Samsung Galaxy Watch 6: arvostelu & kokemuksia

Koe Samsung Galaxy Watch 6 – terveys ja tyyli samassa paketissa. Innovatiivinen unenseuranta, räätälöidyt sykealueet ja sydämen terveyden valvonta – älykello, joka tukee aktiivista ja terveellistä elämäntyyliäsi joka päivä!

Samsung Galaxy Watch 6

Arvosana: 9.3/10

  • Älykäs unenseuranta auttaa sinua parantamaan unen laatua
  • Edistyksellinen sydämenterveyden seuranta valvoo hyvinvointiasi
  • Henkilökohtaiset sykealueet maksimoivat treenien tehokkuuden
  • Monipuoliset älyominaisuudet

Mikäli sinulla on käytössäsi Samsungin puhelin, Samsung Galaxy Watch 6 on loistava valinta älykelloksi. Toki se sopii myös muille Android-puhelinten käyttäjille, tosin pienin rajoituksin (mm. EKG-mittaus).

Terveyden seurantaa varten Samsung Galaxy Watch 6 on ehdottomasti yksi parhaista älykelloista tällä hetkellä. Siitä löytyy esimerkiksi nämä todella edistykselliset toiminnot:

  • sydämen terveyden valvonta
  • parannettu unen ja palautumisen seuranta sekä stressinmittaus
  • kehonkoostumusmittari
  • maksimaalisen hapenottokyvyn mittaus

Tarkkaile sydämesi vointia

Samsung Galaxy Watch 6:ssa on entistä paremmat ominaisuudet sydänterveydestä huolehtimiseen. Siinä on sisäänrakennettu PPG-anturi, joka mittaa sydämen sykkeen ja rytmin aika ajoin automaattisesti ja varoittaa, jos syke nousee liian korkealle tai laskee liian alas.

Kello myös varmistaa, että pysyt ajan tasalla sydämesi terveydestä ilmoittamalla epäsäännöllisestä sydämen sykkeestä. Tämä ominaisuus on erityisen tärkeä sydänsairauksien ennaltaehkäisyn ja varhaisen havaitsemisen kannalta. Jos saat jatkuvasti hälytyksiä epäsäännöllisestä sykkeestä, kannattaa lähteä lääkärin juttusille.

Kellosta löytyy myös verenpainemittari, joka toimii optisen sykemittarin kautta. Tulos ei ole yhtä tarkka kuin mansetilla mitatessa, mutta jotain osviittaa se toki antaa. Voit kirjata lukemat ylös ja seurata näin verenpaineen muutoksia.

Entistä parempaa unenseurantaa

Unen laatu on hyvinvointimme perusta, ja Galaxy Watch 6 on suunniteltu antamaan sinulle syvällisiä oivalluksia unestasi. Se seuraa unesi kestoa ja vaiheita, mittaa veren happisaturaatiota ja havainnoi kuorsaustasi. Aamulla se kertoo miten nukuit ja antaa räätälöityjä ohjeita unen laadun parantamiseksi. Lisäksi se tarjoaa rentoutumisohjelmia ja meditaatioita, jotka auttavat sinua rauhoittumaan ennen nukkumaanmenoa.

Liikuntaa ja sykerajoja

Voit seurata aktiivisuuttasi ja käyttää kelloa liikunnan seuraamiseen, sillä se tunnistaa yli 90 eri aktiviteettia. Kellossa on sisäänrakennettu GPS, joten saat tarkat tiedot lenkeistäsi. Tulokset luonnollisesti tallentuvat, joten voit seurata edistymistäsi.

Kellossa on myös kehonkoostumusmittari, jonka avulla voit näppärästi mitata lihasmassan, rasvaprosentin, kehon nestepitoisuuden ja perusaineenvaihduntaluvun. Näin saat tietää oletko kehittymässä haluamaasi suuntaan ja tarvittaessa muuttaa treeniä ja ruokavaliota.

Kellosta löytyy myös loistava HR Zone -toiminto, joka optimoi harjoitukset juuri sinulle sopiviksi. Se luo sinulle henkilökohtaiset sykealueet, jotka perustuvat elämäntyyliisi, kehon koostumukseesi ja kuntoilutavoitteisiisi. Tämän avulla voit ymmärtää paremmin, miten eri harjoittelumuodot vaikuttavat kehoosi. Galaxy Watch 6 auttaa sinua tunnistamaan optimaaliset harjoittelualueet, joiden avulla voit maksimoida harjoittelusi hyödyt ja minimoida vammariskit.

Monipuolinen älykello

Terveys- ja liikuntatoimintojen lisäksi Galaxy Watch 6:sta löytyy läjäpäin älyominaisuuksia. Saat tietenkin käyttöösi puhelut ja viestit, maksuominaisuuden, sään ja kalenterin sekä paljon muuta. Roaming-tilan ansiosta voit käyttää karttoja sekä Suomessa että ulkomailla. Kello ei jätä sinua pulaan hätätilanteissakaan, sillä saat tarvittaessa yhteyden suoraan hätäkeskukseen.

Kenelle suosittelemme?

Kyseessä on ennen kaikkea monipuolinen ja edistyksellinen älykello, joten se sopii kaikille, jotka haluavat saada ranteeseensa viimeisintä teknologiaa täynnä olevan kellon. Se ei varsinaisesti ole urheilukello, vaikka siinä onkin ihan kiitettävät urheiluominaisuudet. Samoin terveydenseuranta on oikein hyvällä tasolla.

Suosittelemme kellon ennen kaikkea niille, jotka omistavat Samsung-puhelimen. Toki se sopii myös muille Android-puhelinten käyttäjille, joskaan kaikki ominaisuudet eivät täysin toimi muiden puhelinten kanssa.

Kokemuksia:

”Univalmennus ja sydämenseuranta ovat ihan kivoja uudistuksia. Niitä olen seuraillut aktiivisesti. Näyttö on sopivan kokoinen. Ei liian suuri, mutta siitä näkee kivasti kaiken tarpeellisen.”

”Harjoitustoiminnot ja unenseuranta ovat selvästi parantuneet edelliseen malliin verrattuna. Iso ja kirkas näyttö plussaa. Nyt sen näkee myös auringonpaisteessa.”

”Akku kuluu nopeasti varsinkin silloin, jos kelloa käyttää ilman kännykkää. Onneksi lataaminen on nopeaa. Puhelut ja muut älytoiminnot toimii hyvin.”