XL-S – mistä on kyse & kokemuksia

XL-S on laihdutuksen ja painonhallinnan apuna käytettävä ravintolisä. Tuotesarjasta löytyy kaksi valmistetta, Rasvansitoja ja Max Strength, joiden vaikutusmekanismit eroavat hieman toisistaan. Yhteistä näillä valmisteilla on se, että ne eivät imeydy verenkiertoon, vaan vaikutus tapahtuu paikallisesti suolistossa. Tässä artikkelissa tehdään katsaus näihin valmisteisiin ja mietitään hieman kenelle ne sopisivat.

XL-S Rasvansitoja - Mitä ja miksi?

XL-S Rasvansitojan teho perustuu kahteen erilaiseen kuituun. Toinen näistä kuiduista sitoo ruuan sisältämiä rasvoja ja estää niiden imeytymisen, jolloin rasvoista saatavien kaloreiden määrä vähenee. Toinen kuitu turpoaa mahassa ja aiheuttaa kylläisyyden tunnetta, minkä ansiosta annoskokoja on helpompi pienentää. Myös napostelu vähenee, kun maha tuntuu täydemmältä.

Vaikka XL-S Rasvansitoja sitoo itseensä rasvoja, se ei kuitenkaan aiheuta rasvaripulia. Tämä johtuu kuiduista, jotka samalla tasapainottavat vatsan toimintaa. Tästä huolimatta on järkevää vähentää ravinnon sisältämää kovaa rasvaa ja muutenkin suunnitella ruokavalio terveelliseksi, sillä se on aina laihduttamisen lähtökohta.

XL-S Rasvansitoja -marjaisan makuiset annosjauheet

Annostus: 1 annospussi 3 kertaa päivässä aterian jälkeen. Annos otetaan, vaikka ateria jäisi väliin, sillä se tuo kylläisyyden tunnetta. Samalla opetellaan säännöllistä ateriarytmiä.

XL-S Max Strength - Mitä ja miksi?

XL-S Max Strengthin vaikuttava aine on nimeltään Clavitanol, joka sisältää rypeläuutetta ja maissista saatavaa L-arabinoosia. Clavitanol toimii siten, että se estää ruuansulatusentsyymien toimintaa. Näin hiilihydraatit, sokeri ja rasva eivät pääse imeytymään, jolloin tietysti osa niiden sisältämistä kaloreistakin jää imeytymättä.

XL-S Max Strength tabletit

Annostelu: 2 tablettia 2 kertaa päivässä veden kanssa 30 minuuttia ennen päivän pääaterioita.

Kenelle XL-S-valmisteet sopivat?

XL-S-valmisteet sopivat aikuisille, jotka haluavat nopeuttaa laihduttamista ja ovat valmiita pysyviin elämäntapamuutoksiin. Raskauden ja imetyksen aikana niitä ei pidä kuitenkaan käyttää.

XL-S Rasvansitoja sopii erityisen hyvin silloin, jos koet että sinulla on vaikeuksia ateriarytmin kanssa, ateriakoot ovat liian suuria tai sinulla on taipumusta naposteluun. Lisäksi se on hyvä valinta silloin jos sinusta tuntuu, että kaloreita kertyy nimenomaan rasvasta, eli ruokavaliossasi on hieman liikaa rasvaisia ruokia.

XL-S Max Strength kannattaa valita silloin, kun haluat vähentää kalorien saamista sekä hiilihydraateista, sokerista että rasvasta. Se sopii siis silloin, jos ruokavaliosi on tasapainoinen ja mielestäsi kaikin puolin kunnossa, mutta haluat hieman vähentää ruuasta imeytyviä kaloreita. Jos motivaatiosi koko laihdutusprosessiin on katoamassa, voit Max Strengthin avulla ottaa pienen spurtin.

Valmisteet vaikuttavat paikallisesti suolistossa ja ovat yleensä hyvin siedettyjä. Yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa on vähän. Silti muiden lääkkeiden ja XL-S-tuotteiden oton välillä on oltava 2 tuntia, jotta lääkkeet pääsevät varmasti imeytymään normaalisti. Lisäksi suosittelemme, että juttelisit XL-S-valmisteen käytöstä lääkärin kanssa, jos sinulla on käytössä diabetes- tai kolesterolilääkitys tai jos sinulla on munuaissairaus. Lisäksi valmisteita ei pidä käyttää, jos olet allerginen jollekin tuotteen sisältämälle ainesosalle (XL-S Rasvansitojan kohdalla se tarkoittaa sitrusallergiaa ja XL-S Max Strengthin kohdalla maissi- tai viinirypäleallergiaa).

Mikäli allergiat ja muut lääkkeet tai sairaudet eivät ole estä XL-S-valmisteiden käytölle, voit melko turvallisin mielin kokeilla sitä. Se on mielestämme yksi parhaista painonhallintaan vaikuttavista ei-lääkkeellisistä valmisteista. Muista kuitenkin, että ruokavalio on aina laihdutuksen kulmakivi. Vaikka siis ottaisit tämän valmisteen käyttöön, se ei milloinkaan korvaa terveellisiä elämätapamuutoksia. Lisäksi riittävä lepo auttaa painonhallintaa, eikä pidä myöskään unohtaa liikuntaa.

Kokemuksia XL-S-valmisteista

Kun XL-S-valmisteet oli yhdistetty pysyviin elämäntapamuutoksiin, vaikutukset olivat olleet lupaavia. Suurin osa käyttäjistä koki saaneensa tuotteesta vauhtia laihdutukseen, mikä vaikutti positiivisesti myös motivaatioon. Toki mukaan mahtui myös niitä, joille tuote ei ollut toiminut toivotunlaisesti. Heilläkään kokemus ei ollut negatiivinen, vaan pikemminkin neutraali.