Parhaat älyrannekkeet naisille

Usein törmää pohdintaan siitä, mikä on naisille paras aktiivisuusranneke, urheilukello tai älykello. Jokainen tietää, että tuohon kysymykseen ei ole yhtä oikeaa vastausta, vaan jokaisen täytyy päättää se itse. Ajattelimme kuitenkin hieman auttaa tässä pohdinnassa ja kerätä tähän listan kelloista, jotka sopivat erityisen hyvin naisille. Löytyisikö tästä listasta sinullekin sopiva älyranneke?

Lähdetään liikkeelle siitä ajatuksesta, että kaikki kellot ja rannekkeet ovat sellaisia, että ne sopivat sekä naisten että miesten käyttöön. Naiset kuitenkin haluavat usein älyrannekkeeltaan hieman erilaisia ominaisuuksia kuin miehet. Toki mukaan mahtuu monenlaisia mielipiteitä, mutta yleistäen voisi sanoa, että naiset arvostavat kellolta kaunista ja siroa ulkoasua, hyviä terveysominaisuuksia ja hyviä, joskaan ei yliampuvia, urheiluominaisuuksia. Pikaisella silmäyksellä varsinkin urheilukellot ovat tosiaan usein niin suuria möhkäleitä, että joidenkin naisten kapeisiin ranteisiin on turha edes ajatella sellaisia. Aika harvassa ovat pienemmät, sirommat ja kauniimmat urheilukellot. Ja koska kelloa pidetään ranteessa yleensä ympäri vuorokauden, niiden tyyli ja koko ovat yllättävät tärkeitä ominaisuuksia älyrannekkeissa.

Lähdimme siis etsimään parhaita naisille sopivia älykelloja, urheilukelloja ja aktiivisuusrannekkeita. Jos kaipaat lisää vaihtoehtoja tai tietoa, tutustu seuraaviin artikkeleihimme: Parhaat aktiivisuusrannekkeet hyvinvoinnin seurantaan  ja Parhaat älykellot hyvinvoinnin seurantaan.

Parhaat aktiivisuusrannekkeet naisille

Fitbit Inspire 2 on rakenteeltaan ja ulkonäöltään siro aktiivisuusranneke. Se on loistava apuväline aktiivisuuden seurantaan erityisesti aloittelevalle käyttäjälle. Se mittaa askeleet, kalorit, kulutuksen ja kuljetun matkan. Se huomauttaa liian pitkästä paikallaanolosta ja motivoi pitämään pieniä liikuntataukoja. Se tunnistaa yli 20 erilaista liikuntalajia. Siinä ei kuitenkaan ole GPS:ää, vaan jos haluat tarkemman tiedon lenkeistäsi, sinun täytyy liittää ranneke puhelimen GPS:ään. Fitbit Inspire 2:n avulla voit seurata myös sykettä ja stressitasoa ympäri vuorokauden, mikä antaa kattavasti tietoa hyvinvoinnista ja unesta.

Fitbitin aktiivisuusrannekkeissa on kaksi perustavanlaatuista puutetta. Toinen on se, että niiden kielivalikoimasta puuttuu kokonaan suomi, mikä vaikeuttaa käyttöä, jos englanti ei ole täysin hallinnassa. Toinen on se, että osa ominaisuuksista on maksullisen tilin takana. Jos nämä puutteet eivät sinua häiritse ja haluat siron ja kohtuuhintaisen aktiivisuusrannekkeen, tämä voisi olla sinun valintasi.

Fitbit Charge 4:lla saat paljon tietoa hyvinvoinnistasi ympäri vuorokauden. Se seuraa aktiivisuutta, stressiä, sykettä ja unta sekä muistuttaa liikkumisesta, jos olet istunut liian kauan paikallasi. Se näyttää miten paljon päivittäisestä tavoitteesta on jo täynnä ja motivoi liikkumaan lisää. Se tunnistaa paljon erilaisia urheilulajeja ja antaa vinkkejä miten saavutat asettamasi tavoitteet.

Fitbit Charge 4 rupeaa olemaan joiltain ominaisuuksiltaan jo melko lähellä urheilukelloja, sillä siinä on sisäänrakennettu GPS, lähimaksu ja älykkäät ilmoitukset. Urheiluominaisuudet eivät kuitenkaan ole samaa luokkaa kuin varsinaisissa urheilukelloissa eikä GPS ole yhtä tarkka.

Tässä aktiivisuusrannekkeessa on samat miinuspuolet kuin Fitbit Inspire 2:ssa, eli kielivalikosta puuttuu suomi ja osa ominaisuuksista on maksullisen tilin takana.

Paras urheilukello naisille

Polar Ignite 2 on naisellinen ja siro urheilukello. Se sopii hyvin klassisen kauniiseen tyyliin, ja sitä voi käyttää myös vaikkapa jakkupuvun kanssa. Tämän kellon avulla voit seurata liikuntaa ja urheilua sekä omaa hyvinvointiasi ympäri vuorokauden. Siinä on kaikki perusominaisuudet, joita urheilukellolta sopii toivoa: treeniohjaus oman kunnon mukaan, mahdollisuus muokata ja yhdistellä harjoitteluohjelmia, sykkeen mittaus, vedenkestävyys, sisäänrakennettu GPS, musiikinhallinta, säätiedot, ilmoitukset puhelimesta, kosketusnäyttö sekä unen-, stressin ja palautumisen seuranta. Tällä urheilukellolla pääset varmasti pitkälle, jos olet normaali arkiliikkuja ja harrastat liikuntaa ja urheilua omaksi iloksesi. Tämä sopii myös hyvin ensimmäiseksi urheilukelloksi.

Parhaat älykellot naisille

Garmin Vivoactive 4s on kaunis ja naisellinen älykello. Siinä on vähän kaikkea, mutta millään osa-alueella se ei ole huippu. Ehkäpä juuri monipuolisuutensa ansiosta se sopii niin monille. Siitä löytyy tärkeimmät älyominaisuudet, kuten älykkäät ilmoitukset, musiikin hallinta, lähimaksu sekä turvallisuus- ja jäljitysominaisuudet. Siinä on myös melko kattavat terveydenseurantaominaisuudet: sykemittari, pulssioksimetri, unen tarkkailu sekä stressin-, kuukautisten- nesteytyksen ja hengityksen seuranta. Ja lisäksi sen urheiluominaisuudet ovat ihan kelvolliset: sisäänrakennettu GPS, valmiita animoituja harjoitusohjelmia ja itsesuunniteltavia harjoituksia sekä juoksuvalmentaja.

Applen käyttäjiä suosittelemme tutustumaan Apple Watch Series 6:een. Applen kelloissa on kaunis ja käytännöllinen kulmikas muotoilu, ja ominaisuuksiltaan ne kuuluvat älykellojen huippukastiin. Näet kellosi kautta muun muassa viestit, kalenterin, säätiedot ja voit käyttää sitä myös lähimaksuun. Voit valita kellon joko puheluominaisuudella tai ilman. Lisäksi voit valita isomman tai pienemmän näytön. Voit hakea tietoa netistä Sirin avulla, käyttää karttoja, ilmoittaa hätätilanteesta ja kuunnella musiikkia sekä äänikirjoja mielesi mukaan. Kello tukee lukuisia eri urheilulajeja, ja näet näppärästi päivän aktiivisuutesi aktiivisuusympyröiden avulla. Aktiivisuusympyrät mittaavat arkiliikuntaa, liikuntaa ja seisomista, joten näet helposti minkälaista aktiivisuutta arkeesi voisi vielä lisätä. Kellossa on sisäänrakennettu GPS, joten voit mitata lenkkien pituudet tarkasti. Terveyden seurantaa varten kellossa on muun muassa matalan ja korkean sykkeen ilmaisin, epäsäännöllisen sykkeen ilmaisin, unenseuranta sekä uusina ominaisuuksina happisaturaation ja EKG:n mittaus.

Jos sinulla on käytössäsi Samsungin puhelin, Samsung Galaxy Watch 4 on loistava valinta. Se sopii myös muillekin Android-puhelinten käyttäjille, jos olet valmis lataamaan muutamia sovelluksia. Galaxy Watch 4:ssa on joitain sellaisia ominaisuuksia, joita ei löydy vielä mistään muusta älykellosta. Näitä ovat kehonkoostumusmittaus ja verenpaineen mittaus. Lisäksi kellossa on EKG:n mittaus. Näiden ominaisuuksien kohdalla täytyy kuitenkin muistaa, että tulokset ovat lähinnä suuntaa antavia. Muiltakin ominaisuuksiltaan Galaxy Watch 4 on oikein hyvä älykello: sykkeenmittaus, unenseuranta, GPS, kompassi, viestit, lähimaksu, musiikki, yli 90 urheilulajia ja paljon muuta.

Tämä kello on tarkoitettu sinulle, joka kaipaat älyominaisuuksien lisäksi parasta mahdollista terveysseurantaa sekä jonkin verran urheiluominaisuuksia. Tämän kellon kautta voit lukea saapuvat sähköpostit, tekstiviestit ja hälytykset ja jopa vastata niihin, jos käytössäsi on Android-puhelin. Voit käyttää kelloa lähimaksuun, ladata sinne musiikkia sekä tarkistaa säätiedot ja kalenterimerkinnät. Saat käyttöösi myös turvallisuus- ja jäljitysominaisuudet. Terveysominaisuuksia tässä kellossa on runsaasti: sykkeenmittaus, pulssioksimetri, energian-, stressin-, kuukautisten-, nesteytyksen- ja hengityksen seuranta sekä laaja unen seuranta. Kellon avulla voit mitata myös kuntoikäsi. Lisäksi tässä kellossa on ominaisuus, joka mittaa kahden minuutin aikana monta keskeistä terveystietoa ja laatii niiden perusteella raportin. Myös urheiluominaisuudet ovat hyvät: kellossa on sisäänrakennettu GPS, paljon esiladattuja animoituja harjoituksia ja voit ladata ja suunnitella niitä lisää sovelluksen avulla. Saat käyttöösi juoksuohjelman, HIIT-ajastimia ja voimaharjoitteluprofiilin. Tämä kello sopii hyvin myös juoksijoille, golffareille, pyöräilijöille ja uimareille. Kyseessä on siis todella monipuolinen kello.

Yhteenveto

Naiset haluavat usein älyrannekkeeltaan hieman erilaisia ominaisuuksia kuin miehet. Toki mukaan mahtuu monenlaisia mielipiteitä, mutta yleistäen voisi sanoa, että naiset arvostavat kellolta kaunista ja naisellista ulkoasua, hyviä terveysominaisuuksia ja hyviä, joskaan ei yliampuvia, urheiluominaisuuksia. Onneksi markkinoilta löytyykin paljon nämä kriteerit täyttäviä aktiivisuusrannekkeita, urheilukelloja ja älykelloja. Tähän listaan kerätyt vaihtoehdot eivät varmastikaan ole ainoita oikeita, mutta aika monenlaisiin tarpeisiin tästä löytyy ratkaisu. Löysitkö sinä omasi näiden joukosta?