaisuuksia, sitä sekavammalta laite aluksi tuntuu. Nopeasti sitä kuitenkin oppii käyttämään.
 • Näytössä olevista symboleista voisi tehdä vieläkin selkeämmät.
 • Muistipaikkoja voisi olla enemmänkin.

Kokemuksia

”Sovellus tuntui aluksi turhalta ominaisuudelta, mutta nyt kun sen kanssa on päässyt käyttöön, sitä on helppo käyttää. Mukavaa, kun saa tulostettua tiedot näppärästi talteen.”

”Olen aina luottanut Omroniin merkkinä enkä pettynyt nytkään. Vaikuttaa kestävältä tuotteelta. Hyvä hinta-laatusuhde.”

”Valitsin tämän kalliimman mittarin, koska halusin eteisvärintunnistimen. Tunnistin oikeasti toimii ja olen tyytyväinen valintaani.”

Mansetti on huippu hyvä. Helppo käyttää, kiinnitys vaivatonta ja istuu napakasti. Sopii meidän perheessä kaikenkokoisille käsille. Hiljainen.”

”Todella hyvä kapistus. Käytin ennen toista merkkiä, mutta sen tulokset eivät olleet luotettavia. Tämä toimii ja voin luottaa mittauksiin. Kaikki ominaisuudet loistavia.”

”Edelliseen mittariin verrattuna mittaus on paljon miellyttävämpi. Se on nopeasti ohi eikä satu yhtä paljon. Laite ei myöskään pidä kovaa meteliä.”

”Perusverenpainemittarina oikein hyvä, mutta todellinen arvo minulle on lisäominaisuuksista. Eteisvärinätunnistimesta on oikeasti hyötyä ja vielä kun opin käyttämään bluetoothia, niin todellakin hintansa arvoinen mittari.”

”Bluetooth-toiminto on hyvä lisä edelliseen mittariini, sillä sen avulla on erittäin helppo synkronoida tiedot ja viedä ne myöhemmin pdf-muodossa lääkärille nähtäväksi. Helpottaa kun ei tarvitse kirjoittaa tietoja käsin.”

”Mittarissa on muistia kahden ihmisen käyttöön. Olisin toivonut, että paikkoja olisi ollut useammalle ihmiselle, mutta näinkin pärjätään. Loput saa mitata vierastoiminnolla.”

”Näyttö on iso ja selkeä, ja mansetti helppo käyttää. Ei ole niin nuukaa mihin kohtaan käsivartta sen laittaa. Sopii siis myös ikäihmisille. Suosittelen!”