Omron Evolv -verenpainemittari: arvostelu ja kokemuksia

Omron Evolv on hieman erilainen verenpainemittari kuin yleensä on totuttu, mutta laadultaan se jatkaa samaa hyvää sarjaa muiden Omronin verenpainemittareiden kanssa. Omron Evolv on hyvä valinta silloin, jos mittaria pitää kuljettaa paljon mukana tai jos mittauksia pitää tehdä usein.

Ominaisuudet

 • All-in-one: ei johtoja
 • Muistipaikat: 1×100
 • Mansetti: jäykkä Intelli Wrap, 22 – 42 cm
 • Tarkka ja nopea mittaus
 • Vartalon liikkeiden tunnistus
 • Kliininen validointi, raskausvalidointi
 • Bluetooth-ominaisuus, yhteensopiva Omron connect -sovelluksen kanssa
 • Epäsäännöllisen sykkeen tunnistin

Ei enää johtoja!

Omron Evolv poikkeaa tavallisista olkavarsimittareista siinä, että tässä ei ole erillistä näyttöä, vaan näyttö on kiinni mansetissa. Tämän ansiosta päästään eroon kaikista hankalista piuhoista ja johdoista, mikä helpottaa mittausta. Mittaria on myös helpompi kuljettaa mukana, jos joudut mittaamaan verenpaineita muuallakin kuin kotona.

Helppo käyttää

Omon Evolv -mittaria on yhtä helppo käyttää kuin tavallistakin verenpainemittaria. Mansettikin on sama kuin monissa muissa Omronin mittareissa. Ainut ero on tosiaan vain se, että näyttö on kutistettu pienemmäksi ja kiinnitetty mansettiin. Mittaus tapahtuu painamalla start-nappia ja odottamalla tuloksia.

Pienempi näyttö aiheuttaa kuitenkin sen, että siihen mahtuu hyvin rajallisesti informaatiota. Näytölle ilmestyy vuorotellen eri tietoja, kuten verenpainearvot ja syke. Paljon mitään muita merkkejä tai symboleita ei näytölle mahdu. Toisaalta tämä tekee näytöstä todella selkeän, mikä on tietenkin hyvä puoli.

Muistipaikkoja Evolvissa on harmillisen vähän. Muistitoiminto toimii parhaiten silloin, kun mittaria käyttää vain yksi ihminen. Jos käyttäjiä on useampia, mittaustulokset saattavat mennä sekaisin, sillä ne tallennetaan peräkkäin kaikki samaan tiedostoon.

Sovellus apuun

Jotta mittaustuloksista saa enemmän irti, kannattaa ottaa käyttöön langaton tiedonsiirto bluetoothin avulla Omron Connect -sovellukseen. Sieltä näkee kaikki mittauksen tiedot ja sinne tulokset saa myös tallennettua näppärästi. Näin verenpaineen kehitystä on helppo seurata pitkälläkin ajalla ja tulokset on helppo näyttää lääkärillekin.

Helppokäyttöinen mansetti

Valmiiksi muotoiltu Intelli Wrap -mansetti on loistava keksintö. Se on helppo asettaa paikoilleen niin, että mittaustulokset ovat varmasti luotettavia. Tätä mansettia on lähes mahdoton laittaa käsivarteen väärin. Evolv tunnistaa, jos mittauksen aikana ilmenee ylimääräistä liikettä tai jos mansetti ei ole kunnolla paikoillaan.

Intellisense-teknologia takaa mahdollisimman mukavan ja nopean mittauksen. Teknologian ansioista mansetti ottaa ilmaa vain juuri sen verran kuin se tarvitsee, jolloin ylimääräinen puristus käsivarressa jää vähäiseksi.

Mansetissa on hyvin säätövaraa. Se sopii niin keskikokoisille kuin suurillekin käsivarsille (22-42 cm), ja verenpaineen mittaus onnistuu myös ohuen paidan läpi.

Mistä pidämme

 • helppo käyttää ja ottaa mukaan
 • luotettava tulos
 • bluetooth-ominaisuus

Meitä jäi mietityttämään

 • muistipaikkojen vähyys

Omron Evolv: kokemuksia

”Vaihdoin toisen merkkisestä mittarista tähän, sillä edellinen mittari ei ollut luotettava. Se näytti vähän mitä sattui. Tämä tuntuu paljon luotettavammalta. Olen tyytyväinen.”

”Pelittää juuri niin kuin lupaa.”

”Ainut miinus on se, että sovellus ei jostain syystä aina yhdistä. Ehkä vika on minun vanhassa puhelimessani, sillä tuntuu että kukaan muu ei valita siitä. Muuten hyvä värkki.”

”Miellyttävä ja nopea mittaus. Hiljainen laite.”

”Helppokäyttöinen ja kestävän tuntuinen mittari kotikäyttöön. Napakka mansetti. Pidän siitä, että tulokset saa suoraan kännykkään. Nyt voin ainakin todistaa, että olen mitannut verenpainetta säännöllisesti, kuten lääkäri käski :)”

”Kyllästyin kuljettamaan mukana johdollista verenpainemittaria, joten vaihdoin tähän. Edellinenkin mittari oli Omronin, ja tämä tuntuu yhtä luotettavalta ja tarkalta kuin se vanha. Tässä ei ole eteisvärinätunnistinta, mikä on pieni miinus.”

”Harkitsin tämän ja Withingsin vastaavantyylisen laitteen välillä. Päädyin tähän, sillä Omronin mittarit ovat tunnetusti niin hyvänlaatuisia. Olisihan tuo toinenkin voinut olla hyvä, mutta ainakin itse olen tähän tyytyväinen. Suosittelen.”

”Ostin tämän äidilleni. Aivan loistava mansetti. Sillä voi mitata myös ohuen paidan päältä, niin ei tarvi joka kerta riisua paitaa pois. Äitini saa tämän mansetin hyvin paikalleen, vaikka hänen kätensä ovat reuman takia vähän huonossa kunnossa.”