Paras mehulinko – vertailussa TOP 3

Päivitetty viimeksi 11.11.2023

Oletpa sitten innokas mehustusfani tai vasta aloitteleva mehustaja, joka etsit itsellesi ensimmäistä mehulinkoa, oikean mehulingon valitseminen voi olla haaste. Valikoimasta löytyy useita vaihtoehtoja, jotka voivat aluksi vaikuttaa täysin identtisiltä, mutta joissa kuitenkin on eroja ominaisuuksissa ja hintaluokissa.

Ennen ostopäätöksen tekemistä kannattaa tutustua tähän vertailuun, johon olemme koonneet valikoiman parhaita markkinoilla olevia mehulinkoja. Pääset tutustumaan tuotteiden vahvuuksiin ja heikkouksiin, jotta osaat valita omaan tarpeeseesi parhaiten sopivan lingon. Olipa mielessäsi sitten raikas hedelmämehu tai ravinteikas vihannesmehu, tämä vertailu auttaa sinua tekemään mehustuksesta helppoa ja mukavaa, ja luomaan näin itsellesi uuden ja terveellisen rutiinin.

1. Paras mehulinko monipuoliseen käyttöön: Philips Avance Collection HR1922/21

Ominaisuudet:

 • teho 1200 W
 • mehukannun tilavuus: 1 litra
 • FiberBoost-tekniikka, jonka ansiosta voit säädellä mehun koostumusta ja paksuutta
 • 2 nopeutta
 • tippalukko
 • helppo puhdistaa

Philips Avance Collection HR1922/21 on täydellinen mehulinko jokaiseen kotiin! Sen avulla voi valmistaa minkälaisia mehuja tahansa. Siinä on kaksi eri nopeutta, joista nopeampi sopii koville kasviksille ja hitaampi pehmeille kasviksille. Lisäksi laitteessa on FiberBoost-tekniikka, jonka avulla säätää mehun koostumusta tai paksuutta. Voit siis itse valita haluatko mehuun mukaan hedelmälihaa vai haluatko mehun olevan samettisen pehmeää

Tämä mehulinko on helppo puhdistaa ja siinä on tippalukko, joka estää keittiötä sokeutumasta turhaan. Nämäkin seikat edistävät sitä, että mehulinko tulee aktiiviseen ja jokapäiväiseen käyttöön.

2. Aktiiviseen käyttöön: Wilfa Squeezy Big JU2S-800

Ominaisuudet:

 • teho 800 W
 • mehukannun tilavuus: 0,75 litra
 • 2 nopeutta
 • suuri täyttöaukko (85mm)
 • tippalukko
 • helppo puhdistaa
 • lukitusmekanismi turvallista käyttöä varten

Wilfa Squeezy Big JU2S-800 on tehokas mehulinko, joka soveltuu päivittäiseen ja monipuoliseen käyttöön. Se on helppo puhdistaa ja siinä on lukitusmekanismi, minkä takia sitä on turvallista käyttää. Siinä on iso täyttöaukko, joten hedelmät voi laittaa helposti isompinakin paloina mehustumaan.

Tässä Wilfan mehulingossa on lisäksi nopeuden säätö: nopeampi sopii koville hedelmille ja vihanneksille, kun taas hitaampaa voi käyttää pehmeille hedelmille ja marjoille. Näin saat kaikista kasviksista parhaat mahdolliset maut esille.

3. Kevyempään käyttöön: Philips Viva Collection HR1832/00

Ominaisuudet:

 • teho 500 W
 • mehukannun tilavuus: 0,5 litra
 • mehua kerralla: max 1,5 litraa
 • mehun voi valmista myös suoraan lasiin
 • tippalukko
 • helppo puhdistaa

Jos olet etsimässä itsellesi ensimmäistä mehulinkoa, mutta et halua panostaa liikaa rahaa siihen, kannattaa tutustua tähän Philips Viva Collection HR1832/00 -malliin. Se on helppokäyttöinen ja kompakti mehulinko, joka soveltuu useimpien ihmisten käyttöön. Siinä ei ole yhtä monipuolisia ominaisuuksia kuin edellä esitellyissä vaihtoehdoissa, mutta sillä pystyy kuitenkin tekemään hyvin monenlaisia ja herkullisia mehuja.

Tässä mehulingossa on puolen litran mehuastia, mutta sillä voi tehdä jopa puolitoista litra mehua kerralla ennen kuin massankeräysastia täytyy tyhjentää, joten sillä saa mehut kerralla vaikka koko perheelle. Vaihtoehtoisesti voit valmista mehun suoraan lasiin, jolloin tiskiä tulee vähemmän. Mehulinko on helppo puhdistaa ja siinä on näppärä tippalukko. Suosittelemme lämmöllä kokeilemaan tätä linkoa!

Miten mehulinkoa käytetään?

Mehulingon käyttäminen on nopeaa ja yksinkertaista:

 1. Pese ja tarvittaessa kuori hedelmät ja vihannekset. Leikkaa ne sopivan kokoisiksi paloiksi, jotta ne mahtuvat mehulinkoon.
 2. Varmista, että mehulinko on turvallisesti paikoillaan.
 3. Syötä paloitellut hedelmät ja vihannekset mehulinkoon yksi kerrallaan. Useimmissa mehulingoissa on syöttöputki tai -aukko, johon ne voi laittaa.
 4. Valitse mehulingosta oikeat asetukset (jos sellaisia on) ja käynnistä laite. Linko alkaa pyörittää raaka-aineita ja erotta mehun kiinteistä aineksista.
 5. Mehulinko siivilöi mehun erilliseen kannuun.
 6. Kun mehustaminen on valmis, sammut mehulinko ja irrota sen osat. Pese osat huolellisesti lämpimällä saippuavedellä.
 7. Nauti mehu mahdollisimman pian, sillä vitamiinit ja ravintoaineet ovat parhaiten tallella tuoreessa mehussa.

Mitä mehulinkoon voi laittaa?

Mehulinko soveltuu hyvin monenlaisille raaka-aineille, kuten:

 • hedelmät: esim. omenat, päärynät, ananas, meloni sekä sitrushedelmät, kuten appelsiini ja sitruuna.
 • vihannekset: esim. porkkanat, kurkut, punajuuret, sellerit, pinaatti, lehtikaali, kurpitsa ja retiisi.
 • marjat: esim. mansikat, mustikat, vadelmat ja puolukat.
 • yrtit: esim. minttu, basilika ja persilja.

Sen sijaan pehmeitä hedelmiä, kuten banaania tai avokadoa ei kannata mehustaa. Ne soveltuvat paremmin smoothieihin, joten niihin kannattaa käyttää mieluummin tehosekoitinta, blenderiä tai sauvasekoitinta.

Kuinka kauan puristettu mehu säilyy?

On suositeltavaa nauttia tuorepuristettu mehu mahdollisimman pian valmistamisen jälkeen, jolloin kaikki vitamiinit ja ravintoaineet ovat mahdollisimman hyvin vielä jäljellä mehussa. Myös maku on parhaimmillaan tuoreena.

Vastapuristetun tuoremehun säilyvyys riippuu useista tekijöistä kuten käytetyistä raaka-aineista ja säilytysolosuhteista. Jos haluat säilyttää mehua pidempään, se kannattaa laittaa jääkaappiin ilmatiiviissä lasi- tai muovisäiliössä. Mehun laatu voi kuitenkin heikentyä ajan myötä. Yleensä mehut säilyvät jääkaapissa noin 1-3 vuorokautta. Happamammat mehut, kuten sitrus- ja omenamehut säilyvät keskimäärin hieman pidempään kuin makeat hedelmä- tai vihannesmehut.

Onko itsetehty tuoremehu terveellistä?

Itsetehtyä tuoremehua voisi kuvailla suorastaan vitamiinipommiksi. Tuoremehun valmistaminen antaa sinulle täydellisen hallinnan raaka-aineiden valintaan ja varmistaa, että mehussa ei ole lisättyjä sokereita tai säilöntäaineita.

Tuoremehut ovat luonnollisia ja ravinteikkaita, ja ne sisältävät monia terveydelle hyödyllisiä aineita, kuten vitamiineja, kivennäisaineita ja antioksidantteja. Tuoremehujen avulla voit helposti lisätä käyttämiesi kasvisten määrää päivittäin.

Muista kuitenkin, että mehua valmistettaessa menetetään kasvisten sisältämiä kuituja, jotka olisivat todella tärkeitä ruoansulatukselle ja suoliston terveydelle. Siksi kasviksia kannattaa nauttia myös sellaisenaan tai vastaavasti lisätä ruokavalioon kuituja jotain toista kautta. Mehut ovat kuitenkin oivallinen lisä monipuoliseen ja tasapainoiseen ruokavalioon.