Mistä apua ja tukea painonhallintaan?

Pysyvä painonhallinta vaatii sekä tietoa, taitoa että motivaatiota. Tarvitset tietoa esimerkiksi siitä, mihin asioihin kannattaa keskittyä ja mistä oikeasti on hyötyä. Tarvitset taitoa muun muassa ruokailujen suunnitteluun. Mutta ennen kaikkea tarvitset motivaatiota, jotta jaksat jatkaa vaikka välillä tulisi vaikeampiakin aikoja eteen. Tämä matka ei nimittäin koskaan ole tasaista voittokulkua, vaan väliin mahtuu myös paljon kuoppia ja esteitä. Hitaasti matka kuitenkin kulkee kohti maalia.

Yksin tuo matka voi tuntua pitkältä ja raskaalta. Erityisesti tällainen tilanne on silloin, jos läheisesi eivät syystä tai toisesta tue sinua. He eivät ehkä itse ole vielä valmiita muuttamaan omaa elämäänsä terveempään suuntaan, ja siksi he nyt pelästyvät, jos sinä haluaisitkin jo siirtyä kohti terveempää elämää. He ehkä vähättelevät pyrkimyksiäsi ja saattavat jopa yllyttää huonoihin valintoihin ja iloitsevat siitä, kun silloin tällöin repsahdat.

Toivottavasti sinun lähtötilanteesi on kuitenkin parempi. Toivottavasti ympärilläsi on ihmisiä, jotka tukevat sinua ja haluavat sinulle kaikkea hyvää. Jos näin ei kuitenkaan ole tai jos haluat tällaisia ihmisiä lisää, lähde aktiivisesti hakemaan heitä elämääsi. Konsteja kyllä löytyy.

Ystävä mukaan

Kaikkein helpoin keino saada vertaistukea ja jakaa kokemuksia, on ottaa ystävä tai vaikkapa puoliso mukaan tälle matkalle. Voitte yhdessä tsempata toisianne ja päättää aina mihin asiaan seuraavaksi kiinnitetään huomiota. Myös lenkillä käyminen on monelle mukavampaa yhdessä. Aina sopivaa kaveria ei kuitenkaan löydy, vaan matkaseuraa pitää lähteä etsimään vähän kauempaa.

Paikalliset terveysyhdistykset ja -seurat

Joillain paikkakunnilla on se onnellinen tilanne, että sieltä löytyy paikallinen painonhallintayhdistys. Tällainen tilanne kannattaa ehdottomasti hyödyntää, sillä sieltä saat varmasti vertaistukea, tietoa ja motivaatiota matkaasi varten. Valitettavan usein tällainen yhdistys tai seura kuitenkin puuttuu. Jos et löydä omalta paikkakunnaltasi sopiva porukkaa, voit turvautua netin antimiin.

Laihdutusvalmennukset

Netistä löytyy paljon erilaisia laihdutusvalmennuksia. Niiden sisältö vaihtelee, joten kannattaa tutustua niihin tarkasti etukäteen. Jos kaipaat apua ruokavalion koostamiseen ja treenivinkkeihin, yksi hyvä vaihtoehto on FitFarmin valmennukset. Heiltä löytyy valmennuksia erilaisiin ruokavalioihin sekä erilaisiin elämäntilanteisiin ja tavoitteisiin. Pääset myös Facebook-ryhmään, josta saat arvokasta vertaistukea ja motivaatiota. Valmennukset kestävät keskimäärin parisen kuukautta, joten niistä saat hyvän alun laihdutukseesi. Suosittelemme lämpimästi!

Painonhallintatalo

Jos kaipaat pitkäaikaisempaa tukea ja valmennusta, kannattaa harkita Painonhallintataloa. Tänne tarvitaan lääkärin lähete, jonka voi kirjoittaa kuka tahansa lääkäri. Tämä valmennus kestää vuoden ajan, joten tästä saat jo todella hyvän tuen matkallesi. Valmennukset tapahtuvat netissä ja niissä käydään läpi laihduttamista todella monelta ei kantilta. Saat muun muassa kotitehtäviä, jotka auttavat prosessoimaan ajatuksiasi ja auttavat avaamaan mielen solmuja. Kannattaa tutustua!

Älä siis jää yksin laihdutuspyrkimystesi kanssa. Keinoja kyllä löytyy sekä ihmisiä, jotka haluavat auttaa sinua. Lähde rohkeasti etsimään apua!