Apple Watch 9: arvostelu & kokemuksia

Koe Apple Watch Series 9: Terveytesi vartija ranteessasi. Seuraa veren happitasoa, valvo sydämen terveyttä ja pysy turvassa innovatiivisilla hälytysominaisuuksilla – kaikki yhdellä kosketuksella. Elämäsi älykkäämpi kumppani.

Apple Watch 9

Arvosana: 9.4/10

  • Huipputason älyominaisuudet, uutuutena sormien kaksoisnapautus
  • Sydänseuranta ja EKG tarkkailevat sydämesi terveyttä jatkuvasti
  • Edistyksellinen unenseuranta
  • Todella kirkas näyttö
  • Ympäristöystävällinen

Applen käyttäjiä suosittelemme ehdottomasti tutustumaan Apple Watch Series 9:een, sillä tässä kellossa yhdistyvät loistavat älyominaisuudet ja kattavat terveysominaisuudet. Applen kelloissa on kaunis ja käytännöllinen kulmikas muotoilu, ja ominaisuuksiltaan ne kuuluvat älykellojen huippukastiin.

Tässä artikkelissa keskitymme pääasiassa Apple Watch 9:n terveysominaisuuksiin, mutta käymme lyhyesti läpi myös kellon muita ominaisuuksia.

Terveyden seurantaa varten Apple Watch Series 9:ssa on muun muassa

  • matalan ja korkean sykkeen ilmaisin sekä epäsäännöllisen sykkeen ilmaisin
  • veren happisaturaation mittaus, joka kertoo siitä kuinka hyvin kehosi saa happea.
  • EKG:n mittaus tarkkailee sydämen toimintaa
  • ruumiinlämmöntunnistus tarjoaa erityisesti naisille paljon tietoa kuukautiskierrosta sekä arvion ovulaatioajasta
  • unenseuranta, jonka avulla näet miten REM-, perus- ja syvän unen vaiheet vuorottelevat. Saat myös vinkkejä unen parantamiseen.

Tehokasta sydämen seurantaa

Kellossa on sähköinen sydänanturi, jatkuva sykkeenseuranta sekä EKG-sovellus, jotka mahdollistavat sydämen terveyden seurannan milloin ja missä tahansa. Kolmannen sukupolven optinen sydänanturi tarjoaa tarkat tiedot sydämesi sykkeestä. Kello hälyttää, jos se huomaa liian korkean tai matalan sykkeen. Lisäksi se ilmoittaa epäsäännöllisestä sykkeestä.

EKG-sovellus on todellinen huippuominaisuus. EKG tarkoittaa sydänsähkökäyrää, ja se kertoo toimiiko sydämesi kuten sen pitääkin vai kärsitkö esimerkiksi eteisvärinästä tai muista rytmihäiriöistä. Eteisvärinä on varsinkin vanhemmissa ikäryhmissä varsin yleinen rytmihäiriö, joka ei välttämättä oireile mitenkään, mutta on hoitamattomana terveydelle vaarallinen. Jos siis kello ilmoittaa eteisvärinästä, kannattaa hakeutua lääkäriin jatkotutkimuksia varten.

Terveyden peruspilarit

Olitpa sitten lenkkipolulla tai sohvalla lepäämässä, Apple Watch Series 9 valvoo terveyttäsi jatkuvasti. Veren happitasoanturi tarjoaa tietoa kehosi hapensaannista ja lämpötilan tunnistusominaisuuden avulla voit seurata kehosi lämpötilan muutoksia, mikä on arvokas työkalu kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Tämän lisäksi laitteessa on stressinseurantaominaisuus, joka analysoi sykevaihteluitasi ja antaa sinulle vinkkejä stressinhallintaan.

Uni on terveyden perusta, ja tämän älykellon unienvaiheiden seuranta auttaa sinua ymmärtämään ja parantamaan unenlaatuasi. Se seuraa ja analysoi unen määrää ja unen laatua, ja se erottelee näppärästi REM-unen, syvän unen ja kevyen unen vaiheet. Tämän datan avulla voit optimoida nukkumistottumuksiasi ja parantaa unen laatua, mikä puolestaan edistää yleistä terveyttäsi ja hyvinvointiasi. Älykello tarjoaa myös personoituja vinkkejä ja suosituksia, joiden avulla voit kehittää terveellisempiä unirutiineja.

Apple Watch 9:ssä on tarjolla myös tietoa mielenterveydestä. Voit myös merkitä muistiin päivittäisen tai hetkellisen mielialasi, joten nyt sinulla on mahdollisuus seurata myös henkistä hyvinvointiasi paremmin kuin aikaisemmin.

Painotus älyominaisuuksissa

Vaikka olemme tässä nyt kertoneet lähinnä terveysominaisuuksista, on pakko sanoa, että Apple Watch 9:ssä on panostettu ennen kaikkea älyominaisuuksiin. Kellon uusi ja tehokkaampi prosessori mahdollistaa muun muassa sen, että voit esimerkiksi vastata puheluun tai keskeyttää musiikin toiston pelkästään napauttamalla sormiasi yhteen kaksi kertaa. Näppärää, vai mitä?

Lisäksi näet edellisten kellojen tapaan totta kai muun muassa viestit, kalenterin, säätiedot ja voit käyttää sitä lähimaksuun. Voit hakea tietoa netistä Sirin avulla, käyttää karttoja, ilmoittaa hätätilanteesta, kuunnella musiikkia sekä äänikirjoja mielesi mukaan ja paljon muuta. Kello on saatavilla kahdella erikokoisella näytöllä ja näyttö on niin kirkas, että sitä on helppo lukea myös kirkkaalla auringonpaisteella.

Kello tukee lukuisia eri urheilulajeja, ja näet näppärästi päivän aktiivisuutesi aktiivisuusympyröiden avulla. Aktiivisuusympyrät mittaavat arkiliikuntaa, liikuntaa ja seisomista, joten näet helposti minkälaista aktiivisuutta arkeesi voisi vielä lisätä. Kellossa on sisäänrakennettu GPS, joten voit mitata lenkkien pituudet tarkasti. Lisäksi kellossa on paljon erilaisia turvallisuusominaisuuksia, kuten kolaritunnistin ja kaatumisentunnistin.

Kenelle suosittelemme?

Suosittelemme Apple Watch 9:ä niille, jotka haluavat olla teknologian aallonharjalla. Kellossa on todella monipuoliset älyominaisuudet. Myös terveydenseurantaominaisuudet ovat hyvällä tasolla, joten niistä varmasti on iloa kaikille, jotka ovat kiinnostuneita omasta terveydestään ja hyvinvoinnistaan.

Jos olet kiinnostunut pelkästään terveysominaisuuksista, voit kuitenkin hyvin valita myös halvemman edellisen mallin, Apple Watch 8:n, sillä siinä on lähes samat terveysominaisuudet kuin tässä kellossa.

Kokemuksia