Parhaat verenpainemittarit

Verenpainemittareiden maailma on hyvin moninainen. Valintaskaala sekä hinnan että ominaisuuksien puolesta on laaja ja sen läpikäyminen voi tuntua turhauttavalta. Kävimme verenpainemittarin hankintaopas -artikkelissa läpi ominaisuuksia, joihin kannattaa kiinnittää huomiota mittaria hankkiessa, jotta mittarista saa kaiken mahdollisen hyödyn ja ilon irti. Päädyimme kyseisessä artikkelissa siihen, että vaikka mittareissa on paljon valinnanvaraa, loppujen lopuksi valinta voi olla myös hyvin simppeli: riittääkö sinulle perusmittari vai haluatko siihen lisäominaisuuksia. Jotta sinun ei tarvitse kahlata läpi kaikkia markkinoilla olevia verenpainemittareita ja etsiä sopivaa, teimme työn puolestasi ja valitsimme tähän listaan omasta mielestämme markkinoiden parhaat verenpainemittarit.

Paras perusmittari

Omron M3 on luultavasti tällä hetkellä se kaikkein suosituin verenpainemittari kotikäytössä. Sekä kuluttajat että ammattilaiset luottavat Omronin laatuun, eivätkä turhaan. Omronin mittarit ovat CE-merkittyjä lääkinnällisiä laitteita sekä kliinisesti validoituja, joten ne antavat tarkimmat mahdolliset mittaustulokset. Toisaalta voi olla, että Omronin tuotemerkistä joutuu maksamaan vähän ylimääräistä, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että tuote on huippulaadukas.

Omron M3 on erinomainen perusmittari. Sen käyttö on helppoa ja nopeaa. Selkeältä näytöltä voi helposti nähdä ylä- ja alapaineen sekä sykkeen. Näyttöön ilmestyy myös erillinen korkean verenpaineen merkki, jos paineet ovat koholla. Laite tunnistaa epäsäännöllisen sykkeen ja lisäksi se huomauttaa mikäli vartalo liikkuu mittauksen aikana. Tällöin mittaus on syytä suorittaa uudelleen, jotta tulokset ovat luotettavampia. Näytölle ilmestyy myös merkki, kun mansetti on oikein asennettu, mikä vähentää mittausvirheiden vaaraa.

Pienenä miinuksena Omron M3:sta voisi sanoa sen, että se on niin tarkka, että siitä syntyy joskus jopa ongelmia. Jos syke on kovin epäsäännöllinen tai henkilö kärsii rytmihäiriöistä, mittari ei välttämättä saa verenpainetta mitattua, vaan ilmoittaa mittauksen epäonnistuneen.

Omron M3:ssa on muistipaikkoja kahden ihmisen käyttöön. Lisäksi siinä on vierastoiminto, joka mahdollistaa mittauksen ilman, että tulokset tallentuvat laitteen muistiin. Mittarissa on vakiona mansetti, jonka ympärysmittaa voi vaihdella 22 cm:n ja 42 cm:n välillä, joten se sopii useimpien ihmisten olkavarsiin. Mansettivaihtoehtoja on kaksi: pehmeä ja jäykkä. Pehmeä on halvempi, mutta jäykkää on helpompi käyttää. Virallisesti Omron on nimennyt tuotteet niin, että pehmeän mansetin omaava mittari on nimeltään Omron M3, ja jäykän mansetin omaava mittari Omron M3 Comfort. Joskus nettikaupoissa nämä nimitykset ovat kuitenkin vähän miten sattuu, joten kannattaa aina tarkistaa kumpi mansetti on kyseessä.

 • Muistipaikat: 2 x 60
 • Mansetti: pehmeä Easy Cuff tai jäykkä Intelli Wrap, 22 – 42 cm
 • Epäsäännöllisen sykkeen tunnistin
 • Korkean verenpaineen värimerkkivalo
 • Vartalon liikkeiden tunnistus
 • Kliininen validointi
 • Virtalähde: paristot

Katso hinta ja tilaa itsellesi Omron M3 Comfort -mittari:

Paras verenpainemittari lisäominaisuuksilla

Omron M7 Intelli IT:ssä yhdistyvät kaikki ominaisuudet, joita verenpainemittarilta voi ylipäänsä toivoa: Se mittaa verenpaineen ja sykkeen nopeasti ja kivuttomasti. Se ilmoittaa epäsäännöllisestä sykkeestä ja mittausta haittaavasta vartalon liikkeestä. Edellisten mittausten keskiarvot näkyvät näytöllä ja niitä on helppo verrata viimeisimpään mittaukseen, mikä helpottaa verenpaineen kehityksen seuraamista. Laitteessa on muistipaikkoja kahdelle käyttäjälle. Jäykkä mansetti on helppo asettaa oikein paikoilleen, joten mittausvirheet mansetin vääränlaisen käytön takia vähenevät minimiin. Lisäksi mittarissa on Bluetooth-ominaisuus, jonka avulla tulokset on helppo siirtää älylaitteelle. Näin verenpainetta voi helposti seurata pitkälläkin aikavälillä Omron connect -sovelluksen avulla.

Omron M7 Intelli IT tunnistaa myös eteisvärinän. Kun valitsee tavallisen verenpainemittauksen sijaan Afib-toiminnon, laite tekee kolme peräkkäistä mittausta 30 sekunnin välein ja näyttää niiden keskiarvon. Samalla se ilmaisee merkkivalolla, jos se havaitsee eteisvärinän mittausten aikana. Afib-toimintoon siirrytään pitämällä Start-nappulaa pohjassa 2 sekunnin ajan. Samalla tavalla voi siirtyä Afib-toiminnosta takaisin normaaliin verenpaineen mittaukseen.

Omronin kliininen validointi takaa sen, että laite on tarkka ja luotettava. Tällä mittarilla on lisäksi raskaus- ja diabetesvalidoinnit.

 • Muistipaikat: 2 x 100
 • Mansetti: jäykkä Intelli Wrap, 22 – 42 cm
 • Epäsäännöllisen sykkeen tunnistin
 • Korkean verenpaineen värimerkkivalo
 • Vartalon liikkeiden tunnistus
 • Kliininen validointi, raskausvalidointi, diabetesvalidointi
 • Bluetooth-ominaisuus, yhteensopiva Omron connect -sovelluksen kanssa
 • Virtalähde: paristot