Metaburn – mitä, miksi, kenelle ja kokemuksia

Metaburn on luontaistuotevalmiste, jota käytetään apuna laihdutuksessa ja painonhallinnassa. Se sisältää viittä eri ainesosaa, joiden kaikkien luvataan osaltaan auttavan painonhallintaan. Tuotteen teho perustuu siihen, että se vähentää makeanhimoa ja vilkastuttaa aineenvaihduntaa. Mutta mitä tiede sanoo Metaburnin sisältämistä ainesosista? Tutustutaanpa hieman löytyykö väitteiden tueksi tieteellistä näyttöä.

Metaburn - mitä ja miksi?

Metaburn sisältää Wakame-uutetta, kromia, B-vitamiinia, vihreää teetä ja chiliä. Tuota listaa lukiessa ensimmäinen ajatus on, että itse asiassa Metaburn-valmisteeseen on onnistuttu valitsemaan ihan järkevänkuuloisia ainesosia. Monet näistä aineista ovat nimittäin sellaisia, joita on jo pitkään käytetty laihdutuksen apuna.

Vihreä tee on näistä aineista kaikkein tutkituin ja luultavasti tehokkain. Vihreän teen pääasiallinen vaikutus tulee sen sisältämistä katekiineistä, joista tärkein on epigallokatekiinigallaatti (EGCG). EGCG kiihdyttää aineenvaihduntaa estämällä noradrenaliinia pilkkovan entsyymin toimintaa. Näin noradrenaliinin määrä kehossa lisääntyy, mikä lisää rasvasolujen hajoamista. Tutkimusten mukaan rasvan palaminen tehostui erityisesti liikunnan yhteydessä. Rasvan palaminen oli siis havaittava, mutta jos sen tehoa verrataan elämäntapamuutoksiin, se on kokonaisuuden kannalta melko vähäinen.

Kromia käytetään erityisesti Yhdysvalloissa parantamaan sokeritasapainoa diabeetikoilla. Suomessa käyttö tähän tarkoitukseen on hyvin vähäistä. Sen sijaan sitä käytetään vähentämään makeanhimoa. Tutkimuksissa ei ole kuitenkaan saatu tätä tukevia havaintoja. Loppupäätelmä kromin osalta onkin hyvin ympäripyöreä: joillakin ihmisillä se siis saattaa auttaa vähentämään makeanhimoa, mutta kaikilla se ei toimi.

B-vitamiineja käytetään paljon piristämään yleistä jaksamista, ja ne osallistuvat myös moneen aineenvaihduntareaktioon elimistössä. Laihduttamiseen niiden teho sen sijaan on kyseenalainen. Jos ihminen syö monipuolista ja terveellistä ruokaa, B-vitamiineista harvoin on puutetta. Lisäksi vitamiinit on usein parempi saada ruuasta kuin ravintolisistä, joten suosittelemme mieluummin perehtymistä terveelliseen ruokavalioon kuin niiden popsimista purkista.

Wakame-uute on uutettu merilevästä, jolla on pitkät perinteet painonhallinnassa. Kunnolliset tutkimukset sen laihduttavasta vaikutuksesta kuitenkin puuttuvat, joten sen käyttö perustuu pikemminkin perinteeseen kuin tutkittuun tietoon.

Chilille tulisuuden antava kapsaisiini nostaa kehon lämpötilaa, minkä ansiosta elimistö kuluttaa enemmän energiaa. Tämä saattaa johtaa siihen, että rasva palaa tehokkaammin. Lisäksi saattaa olla, että kapsaisiini muuttaa elimistön valkoista rasvaa ruskeaksi rasvaksi, mikä olisi sekä terveyden että painonhallinnan kannalta hyvä asia.

Yhteenvetona valmisteen sisältämistä aineista voi sanoa, että suurin osa aineista on sellaisia, että niillä todella on potentiaalia nopeuttaa painonpudotusta. Se miten paljon ne todella auttavat, onkin sitten eri asia. Vaikutus tuskin on niin suuri kuin mitä mainoksissa annetaan olettaa. Pientä apua Metaburnista saattaa olla, mutta ihmeitä se ei varmasti tee.

Kenelle Metaburn sopii?

Metaburn sopii terveille aikuisille, jotka haluavat nopeuttaa ja tehostaa painonpudotusta. Jos sinulla on jotain perussairauksia tai lääkityksiä, suosittemelle juttelemaan lääkärin kanssa ennen Metaburnin aloitusta. Vaikka kyseessä on pelkästään luonnollisia aineita sisältävä valmiste, sillä saattaa silti olla yhteisvaikutuksia lääkkeiden kanssa. Raskaana olevien ja imettävien ei pidä käyttää Metaburnia, sillä tutkimukset sen turvallisuudesta puuttuvat.

Lisäksi täytyy muistaa, että pelkkä pilleri ei koskaan yksistään riitä painonpudotukseen, vaan laihdutuksen ja painonhallinnan selkärankana toimivat aina painonpudotusta tukeva ruokavalio ja liikunta. Mikäli haluat saada pitkäaikaisia tuloksia, sinun täytyy keskittyä pysyviin elämäntapamuutoksiin.

Kokemuksia Metabunista

Kokemukset Metaburnin käytöstä ovat varovaisen positiivisia. Jotkin ihmiset kokivat saaneensa siitä hieman tukea laihdutukseensa, toiset kokivat vaikutuksen olevan neutraali.

”Olen kokeillut monia laihdutusvalmisteita. Käytin tätäkin tuotetta jonkin aikaa ja kai se ihan tehosi. Painoa sain pois muutaman kilon sinä aikana, kun tämä oli käytössä. Ei siitä siis ainakaan haittaa ollut 🙂 Virkeä olo koko laihdutusjakson ajan.”

”No ei auttanut minulle. Aluksi se kyllä poisti nesteitä, mutta paino ei kuitenkaan pudonnut.”

”Mulla painonlasku oli jo pysähtynyt, mutta sain Metaburnin avulla taas kaksi kiloa pois. Sopi siis mulle tämä tuote.”

Eniten negatiivisuutta herätti se, että kyseessä on valmiste, joka lähetetään kotiin automaattisesti ellei tilausta peruta.

”Tuotteena ihan jees. Miinuspuoli on tuo tilausjärjestelmä. Sen takia siirryin käyttämään muita valmisteita.”

Vertailtuamme tällä sivustolla erilaisia laihdutusvalmisteita totesimme, että esimerkiksi Ripped Hardcore sisältää hyvin samanlaisia vaikuttavia aineita kuin Metaburn, ja kyseessä on lisäksi hieman vahvempi valmiste. Jos siis Metaburnin tilausjärjestelmä epäilyttää, kannattaa tutustua Ripped Hardcoreen, jota saa tilattua netistä purkki kerrallaan ilman mitään sitoutumista.

Lue lisää: Ripped Hardcore – mitä, kenelle ja kokemuksia